YA > Nyheter

Tuesday, 19 November, 19:08

YA - 07 nov 19 kl. 19:00

Du och jag - dynamiska möten mellan konstnärerKonstnärer arbetar oftast ensamma. Så inte de aktuella utställarna på Tjörnedala konsthall som arbetat två och två med ett gemensamt verk..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tjörnedala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Du och jag dynamiska, mötenmellan , konstnärer
Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 19:00

Du och jag - dynamiska möten mellan konstnärer

Konstnärer arbetar oftast ensamma. Så inte de aktuella utställarna på Tjörnedala konsthall som arbetat två och två med ett gemensamt verk..

YA - 08 nov 18 kl. 15:54

Dynamiska möten mellan konstnärer

Att vara konstnär är ofta en ensam syssla. Så inte den senaste tiden för utställarna på Tjörnedala konsthall. Trettiotvå Öskg-konstnär har samarbetat parvis.

Kristianstadsbladet - 08 nov 18 kl. 15:54

Dynamiska möten mellan konstnärer

Att vara konstnär är ofta en ensam syssla. Så inte den senaste tiden för utställarna på Tjörnedala konsthall. 32 Öskg-konstnär har samarbetat parvis.

HBL - 07 mar 15 kl. 04:29

Hur man gör riktigt dåliga affärer

Nokias köp och makulering av egna aktier, Stora Ensos pappersäventyr i USA, Soneras satsning på tysk luft för fyra miljarder, Talvivaara, Olki­luoto, Valco ... Listan är lång och räkningen dyr när Finlands största affärsmissar blir bok.Det är lätt att vara efterklok, brukar man säga.

Sydsvenskan - 27 dec 15 kl. 04:00

En växande konstvärld

Det börjar med en resväska som driver på vattnet. Sedan kommer fler. Ofta sägs det att konsten reflekterar sin tid.

Magazin24 - 10 okt 12 kl. 16:06

Uppdrag fred!

Den före detta Köpingsbon och konstnären Roberto Torregiani ställer ut i Stockholm. Tre konstnärer återskapar den väg som 1900-talskonstnären Osvaldo Licini tog när han besökte Sverige flera gånger under sitt liv. Licini och de tre konstnärerna har en liknande bakgrund då de alla är födda i området Marche som sträcker sig från den adriatiska kusten till Appeninernas toppar.

Kristianstadsbladet - 10 feb 14 kl. 11:32

Med blicken riktad utåt

Foto: Bosse Nilsson
Utställningen med Claes Söderquist på Kristianstads konsthall lyfter på ett intressant sätt också fram konstfilmen som en egen genre. Konstskribent Carolina Söderholm följer hans utveckling, från en lekfull avantgardism till en mer avskalad meditativ värld.
Konst
Claes Söderquist: ”Passager”.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Historiskt möte med samtiden

På gården i Maglehem trängs delar av Berlins dynamiska konstscen med kamouflageklädd militär och den idylliska Österlenbygdens egen konstnärskoloni. Det är invigning för satsningen "Berlin-Maglehem", och den svenska armén ska strax få en tung symbolisk gåva.För två år sedan stod byns kulturförening värd för elva ryska konstnärer genom ett utbyte med Moskvas museum för modern konst.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 11:22

Rörelsen ger flodbädden liv

Foto: Anders Sune Berg
Olafur Eliasson är inte rädd för det storslagna, så när han i höst flyttar in på danska Louisiana sker det främst genom ett redan stort uppmärksammat verk, "Riverbed". Kulturskribent Thomas Kjellgren märker hur hans vandring genom verket ger nya upptäckter, och applåderar samtidigt konstmuseets mod.
Konst
Olafur Eliasson.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 09:00

Konst som används som politiskt vapen

Kultur Konst
Ropen skalla – konsten åt alla
Malmö Konstmuseum.
Till och med 15 maj.Ovisst för vilken gång i ordningen detta skrivs, men Malmö är i skriande stort behov av ett nytt konstmuseum!

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Ungdomsgäng sprider oro i Ystad: ”Hotfulla mot allmänheten”

Ystadsborna känner sig trygga hemma i sina egna kvarter, men oron har ökat i centrum och runt stationen. Det visar polisens årliga trygghetsmätning. – En orsak till den ökande oron i centrum kan vara två ungdomsgäng som finns där, säger kommunpolis Patric Nihlén.

YA - 45 minuter sedan

Skåne är ingenting utan Malmö

Malmös näringsliv och arbetsmarknad är avgörande för hela regionen. Därför är brottslighetsutvecklingen det också. .

YA - 1 timme sedan

Ilska i Paris över OS-avtal med Airbnb

Sponsoravtalet mellan IOK och Airbnb väcker nu ont blod i Paris. Ett dråpslag för stadens invånare hävdas från borgmästarhåll som hotar med folkomröstning för att få stopp på bostadsuthyrningssajten..

YA - 1 timme sedan

Knäskadan stoppar Ebba Andersson

Ebba Andersson missar Sverigepremiären i Gällivare i helgen. Skidstjärnan skadade knäet under en löprunda i förra veckan och kan inte tävla ännu..

YA - 1 timme sedan

Trafiken ett orosmoment – men inga stora projekt på gång för att höja säkerheten

Enligt polisens trygghetsmätning är trafiken det stora orosmomentet i Sjöbo. Kommunen planerar dock inga större åtgärder för att höja trafiksäkerheten inom den närmaste tiden..

YA - 1 timme sedan

Sjöboborna bättre på bilbälte – ny mätning klar

Sjöboborna har blivit bättre på att använda bilbälte. Det visar NTF:s senaste mätning, som precis presenterats..

YA - 1 timme sedan

Assanges advokat: Gick snett från början

Våldtäktsutredningen mot Julian Assange läggs ned. Utredningen mot Wikileaksgrundaren återupptogs för tredje gången i våras – men nu konstaterar åklagaren att bevisen inte håller..

YA - 2 timmar sedan

Fikavagn har parkerat på torget

Sedan grönsakshandlaren packat ihop för säsongen, har en ny vagn dykt upp på Gamla torg. Här lockar Jenny Hörberger med kaffe, baguetter, frukostpåsar och rykande varm Lunnamelle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.