Expressen > Nyheter

Wednesday, 13 November, 11:17

Expressen - 07 nov 19 kl. 19:15

Kommunen anklagas för fusk – efter prisetNacka kommun anklagas för att ha ljugit om sitt miljö- och klimatarbete och därmed utsetts till Miljöbästa kommun. Det är ett oppositionsparti i kommunen som går till storm – efter att ha gjort en genomgång av svaren som låg till grund för vinsten.Sabina Nilsson, före detta hållbarhetsstrateg på kommunen, säger till Expressen att stadsdirektören tidigare år ändrat de korrekta svaren. – Det var jag och medarbetare på min enhet som besvarade enkäten, säger Nacka kommuns nuvarande miljöchef Per Enarsson, om årets enkät..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Miljöbästa, Nilsson, Expressen, Nacka, Per Enarsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, anklagasför , fuskefter , priset
Kristianstadsbladet - 16 dec 11 kl. 17:25

Kommunen anklagas för vårdslöshet

Kommunen anklagas för vårdslöst förfarande. Nu tar ägarna till Svanenhuset i Glimåkra hjälp av jurist för att få kommunen att ersätta dem för byggskador.
Östra Göinge har inte fullgjort sina åligganden enligt plan- och bygglagen.

YLE - 12 sep 17 kl. 12:13

Södra Vallgrund skola hittade sin köpare - kommunen sänkte priset

Redan i augusti sålde kommunstyrelsen i Korsholm Södra Vallgrund skola. Köpesumman låg då på 113 000 euro, men så drog sig köparen ur affären. Nu är skolan såld, men till ett betydligt lägre pris - 53 000 euro.

SN - 02 jul 15 kl. 10:23

Kommunen anklagas för jäv i upphandling

Vinnande bolagen har dålig ekonomi och en jävssituation rådde under utvärderingen. Det hävdar två tunga Trosaföretagare som har överklagat tilldelningen av tjänstekoncessionerna Kråmö skärgårdsby och Trosa gästhamn. Kritiken tillbakavisas av kommunen..

Västerbottens Folkblad - 09 jun 16 kl. 11:12

Kommunen anklagas för skatteplanering

Kommunen överväger att bilda ett bolag tillsammans med Balticgruppen och sälja Väven till bolaget. Om planerna blir verkligen betyder det att ägarna gör en skattefri vinst. – Vi ställer inte upp på medveten skatteplanering, säger Ulrika Edman (V).

Kristianstadsbladet - 04 okt 11 kl. 06:30

Kommunen förstörde kulturminnen

Det började med en gammal kyrkomur och uppgrävda benbitar från en grav. Nu fortsätter problemen för rådhusprojektet - kommunen hotas med vite efter att ha fällt hundraåriga träd och satt upp byggbodar där.
Inför nybygget pågår rivningen av det gamla rådhuset för fullt.

UNT - 09 apr 13 kl. 06:02

Stämmer kommunen för mobbing

Ett föräldrapar stämmer Uppsala kommun och begär 400?000 kronor i skadestånd. Kommunen anklagas för att ha varit passiv när deras son mobbades..

Dalarnas tidningar - 22 mar 17 kl. 10:55

Här är NCC:s brev till kommunen: "En snöboll som bara blir större och större"

Här kan du läsa hela brevet från NCC:s advokat till Ludvika kommuns advokat Peter Savin där kommunen anklagas för flera fall av kontraktsbrott.
"Parterna rullar en snöboll framför sig som bara blir större och större. Denna situation är ohållbar", skriver advokaten Niklas Forsmark Helmer..

DalaDemokraten - 22 mar 17 kl. 10:55

Här är NCC:s brev till kommunen: "En snöboll som bara blir större och större"

Här kan du läsa hela brevet från NCC:s advokat till Ludvika kommuns advokat Peter Savin där kommunen anklagas för flera fall av kontraktsbrott.
"Parterna rullar en snöboll framför sig som bara blir större och större. Denna situation är ohållbar", skriver advokaten Niklas Forsmark Helmer..

