SR > Nyheter

Tuesday, 19 November, 06:09

SR - 07 nov 19 kl. 19:42

Stöd för tyskt utspel om bankunionFörslaget från Tysklands finansminister där han ger stöd till en gemensam europeisk insättningsgaranti välkomnas brett på finansministrarnas möte här i Bryssel. Men förslaget är inte förankrat på hemmaplan och Olaf Scholz behöver framförallt övertyga sin egen regering..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tysklands, Bryssel, Olaf Scholz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödför , tyskt, utspelom , bankunion
SVT - 22 okt 19 kl. 01:21

Tyskt utspel om internationell säkerhetszon i Syrien

Företrädare för det tyska regeringspartiet CDU öppnar nu för en europeisk militär insats i Syrien. Försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer föreslår att en internationell säkerhetszon ska inrättas i samarbete med Turkiet och Ryssland..

Alliansfritt Sverige - 18 okt 12 kl. 18:21

Är alliansen splittrad om bankunion eller inte?

UNION. Tänk att äntligen få makten att bestäma efter många års slit. Tänk att sen få se denna makt ständigt hotas att skjutas ned av sin närmaste underordnade.

HBL - 18 feb 14 kl. 04:23

Ett steg närmare en bankunion

EU-ländernas finansministrar är i dag samlade i Bryssel för att jobba vidare med att grunda en bankunion. HBL reder ut begreppen.Vad är syftet med EU:s bank­union?

DN - 16 sep 17 kl. 09:21

Efter Junckers utspel – nu tonas euro-kravet ner

Inget land ska tvingas införa euron eller ingå i EU:s bankunion. Det meddelade EU:s ekonomikommissionär Pierre Moscovici när eurogruppen träffades i Tallinn. Därmed tonas ordförande Jean-Claude Junckers uttalande om att alla EU-länder snart ska ha euro ner..

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 12:20

En bankunion - årets lussebulle i EU

Efter 14 timmars luciavaka kunde EU:s finansministrar till sist enas om grunderna för den nya bankunionen.Sverige går inte med utan formar i stället en allt tydligare skeptisk pakt mellan London, Prag och Stockholm.
Om Sverige, Tjeckien och Storbritannien ska ses som EU:s pepparkaksgubbar, stjärngossar eller tomtenissar må vara osagt.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

En bankunion ? årets lussebulle i EU

Efter 14 timmars luciavaka kunde EU:s finansministrar till sist enas om grunderna för den nya bankunionen. Sverige går inte med utan formar i stället en allt tydligare skeptisk pakt mellan London, Prag och Stockholm. Om Sverige, Tjeckien och Storbritannien ska ses som EU:s pepparkaksgubbar, stjärngossar eller tomtenissar må vara osagt.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Bankunion en senare fråga

EU kommer troligen få någon form av bankunion på sikt, enligt finansminister Anders Borg (M). Men att ägna den knappa tid som finns att rädda Spaniens banksystem undan kollaps till att diskutera detta projekt är ett misstag, förklarade han på den internationella bankföreningen IIF:s möte i Köpenhamn på torsdagen. ?

BT - 07 jun 12 kl. 13:15

Borg: Bankunion en senare fråga

EU kommer troligen få någon form av bankunion på sikt, enligt finansminister Anders Borg (M). Men att ägna den knappa tid som finns att rädda Spaniens banksystem undan kollaps till att diskutera detta projekt är ett misstag, förklarade han på den internationella bankföreningen IIF:s möte i Köpenhamn på torsdagen.
- På kort sikt måste man göra prioriteringar.

BT - 29 jun 12 kl. 09:26

Euroländer på väg mot bankunion

Euroländerna är på väg att skapa en bankunion som får makt över och möjlighet att rädda banker med den gemensamma stödfonden. Och fonden ska kunna köpa statspapper för att pressa ned räntorna i utsatta länder.
Överenskommelsen innehåller flera delar som efterlysts för att rädda euron och minska trycket på länder som Italien och Spanien.

Nyhetskanalen - 10 jul 12 kl. 16:54

Vaga visioner om europeisk bankunion

Flera europeiska banker vacklar och det finns behov av att både stödja och se till att banksystemet blir mer robust menar de som vill bilda en bankunion inom EU. Men under dagens möte mellan EU:s finansmarknadsministrarmöte där frågan diskuterades, presenterades inga tydliga förslag. Svenske finansmarknadsministern säger till TT att det blir svårt att skapa en bankunion utan en gemensam fond eller en gemensam insättningsgaranti.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Säpo bekräftar: Finns IS-svenskar som kan skickas tillbaka

Enligt Säkerhetspolisen finns ett litet antal svenskar som kan beröras av Turkiets besked att utländska IS-sympatisörer som frihetsberövats ska skickas tillbaka till sina hemländer..

SR - 15 minuter sedan

Ockupationen av campus in på tredje dagen

Majoriteten av de maskerade demonstranter som ockuperat ett universitet i centrala Hongkong uppges ha överlämnat sig själva, meddelade Hongkong-regeringen på en presskonferens. Ett hundratal håller däremot fortsatt ut mot kravallpolisen som sedan i söndags slagit en ring runt campus..

SR - 2 timmar sedan

Brist på maskmedicin kostar samhället miljoner

De senaste årens brist på receptfria läkemedel mot springmask har lett till samhällskostnader i form av läkarbesök som skulle ha varit onödiga om det receptfria läkemedlet gått att få tag i, visar Ekots granskning..

SR - 2 timmar sedan

Läkarens tips: Så får du bukt med springmask

Läkaren och parasitologen Staffan Svärd om hur du behandlar du springmask – effektivt..

SR - 7 timmar sedan

FN: Miljontals barn frihetsberövade i världen

Fler än sju miljoner barn runtom i världen är frihetsberövade i till exempel fängelse, häkten eller migrationscenter, enligt en ny rapport från FN.

SR - 8 timmar sedan

Läckta dokument visar Irans inflytande i Irak

Samtidigt som det pågår protester mot Irans inflytande i Irak, så publicerade New York Times i dag läckta dokument, som visar hur stor påverkan Iran faktiskt har på Irak..

SR - 8 timmar sedan

Ingen skola för utsatta barn

Nästan tre av fyra kommuner saknar särskilda rutiner för att säkra skolgången för barn som bor i skyddat boende. Det visar Unizons kvinnofridsbarometer för 2019..

SR - 8 timmar sedan

Svårt att nå anhöriga i Iran

Iranska myndigheter har strypt internet, vilket har gjort det svårt eller omöjligt för personer i Sverige att komma i kontakt med släktingar och anhöriga i Iran..

SR - 9 timmar sedan

USA: Israels bosättningar bryter inte mot internationell lag

USA anser inte längre anser att Israels bosättningar på Västbanken strider mot internationell lag..

SR - 12 timmar sedan

Läcka ger detaljer om kinesiska omskolningsläger

En stor läcka av statliga dokument från Kina avslöjar detaljer om de senaste årens hårda kampanj mot minoriteter i provinsen Xinjiang. I hemliga linjetal har president Xi Jinping beordrat ett "krig" som "med diktaturens verktyg" ska bedrivas "skoningslöst"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.