Skånskan > Nyheter

Thursday, 14 November, 07:53

Skånskan - 07 nov 19 kl. 20:00

Vill bygga bastu för allmänhetenMossbylund Entreprenörerna på Mossbylund hotell har en ny idé. Ett nytt byggprojekt som är mindre än vanligt men berör fler än någonsin – en allmän bastu på stranden.Den senaste tillbyggnaden på hotellet är inte klart än men redan nu filar entreprenörerna Ingrid och Peter Svensson på nästa projekt.
– En bastu har varit efterfrågad länge, säger Peter Svensson som är engagerad i näringslivskretsar i kommunen.
Det är den idén de vill förverkliga och därför har de nyligen tecknat ett avtal med Skurups kommun om ett femton år långt arrende för en liten bit av stranden precis nedanför hotellet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Entreprenörerna, Mossbylund, Ingrid, Peter Svensson, Skurups, Svensson, Per Andersson, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill bygga, bastuför , allmänheten
Supermiljöbloggen - 15 jan 18 kl. 10:18

Naturvårdsverket: ”Beslutsfattare som lyssnar till allmänheten prioriterar naturens gratisarbete”

"Det är ekologiskt, socialt och ekonomiskt smart att samarbeta mer med naturen och därmed dra nytta av det gratisarbete som naturen ger våra samhällen i form av ekosystemtjänster", konstaterar Karin Skantze, projektledare för Naturvårdsverkets regeringsuppdrag att kommunicera ekosystemtjänster, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Varje dag fattas hundratals beslut som påverkar Sveriges ekosystem. Ekosystemen påverkas när vi bygger bostäder, organiserar trafik eller brukar jord och skog.

YLE - 14 jun 16 kl. 11:36

Valsörarnas fyr öppnar inte för allmänheten

Fyren på Valsörarna i Korsholm kommer att förbli stängd för allmänheten. Trafikverket har skrinlagt planerna på att öppna fyren för besök. Valsörarnas fyr stängdes 2013 efter en säkerhetsgranskning.

YLE - 23 okt 14 kl. 05:00

Billnäs bruk stänger för allmänheten

Snart går det inte längre att promenera i hjärtat av Billnäs bruk då Olli Muurainen lägger lapp på luckan. Hela brukskärnan stängs för allmänheten. Målet sägs vara att hindra skadegörelse.

YLE - 12 feb 16 kl. 11:03

Allmänheten ska lära sig hantera översvämningar

I flera österbottniska älvar och åar har vi just nu lika stort vattenflöde som på våren. Tidpunkten för flödet är exceptionellt säger projektledare Satu-Miakela Burman från NTM- centralen. Hon jobbar med att informera allmänheten om vad man själv kan göra för att förebygga och bekämpa översvämningar.

Skånskan - 18 feb 17 kl. 14:00

”Allmänheten ska inte drabbas”

ESLÖV Lokalpolischefen Anna-Karin Boije har inga synpunkter på att man efter flytten kan tvingas husera i tillfälliga lokaler. Nu pågår en analys för att se om nödlokalerna kan innebära några hinder för servicen till allmänheten.
– Det är för tidigt att säga om det är några hinder eller inte, säger Anna-Karin Boije.

Dagen - 21 dec 17 kl. 03:05

Josefin Lennartsson: Vad vill allmänheten att kyrkan ska göra?

På en plats där frikyrkan är på väg att dö ut, valde pastor Josefin Lennartsson att vända sig till allmänheten för att fråga vad de vill att kyrkan ska göra. Nu vill hon bygga upp en församling på ett nytt sätt, och hoppas att svaren kan hjälpa till..

Dagen - 21 dec 17 kl. 03:05

Josefin Lennartsson: Vad vill allmänheten att kyrkan ska göra?

På en plats där frikyrkan är på väg att dö ut, valde pastor Josefin Lennartsson att vända sig till allmänheten för att fråga vad de vill att kyrkan ska göra. Nu vill hon bygga upp en församling på ett nytt sätt, och hoppas att svaren kan hjälpa till..

Cornucopia - 30 jan 19 kl. 12:13

Stor satsning av Psyopsförbundet och MSB mot informationspåverkan - föreläsningar för allmänheten i Svenstavik, Linköping, Kungsbacka

Försvarsutbildarna och Psyopsförbundet genomför med finansiering från MSB just nu en stor satsning mot informationspåverkan. Man har utbildat informatörer som håller föreläsningar för företag, myndigheter och allmänheten. Ikväll hålls föreläsningar för allmänheten i Svenstavik, den 12:e februari i Linköping och den 28:e februari i Kungsbacka.

