Barometern > Nyheter

Wednesday, 13 November, 11:16

Barometern - 07 nov 19 kl. 19:02

Färre fält ska ge säkrare korsningAvfarten till Mörlunda från riksväg 34 byggs om som en följd av dödsolyckan i februari. Den svängfil som har funnits är bortagen med syftet att förbättra sikten..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mörlunda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, fältska ge , säkrare, korsning
Skånskan - 26 okt 18 kl. 07:00

107 underskrifter för en säkrare korsning

Kävlinge Efter att Gunnel Nilsson kolliderat tre gånger med andra cyklister i korsningen Nordanväg och Högalidsvägen tog hon själv tag i saken.
I början av veckan lämnade hon in en kravlista till kommunen, underskriven av 107 grannar.– Det tog en väldig tid att samla in namnen, eftersom nästan alla jag gick till hade synpunkter på korsningen som de ville berätta om, säger Gunnel Nilsson.

DN - 14 jun 19 kl. 13:07

Allt färre kvinnofridskränkningar registreras av polisen

Allt färre fall av grov kvinnofridskränkning anmäls. Men det beror inte på att antalet kränkningar faktiskt minskat utan på att polisen har ändrat sina rutiner, visar en ny studie av Brå. Eftersom beviskraven höjts blir också åtalen färre, men samtidigt säkrare..

YLE - 30 sep 16 kl. 03:52

Professor i trafikmedicin: "Känsligare plåtpoliser ger inte säkrare trafik"

Istället för att sänka tröskeln för att skriva ut böter borde polisen satsa på att få bort farliga bilister från trafiken. Det tycker Timo Tervo, professor i trafikmedicin, som är kritisk till hur polisen vill främja trafiksäkerheten i Finland. Den 1 oktober sänker polisen tröskeln för att skriva ut böter vid fortkörning med motiveringen att sänkt medelhastighet betyder säkrare trafik.

YLE - 05 aug 13 kl. 05:40

Färre elavbrott med jordkabel

Elavbrotten ska bli färre och kortare. Det är kravet i en ny lag som väntas komma i höst.
Det bästa sättet att göra elnätet säkrare är att gräva ner ledningarna så att oväder inte kommer åt dem.

Kristianstadsbladet - 10 jul 12 kl. 14:00

Färre dör i trafiken i nordost

Mitträcken, sidoräcken och sänkt hastighet. Det är tre orsaker till att dödsolyckorna på vägarna i nordöstra Skåne blir allt färre. Den långsiktiga trenden visar på en minskning, även om antalet olyckor ökade förra året.

Skånskan - 20 maj 17 kl. 16:20

Ny ridslinga ger säkrare färd

Hörby En ny ridslinga på drygt 17 kilometer ska ge en säkrare färd för hästar och ryttare. Och genom sammankopplingen till ett större nät av ridleder hoppas kommunen kunna locka hästturister. ERWP.

BT - 23 sep 12 kl. 11:37

Färre mopedolyckor men lika många dör

12 mopedister. Så många dör i snitt varje år i trafiken, trots det nya körkortet som skulle göra mopedisterna säkrare. Sedan den 1 oktober 2009 krävs det körkort för att få köra moped klass 1, så kallad EU-moped.

BT - 23 sep 12 kl. 11:37

Färre olyckor men lika många dör

Tolv mopedister. Så många dör i snitt varje år i trafiken, trots det nya körkortet som skulle göra mopedisterna säkrare. Sedan den 1 oktober 2009 krävs det körkort för att få köra moped klass 1, så kallad EU-moped.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:37

Säkrare väg ska värna hamnen

Säkrare transporter på Södra vägen och större ytor med hjälp av utfyllnad­. Kalmar kommun anstränger sig för att hamnen ska acceptera universitetet som närmsta granne. Samtidigt säger även Moderaterna ja till förslaget.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:37

Södra vägen ska bli säkrare

Säkrare transporter på Södra vägen och större ytor med hjälp av utfyllnad. Kalmar kommun anstränger sig för att hamnen ska acceptera universitetet som närmsta granne. Samtidigt säger även Moderaterna ja till förslaget.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Nytt övergångsställe efter elevers förslag

Efter ett medborgarförslag från skolelever på Rödsleskolan har nu ett övergångsställe ordnats vid busshållplatsen Helanders Väg på Norra Vägen..

Barometern - 30 minuter sedan

Misstänkt för spädbarnsmord nekar till brott

Kvinnan är misstänkt för mord alternativt dråp på ett spädbarn. Hon nekar nu till brott under häktningsförhandlingen, enligt P4 Kalmar..

Barometern - 30 minuter sedan

Ovisst läge för nya EU-kommissionen

Klartecken inom kort – eller rent av väntan till nästa år? Torsdagen kan bli avgörande för när Ursula von der Leyen och hennes nya EU-kommission ska få börja arbeta. Läget är ovisst in i det sista..

Barometern - 30 minuter sedan

Här är länets superföretag

Det finns 717 superföretag i landet. Sex av dem hör hemma i Kalmar län, enligt den senaste sammanställningen från affärstidningen Veckans Affärer..

Barometern - 30 minuter sedan

Australisk skyttedrottning till Chelsea

Barometern - 30 minuter sedan

Vinnare för nytt skärmtak på Byttan utsedd

God gestaltning och minsta möjliga ingrepp ingrepp i byggnad och mark har varit ledorden i kommunens projekttävling för att få fram ett nytt skärmtak till Park Herminas uteservering. .

Barometern - 30 minuter sedan

Villa lägger av efter säsongen

Barometern - 30 minuter sedan

Sopsyndare får räkna med litet miljöböter

Nu ska det svida litet i plånboken hos de som inte sopsorterar i hemmen på ett vettigt sätt..

Barometern - 45 minuter sedan

Lionel Richie till Sverige i sommar

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.