Alingsås tidning - 17 jan 18 kl. 05:30

Anklagar kommunen för diskriminering

Kommunen anklagas nu för diskriminering av en arbetssökande till Bälinge återvinningscentral. Juan Doreros menar att han fått ett muntligt löfte om jobb och att han sedan fick veta att han inte skulle få anställning på grund av att hans bror arbetade på återvinningscentralen. – Det är en konstig orsak, för flera har släktingar som arbetar där, säger han.

Barometern - 29 apr 19 kl. 14:30

”Kommunen kringgår domar”

Kommunen anklagas för att kringgå domen som förbjuder ställplatser för husbilar vid Vasakajen i Figeholm..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Stort ras utanför Göteborg – räddningspådrag

På onsdagsmorgonen har ett större ras inträffat i Kode utanför Kungälv.– Det är fyra hundra meter av en sluttning som rasat ner mot havet, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör.Räddningstjänsten har fem enheter på platsen.

Expressen - 45 minuter sedan

37-åring samlade pengar till IS - HD fastslår dom

Ahmad Qadan ,37 uppmanade andra att skänka pengar till bland annat Islamiska staten.Han dömdes till sex månaders fängelse i hovrätten.Nu fastställer Högsta domstolen hovrättens dom.

Expressen - 1 timme sedan

Fick pacemaker inopererad – av misstag

Ett tekniskt fel på utrustningen gjorde att en patient fick en pacemaker inopererat trots att hen inte behövde det, framgår av en lex Maria anmälning som Kungälvs sjukhus gjort. Det som anmäls är utrustningen då sjukhuset anser att patienten fick rätt vård utefter det som provsvaren visade. Sammanlagt fem patienter har fått fel provsvar.

Expressen - 1 timme sedan

Handlare gör om Black friday – för att rädda julhandeln i år

Förra året gick julhandeln trögare än förväntat.Många handlade nämligen sina klappar under en fredag i november.– Black friday tar allt mer av julförsäljningen, säger Erik Bergh, analytiker vid HUO Research vid Handelns utredningsinstitut (HUI), enligt Nyhetsbyrån Direkt..

Expressen - 1 timme sedan

De var fruktade gangster- ledare – så lever de i dag

Gangsterledarna är dömda till långa fängelsestraff – nu är de fria och försöker leva i det vanliga samhället, säger de.Geofrey Kitutu, 43, gifte sig i ett soligt Sydeuropa direkt efter att han släpptes ut.Denho Acar, 45, flydde rättvisan för en semesterort i Turkiet – nu får han inte återvända till Sverige.

Expressen - 1 timme sedan

Här dränks Venedig: ”Klimatförändringar”

Venedig har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år, rapporterar Sky News.Markusplatsen ligger under vatten och dess berömda kyrka har översvämmats.Stadens borgmästare Luigi Brugnaro lägger skulden på klimatförändringarna:– Situationen är dramatisk, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Inflationen oförändrad – under Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,5 procent jämfört med samma månad föregående år.Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var oförändrade priser respektive +1,5 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 24 oktober, pekade mot en KPIF-inflation på 1,6 procent i oktober.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Kvinna misstänks ha mördat spädbarn – nekar

Under en bilfärd mellan Kristianstad och Kalmar i helgen avled ett spädbarn.En man och en kvinna greps under lördagen och anhölls senare samma kväll. De är anhöriga till barnet.

Expressen - 2 timmar sedan

Varberg energi varnar för falsk medarbetare

Under tisdagen blev ett antal personer uppringda av en person som utgav sig att ringa från Varberg Energi och skulle kontrollera el och faktura.Bolaget har nu gått ut med en varning på sin hemsida och Facebook-sida.– Vi vill uppmärksamma detta så ingen person tror att de kommer från oss, säger Madeleine Dragstedt, affärsområdeschef för marknad och energihandel.

Expressen - 2 timmar sedan

Göteborg en av världens bästa städer för bilister

Göteborg slår Stockholm och Malmö i en ny stor undersökning där hundra av världens städer rankats efter hur det är att äga och köra bil där.Infrastruktur, säkerhet och kostnad för bilister är parametrar som väger in i helhetsbetyget.– Vissa städer verkar locka fram ett mer aggressivt beteende än andra, säger Sébastien Rohart, vd på Mister Auto..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.