Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 13 November, 18:24

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 19:00

Du och jag - dynamiska möten mellan konstnärerKonstnärer arbetar oftast ensamma. Så inte de aktuella utställarna på Tjörnedala konsthall som arbetat två och två med ett gemensamt verk..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Tjörnedala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Du och jag dynamiska, mötenmellan , konstnärer
YA - 07 nov 19 kl. 19:00

Du och jag - dynamiska möten mellan konstnärer

Konstnärer arbetar oftast ensamma. Så inte de aktuella utställarna på Tjörnedala konsthall som arbetat två och två med ett gemensamt verk..

YA - 08 nov 18 kl. 15:54

Dynamiska möten mellan konstnärer

Att vara konstnär är ofta en ensam syssla. Så inte den senaste tiden för utställarna på Tjörnedala konsthall. Trettiotvå Öskg-konstnär har samarbetat parvis.

Kristianstadsbladet - 08 nov 18 kl. 15:54

Dynamiska möten mellan konstnärer

Att vara konstnär är ofta en ensam syssla. Så inte den senaste tiden för utställarna på Tjörnedala konsthall. 32 Öskg-konstnär har samarbetat parvis.

HBL - 07 mar 15 kl. 04:29

Hur man gör riktigt dåliga affärer

Nokias köp och makulering av egna aktier, Stora Ensos pappersäventyr i USA, Soneras satsning på tysk luft för fyra miljarder, Talvivaara, Olki­luoto, Valco ... Listan är lång och räkningen dyr när Finlands största affärsmissar blir bok.Det är lätt att vara efterklok, brukar man säga.

Sydsvenskan - 27 dec 15 kl. 04:00

En växande konstvärld

Det börjar med en resväska som driver på vattnet. Sedan kommer fler. Ofta sägs det att konsten reflekterar sin tid.

Magazin24 - 10 okt 12 kl. 16:06

Uppdrag fred!

Den före detta Köpingsbon och konstnären Roberto Torregiani ställer ut i Stockholm. Tre konstnärer återskapar den väg som 1900-talskonstnären Osvaldo Licini tog när han besökte Sverige flera gånger under sitt liv. Licini och de tre konstnärerna har en liknande bakgrund då de alla är födda i området Marche som sträcker sig från den adriatiska kusten till Appeninernas toppar.

Kristianstadsbladet - 10 feb 14 kl. 11:32

Med blicken riktad utåt

Foto: Bosse Nilsson
Utställningen med Claes Söderquist på Kristianstads konsthall lyfter på ett intressant sätt också fram konstfilmen som en egen genre. Konstskribent Carolina Söderholm följer hans utveckling, från en lekfull avantgardism till en mer avskalad meditativ värld.
Konst
Claes Söderquist: ”Passager”.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Historiskt möte med samtiden

På gården i Maglehem trängs delar av Berlins dynamiska konstscen med kamouflageklädd militär och den idylliska Österlenbygdens egen konstnärskoloni. Det är invigning för satsningen "Berlin-Maglehem", och den svenska armén ska strax få en tung symbolisk gåva.För två år sedan stod byns kulturförening värd för elva ryska konstnärer genom ett utbyte med Moskvas museum för modern konst.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 11:22

Rörelsen ger flodbädden liv

Foto: Anders Sune Berg
Olafur Eliasson är inte rädd för det storslagna, så när han i höst flyttar in på danska Louisiana sker det främst genom ett redan stort uppmärksammat verk, "Riverbed". Kulturskribent Thomas Kjellgren märker hur hans vandring genom verket ger nya upptäckter, och applåderar samtidigt konstmuseets mod.
Konst
Olafur Eliasson.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 09:00

Konst som används som politiskt vapen

Kultur Konst
Ropen skalla – konsten åt alla
Malmö Konstmuseum.
Till och med 15 maj.Ovisst för vilken gång i ordningen detta skrivs, men Malmö är i skriande stort behov av ett nytt konstmuseum!

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Polisen efterlyser vittnen till Malmömord

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Åtta år efter ”Idol”-vinsten: Linderödsartisten på nya vägar

Nytt samarbete med hit-producenten Anton Göransson. Två singelsläpp, på vägen mot nästa ep. Stor, euforisk pop med soul?

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Venezuelabråk om ambassad i Brasilien

Ett bråk och en politisk dragkamp har uppstått på Venezuelas ambassad i Brasilien. En grupp som är lojal med oppositionsledaren Juan Guaidó har klivit in i byggnaden och anser sig vara landets nya beskickning – men möter motstånd..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Polis och ambulans larmade till Challan – flera oroliga vittnen

Flera polispatruller samt ambulans larmades under onsdagseftermiddagen till Charlottesborg där ett bråk med flera personer iblandade uppstått i närheten av Långebrogatan och Erikshjälpen. .

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Isak: "Gäller att vara redo för allt"

Succé direkt i första tävlingslandskampen – men bänkad både mot Malta och Spanien. Alexander Isaks rivstart i landslaget mot Färöarna och Norge i september tappade fart en månad senare. I ny rörelse mot Rumänien?.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Två gripna planerade attacker mot muslimer

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Camila Cabello släpper nytt album

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Lämnade KIK – nu har Axbom hittat ny klubb

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

M vill strama åt arbetskraftsinvandring

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sex bybor dödade i attack i TanzaniaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.