YLE > Svenskfinland

Monday, 18 November, 02:41

YLE - 07 nov 19 kl. 19:23

Ja till fusion i Kaskö stadsstyrelse – stadsdirektören lämnade avvikande åsiktDet blev ett ja till en fusion med Närpes, då stadsstyrelsen i Kaskö diskuterade frågan på sitt möte på torsdagen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaskö, Närpes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till fusioni , Kaskö, stadsstyrelse, stadsdirektören, lämnade, avvikande, åsikt
YLE - 01 aug 17 kl. 19:04

Tillsvidare anställning gäller för nya stadsdirektören i Kaskö

När Kaskö nu ska anställa en ny stadsdirektör kommer tjänsten att vara en tillsvidare anställning. Förslaget om en tidsbunden anställning röstades ner. - Mitt beslutsförslag var att vi skulle ha en tidsbunden tjänst på tre år, men det röstades omkull med tre röster mot fyra, säger styrelseordförande Carl-Gustav Mangs.

YLE - 02 okt 17 kl. 11:56

Stadsdirektören: Utred fusion mellan Ekenäs Energi och Raseborgs Vatten

Stadsdirektör Ragnar Lundqvist vill att Raseborg utreder tätare samarbete eller en fusion av affärsverket Raseborgs Vatten och aktiebolaget Ekenäs Energi..

YLE - 06 jul 17 kl. 17:00

Kan bli svårt att hitta ny stadsdirektör i Kaskö

Stadsstyrelsen i Kaskö föreslår att Marlene Svens beviljas avsked från sin tjänst som stadsdirektör. När Svens valdes för 20 år sedan fanns enbart två sökande och styrelsens ordförande, Carl-Gustav Mangs (SFP), tror inte det blir lättare att hitta någon ny denna gång. Förra veckan kom beskedet att Marlene Svens säger upp sig som stadsdirektör i Kaskö från och med den första september.

YLE - 06 jul 17 kl. 17:00

Styrelseordförande: Kan bli svårt att hitta ny stadsdirektör i Kaskö

Stadsstyrelsen i Kaskö föreslår att Marlene Svens beviljas avsked från sin tjänst som stadsdirektör. Stadsstyrelsens ordförande, Carl-Gustav Mangs (SFP), tror inte det blir lätt att hitta någon ny stadsdirektör. Förra veckan kom beskedet att Marlene Svens säger upp sig som stadsdirektör i Kaskö från och med den första september.

YLE - 29 aug 17 kl. 19:36

Kaskö lappar luckor i tjänstemannakåren

Hela havet stormar är det som gällt i Kaskö ifråga om de ledande tjänstemännen den senaste tiden. Stadsstyrelsen i Kaskö hade på sitt möte på tisdagkväll att ta ställning till fyra olika tjänster eller tjänstearrangemang. Tillfällig stadsdirektör i Kaskö blir Lis-Marie Enroth-Niemi från 1.

YLE - 26 apr 17 kl. 16:42

Strandell: Hangö har mer att förlora än att vinna på en fusion med Raseborg

I Hangö tycker både stadsdirektören och lokalpolitiker att staden ska förbli självständig. I Raseborg är lokalpolitiker mer öppna för stadsdirektör Tom Simolas tanke om en sammanslagning av Raseborg och Hangö. Tom Simola slängde fram en brandfackla under sin sista vecka som stadsdirektör i Raseborg.

YLE - 29 sep 19 kl. 21:57

Kaskös stadsdirektör: ”Hoppas att man lyssnar på folkets röst”

Det blev ett nej till fusion med Närpes i folkomröstningen i Kaskö. Stadsdirektören Minna Nikander är inte överraskad över resultatet och säger att folket svarat ganska tydligt..

YLE - 25 aug 14 kl. 10:55

Kaskö vill inte freda farleden till djuphamnen

Kaskö vill inte att farleden in till djuphamnen ska fridlysas. Närings- Trafik och miljöcentralen föreslår att ett naruskyddsområde ska inrättas på Kaskö stads område. Där ingår en del av farleden till hamnen och en del av Sälgrunds sydspets.

