GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 22 November, 16:14

GöteborgsPosten - 07 nov 19 kl. 11:55

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskapSverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD ändrarsig om , dubbelt, medborgarskap
YLE - 02 feb 17 kl. 17:37

President Niinistö efterlyser debatt om dubbelt medborgarskap

President Sauli Niinistö har uttalat sig om den aktuella frågan om dubbelt medborgarskap. Han tog upp frågan i riksdagen i dag. Niinistö anser att läget har förändrats sedan 2003 då Finland fick en lag om dubbelt medborgarskap.

YLE - 21 feb 17 kl. 13:11

Niinistö om dubbelt medborgarskap i utskottet - "Ingen rök utan eld, men saken har korrigerats"

Försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) tror att den allmänna tidsandan och en mer spänd säkerhetspolitisk situation står bakom enskilda personers misstankar mot anställda med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Riksdagens försvarsutskott har hört försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) om begränsade rättigheter för personer med dubbelt medborgarskap inom försvarsmakten. Yle rapporterade i slutet av januari att försvarsmakten har lagt personer med dubbelt medborgarskap under specialuppsikt.

HBL - 28 nov 12 kl. 07:04

TS: Allt fler har dubbelt medborgarskap

Antalet personer med dubbelt medborgarskap växer snabbt i Finland, skriver Turun Sanomat.I fjol fanns det 60 000 personer med dubbelt medborgarskap. Det är 38 000 fler än 2003 då dubbelt medborgarskap blev möjligt.

Sydsvenskan - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter. – Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sveri.

UNT - 07 nov 19 kl. 11:53

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter..

YLE - 21 aug 14 kl. 17:08

Finland kan skärpa villkoren för dubbelt medborgarskap

Finns det skäl att skärpa villkoren för utlänningar att beviljas dubbelt medborgarskap i Finland? Den frågan begrundar inrikesminister Päivi Räsänen (KD) som bäst. Orsaken är veterligen att speciellt de ryskfinländska medborgarskapen ökar snabbt.

YLE - 29 jan 17 kl. 11:41

Finnair: Personer med dubbelt medborgarskap får resa till USA på vissa villkor

Avresa till USA är tillåtet för passagerare med dubbelt medborgarskap om de har sina finländska resedokument i ordning, säger man på Finnair. Med dubbelt medborgarskap avses här en person som har både finländskt medborgarskap och medborgarskap i ett av de sju länder där medborgarna drabbats av president Donald Trumps förbud mot inresa i USA, säger chefen för Finnairs mediekontakter, Päivyt Tallqvist. - Finnair följer de påbud som den internationella luftfartsorganisationen IATA har utfärdat, säger Tallqvist.

YLE - 31 jan 17 kl. 16:03

FNB: Försvarsminister Niinistö förnekar begränsningar för dubbelt medborgarskap

Försvarsminister Jussi Niinistö tillbakavisar uppgifterna om att försvarsmakten skulle vilja sätta stopp för värnpliktiga med dubbelt medborgarskap. Niinistö säger till nyhetsbyrån FNB att Finland inte på något sätt inför begränsningar för personer inom Försvarsmakten som har dubbelt, finskt och ryskt, medborgarskap. Försvarsministern befarar att det kan handla om desinformation som avsiktligt har planterats i ett trovärdigt (Yle) massmedium.

YLE - 29 jan 17 kl. 16:32

USA:s ambassad: Inga visum om man har dubbelt medborgarskap

USA:s ambassad i Helsingfors uppmanade på söndagen personer med dubbelt medborgarskap i de sju länder som belagts med inreseförbud att inte försöka få visum till USA till vidare. Enligt Helsingin Sanomat finns det cirka 11 000 personer i Finland som har både finskt medborgarskap och medborgarskap i Irak, Iran, Jemen, Libyen, Somalia, Sudan och Syrien. På ambassadens webbplats står det att man inte ska betala några visumavgifter eller avtala om handläggningsbesök tills vidare om man har medborgarskap i de här länderna eller dubbelt medborgarskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Coldplay kommer undan med hedern i behåll

Går in i musikens motsvarighet till den "galna diktatorsfasen"..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Livet är inte skyldigt oss något

"Jag har ett kluvet förhållande till förväntningar"..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Patricia fångar kvinnlig essens med sin kamera

"Vi är i studion i tre timmar och det är som att få komma in i kvinnornas sovrum"..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Rökdimma över Sydney – luften rekorddålig

De omfattande skogsbränderna i Australien har lett till att Sydney för fjärde dagen i rad hamnat på topp tio-listan på städer med sämst luftkvalitet i världen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Försvunnen pojke återfunnen vid liv

Ett stort pådrag har under natten sökt efter en sexårig pojke som på torsdagen försvann från sitt hem i Färjestaden på Öland. På fredagseftermiddagen hittades pojken vid liv på ett tåg i Osby, enligt Expressen. En kvinna har anhållits misstänkt för brott i samband med försvinnandet..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Vojnovic: "Kriget tog egentligen inte slut"

Det skulle bli en berättelse om kärlek. Men Goran Vojnovics släktkrönika i tre generationer skildrar också Jugoslaviens uppgång och fall. Hatet mot "den andre" som frodades under krigstiden ser han nu i dagens Europa..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Bröt lårbenet på spårvagnen – nu söker Sofia sina hjältar

Sofia, 30, efterlyser personerna som hjälpte henne: "Deras hjälp var ovärderlig – så himla fint"..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Skattesmäll hotar jultidningsföretag

Skatteverket har granskat jultidningsföretagen och kommit fram till att de ska betala arbetsgivaravgifter för alla barn som säljer för mer än 1 000 kronor. För företagen handlar det om 17 miljoner kronor per år som de kan bli tvungna att betala i avgift, rapporterar.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Regn och blötsnö – SMHI varnar för ishalka

Under fredagen väntas det bli halt i delar av Norrland. SMHI klass 1-varnar nu för plötsligt ishalka i hela Jämtlands län och i Västerbottens läns inland..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Man häktad misstänkt för mord på försvunna Wilma

Man i 20-årsåldern häktas misstänkt för mord på sannolika skäl. Pressades i långt förhör under torsdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.