SVT > Kultur

Sunday, 17 November, 13:33

SVT - 07 nov 19 kl. 18:59

Handke-protest planeras i Stockholm: ”Målet är att kungen inte delar ut priset”I tisdags hölls protester utanför den svenska ambassaden i Sarajevo mot att Nobelpriset i litteratur tilldelas Peter Handke och en namninsamling som ställer sig skarpt kritiskt mot pristagaren har fått över 50 000 underskrifter. I samband med Nobelprisutdelningen planeras nu även protester i Sverige..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Sarajevo, Nobelpriset, Peter Handke, Nobelprisutdelningen, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handke-protest, planerasi , Stockholm, Måletär att , kungeninte , delar ut priset

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Matilda Gustavsson: Horace Engdahls kritik mot Danius hade stöd i Akademien

I november för två år sedan publicerade Dagens Nyheter den artikel som utlöste Svenska Akademiens mest omfattande kris. Reportern bakom grävet var Matilda Gustavsson som nu släpper boken Klubben om Jean-Claude Arnault och Svenska Akademien..

SVT - 6 timmar sedan

Se kvinnorna som anklagar Harvey Weinstein för övergrepp

I dokumentären Rovdjuret berättar flera kvinnor om övergreppsanklagelserna mot den förre filmmogulen Harvvey Weinstein. – Jag var helt skräckslagen. Jag sparkade och skrek inte, säger skådespelaren Paz de La Huerta..

SVT - Igår: 19:30

Film om gentrifiering i England prisbelönas på Stockholms filmfestival

Den brittiske filmskaparen Mark Jenkin prisas för bästa regi på Stockholms filmfestival för filmen Bait. Den handlar fiskaren Martin vars by i södra England invaderas av rika Londonbor som sätter en ny prägel på orten. – Jag känner många som Martin och jag har en del av honom i mig själv, säger Mark Jenkin till Kulturnyheterna..

SVT - Igår: 17:12

Efter kritiken: Rättegångspodden tar bort avsnitt

Ifjol vädjade Östen Johansson, pappa till mördade Ida, förgäves att Rättegångspodden skulle låta bli att publicera avsnitt om hans dotters död. Efter Kulturnyheternas granskning backar podden och tar bort avsnittet – men det kan komma att publiceras på nytt..

SVT - Igår: 16:40

Läsning mot psykisk ohälsa: ”Ett komplement till samtalsterapi”

Biblioterapi är läsning i syfte att främja hälsa och välmående. Forskning tyder på att läsande och samtal kring litteratur kan hjälpa personer som lider av bland annat psykisk ohälsa..

SVT - Igår: 16:27

Elever protesterar utanför Den Danske Filmskole

Elever på Den Danske Filmskole i Köpenhamn kräver att rektorn Vinca Wiedemanns avgår. Det efter att en lärare skickades hem under gårdagen. Under fredagen har eleverna blockerat ingången till skolan..

SVT - Igår: 14:01

Rättegångspoddens utgivare: Jag ser ingen anledning att följa pressetiken

Jonas Häger, som uppges vara Rättegångspodden ansvarige utgivare, avfärdar kritiken från anhöriga. Han ser inte någon anledning till att bry sig om pressetiska regler. – Den svenska modellen för pressetik är svår att ta på allvar, skriver Jonas Häger till SVT:s Kulturnyheterna..

SVT - I förrgår: 11:17

Netflix ändrar i dokumentär efter klagomål från Polens premiärminister

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki reagerade starkt på kartor som förekommer i Netflixserien The devil next door, som han anser kopplar Polen till nazisterna under andra världskriget. Nu har Netflix gått med på att ändra i dokumentären..

SVT - I förrgår: 11:17

SVT om samarbetet med Nils Bergman: ”Hade agerat annorlunda om vi visste”

Rättegångspodden kritiseras av anhöriga till brottsoffer för att göra underhållning av personliga tragedier utan att fråga. Poddens skapare har också gjort två dokumentärserier för SVT. – Det är gravt olämpligt att arbeta så.

SVT - I förrgår: 10:54

Ulrika Milles: ”En Brexit Psycho om vår tid”

En Gökboet om en pågående politisk tragedi. Så läser Kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles den brittiska författaren Edward St Aubyns senaste roman, Dunbar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.