BT - 20 maj 14 kl. 20:59

Polisen vädjar om tips efter bränder "Vi är beroende av allmänheten"

Polisen vädjar nu om tips från allmänheten efter förra veckans mordbrand på Hulta torg som vållade mycket stor förödelse i pizzerian och en frisersalong. – Det är ett oerhört allvarligt brott och det ligger verkligen i polisens och alla andras intresse att lösa detta. Men mordbränder är svårutredda och vi är beroende av allmänheten som är våra ögon, säger kriminalinspektör Helene Vernholt vid länskriminalen i Borås.

YLE - 24 apr 17 kl. 17:22

I sommar kan allmänheten besöka nymanska stiftelsernas gård i Hangö

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Med julturnén som sorgeterapi

För tre månader sedan gick Pernilla Anderssons pappa ur tiden efter en lång tids kamp mot alzheimers. Nu ger hon sig ut på julturné som bland annat tar henne till Malmö, Lund, Ystad och Kristianstad.
– Den här turné känns nästan som en hägring nu; att man får fokusera på något annat och komma bort lite från sig själv och sitt grubblande, säger hon.

Skånskan - 45 minuter sedan

Knivhöggs vid rån

Limhamn Strax efter klockan elva på onsdagskvällen larmades polisen om att en skadad man skulle befinna sig på Roddaregatan i Limhamn.Enligt larmet skulle den skadade mannen befinna sig ute på gatan. Han hade blivit rånad av två gärningsmän som även ska ha huggit honom.

Skånskan - 2 timmar sedan

Självkritik efter nytt fall av näringsbrist

Kävlinge Mannen hade slutat äta och trillade och bröt benet. Trots att han inte kunde sköta larmet skickades han hem. Efter några dagar trillade han ur sängen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Byggstart innan tågstarten

Svalöv Efter många om och men kan planerna för både trygghetsboende och ett fyravåningshus på Lantlyckan i Svalöv gå igång.
På senaste mötet med kommunfullmäktige fick majoriteten igenom sitt förslag, men oppositionen med Centern i spetsen är inte alls nöjda.En illustration har plockats fram hur området kan se ut i framtiden:
– Vi vill veta vad man ska göra med hela området.

Skånskan - 2 timmar sedan

C vill omfördela till hemtjänst

ESLÖV Centerpartiet stöttar det mesta i S-M-L-majoritetens budget men vill att nämnderna åläggs att spara in totalt 13,5 miljoner samt kapa en miljon på kommunens centrala administration. Tio av de miljonerna vill C ge vård- och omsorgsnämnden. Även vägföreningarna på landsbygden och föreningar som satsar på integration av unga föreslås få mer.

Skånskan - 2 timmar sedan

Polisstation har tömts på poliser

mellanskåne Från att cirka tio poliser dagligen haft polishuset i Höör som arbetsplats ska i stort sett samtliga ha lämnat lokalerna i samband med att de nya polislokalerna i Eslöv öppnades i veckan. Kvar finns enligt säkra källor bara kommunpolis Anna Johansson.
– Jag kommenterar inte antalet poliser som sitter i huset, säger hon.

Skånskan - 2 timmar sedan

43 fler arbetslösa i Eslöv under 2019

ESLÖV Allt fler blir arbetslösa i Eslöv. Antalet har ökat med 43 i år.
– Det är en ökande trend utan tvekan, säger Claus-Göran Wodlin (M), ordförande i Eslövs gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestadsdag kan bli verklighet till våren

lövestad Marknadens vara eller inte vara var frågeställningen vid ett möte som byalaget kallat till.
Ett tjugotal bybor kom, och fler hörde även av sig med nya idéer.Det blev ett lyckat möte, kan Lövestadbygdens byalags styrelse konstaterar efter ödesmötet i tisdagskväll.

Skånskan - 2 timmar sedan

Byggherre Bolinder överklagar avslag

Rydsgård Bolaget Rydsgårds Fastighets AB, där Johan Bolinder är delägare och styrelseledamot, tänker överklaga bygg- och miljönämndens avslag på bygglovet.
Bolaget fick nej till att bygga fyra våningar med lägenheter i Rydsgård.Tidningen har tidigare berättat att Rydsgårds fastighets AB fick avslag på sin bygglovsansökan för Lantmännens före detta fastighet vid Bangatan i Rydsgård.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Många som sitter i Eslöv har kunskaper om Höör”

höör Chefen för lokalpolisområde Eslöv Niklas Årcén bekräftar att utryckningspoliser och utredare lämnat Höör. Kommunalrådet Johan Svahnberg (M) blir något oroad när han får informationen.
– Det är viktigt att polisen kan komma ut snabbt när något händer och då behövs det poliser lokalt, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.