YLE - 31 jul 17 kl. 13:32

Stadsdirektörstjänsten i Kaskö lediganslås

Stadstyrelsen i Kaskö kommer att föreslå för stadsfullmäktige att stadsdirektörstjänsten i staden lediganslås. Styrelsen har ett extra insatt möte på tisdag där man kommer att föreslå att tjänsten lediganslås. Tjänsten kommer att tillsättas tidsbundet på tre år.

YLE - 27 feb 17 kl. 05:48

Kaskö kämpar för sin existens

Ända sedan Metsä-Botnia lade ner sin cellulosafabrik i Kaskö 2009 har staden kämpat för sin överlevnad. Inför årets kommunalval är de stora frågorna arbetslösheten och en möjlig sammanslagning med Närpes. Under Metsä-Botnias storhetstid var arbetslösheten i staden endast 3,9 procent.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Fiska, ro, hantera och förtöja en båt är en del av det nya skolämnet skärgårdskunskap

Det är andra året skärgårdskunskap lärs ut i skolorna i Nagu och Korpo. Allt som tas upp har att göra med att man ska kunna leva i skärgården..

YLE - 12 timmar sedan

EM är stort för fotbollsmänniskorna i Jakobstad - "när det går bra på elitnivå smittar det av sig"

Visst är det roligt att Finland kvalat in till EM i fotboll. Det hade Jaros juniorer Nestor Räikkönen, Vilmer Svenlin, Leo Lithén och Wilhelm Söderman inte väntat sig. Nu blir det mycket intressantare att följa EM..

YLE - 16 timmar sedan

Kravlös gemenskap över en kopp kaffe – det är målet för den nybildade gruppen Fredagsfika

Fyra par i Vasa vill öppna dörrarna till sina hem för gamla och nya bekantskaper genom något de kallar Fredagsfika. På den första träffen dök hela 25 personer upp..

YLE - 20 timmar sedan

"Barn ska inte behöva fundera på varför de är fattiga" - Anders Olin har samlat in julklappar till fattiga barn i 17 år och nu börjar han samla in födelsedagspresenter

I tider då vi nyligen sett listor över vem som förtjänat mest i Finland, finns det samtidigt många som inte har pengar till födelsedagspresenter åt sina barn..

YLE - Igår: 18:57

Regissör Jakob Höglund uppdaterar Romeo och Julia, världens mest kända kärlekshistoria

Resultatet är ett musikaliskt och välkoreograferat drama med dallrande tonårskänslor..

YLE - Igår: 18:54

Glädjen blev kortvarig för jumbon Sport – har ännu inte vunnit två raka matcher i ligan

En missad straff blev kostsam för Vasa Sport mot Ilves. I stället för en kvittering i slutminuterna satte Ilves 4–2 i tom bur och knep segern. Även bottenkonkurrenten TPS förlorade sin match i dag..

YLE - Igår: 17:11

Sören Lillkung om risken med Kulturfondens generösa utdelningar, kärleken till Svenskfinland och konsten att leva i en familj

Sören Lillkung har stått på otaliga teater- och operascener runt om i Finland. Som Kulturfondens vd jobbar han i stället för att andra ska kunna uppfylla sina kulturdrömmar..

YLE - Igår: 17:11

Petteri Forsell med i landslagstruppen då kvalet avslutas: ”Fick en snabb kallelse i morse”

Petteri Forsell var petad mot Liechtenstein men när laget nu åker till Grekland för den sista matchen i kvalet är mittfältaren med i truppen. Jag plockades med om det blir skador, säger han..

YLE - Igår: 13:08

Samarbete över språkgränsen – studerande i Vasa idrottar på både finska och svenska

I höst inledde Åbo Akademi och Vasa universitet ett samarbete kring de motionspass som ordnas för de studerande . De gemensamma turerna har varit uppskattade och målet är att utöka samarbetet ytterligare..

YLE - I förrgår: 21:05

Fotbollslandslagets bragd satte sin prägel på hockeyligaomgången – TPS och Sport lyckades bryta sina tunga sviter

Den här dagen går till historien som den då Finland tog sig till EM och Mika Pyörälä blev alla tiders Kärpätmålskytt, myser Mikko Manner. Kärpät steg upp i tabelltopp – medan bottenduon TPS och Sport äntligen lyckades vinna matcher..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.