BT > Nyheter

Wednesday, 13 November, 11:20

BT - 07 nov 19 kl. 19:01

Hon är årets lucia i BoråsÅrets lucia i Borås, den 81:a i ordningen, är utsedd. Det blev 17-åriga Josefina Pettersson. Men hon har redan vanan inne att vara ljusdrottning. För tre år sedan var hon nämligen Bollebygds lucia..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Josefina Pettersson, Bollebygds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon är årets luciai , Borås
BT - 07 dec 13 kl. 17:12

Boråsambassadören krönte årets lucia

Till tonerna av Sankta Lucia klev årets lucia, Lisa Jobrant, ut på Rådhustrappan vid Stora torget. Skulptören och Boråsambassadören Eva Hild hade äran att kröna lucian. – Heja Lucia och hennes tärnor.

BT - 08 nov 14 kl. 13:48

Och årets Lucia blev...

En Sparsörstjej! Hon har lyssnat till luciasånger sedan barnsben och drömmer om att bli egenföretagare. Nu har Årets lucia i Borås och Sjuhäradbygden korats – Cajsa Dahlberg heter hon.

BT - 10 okt 14 kl. 09:17

Radioprofilen tar lucia till Danmark

Om drygt två månader är det dags. Då ska ett antal unga kvinnor i Fredrikshamn genomföra stadens första vuxna luciatåg. Initiativtagare är radioprofilen Tina Gillberg som kom hem till Borås för att köpa lusseklänningar.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

Finlands lucia 1952: Lucia ska vara allvar

Den 13 december 1952 tågade en leende, vitklädd ung kvinna iförd ljuskrona ned för trapporna vid Helsingfors domkyrka. Det hade slaskat, och i lucias långa päls och med en havrekärve i famnen fick Kerstin Hindström, då Klingberg, passa sina steg noga för att inte halka i strålkastarljuset på vägen till sin kortege. - Det kommer jag ofta ihåg när jag passerar över Domkyrkans torg och ser hur ojämna och snöiga trappstegen är.

BT - 13 dec 14 kl. 07:11

Tjuvstartade lucia: "Uppskattas"

I går spred kulturskolans kör julstämning i foajén på Borås kulturhus när de tjuvstartade Lucia. Sedan slutet av november har tre olika körer från kulturskolan åkt runt i Borås och sjungit julsånger. I går kom turen till kulturhuset dit många förväntansfulla personer hade tagit sig.

BT - 07 nov 12 kl. 07:27

Borde lotten avgöra lucia? - så utses lussetågen i Sjuhärad

Lussearrangörerna i Ulricehamn låter slumpen avgöra även årets Lucia. Men i övriga Sjuhärad håller man på traditionerna och avfärdar tanken om skönhetstävlan.
Fin tradition eller fånig popularitetstävling?

HBL - 03 dec 13 kl. 05:29

Sofia Jansson är årets lucia

BORGÅ. Tryggt med samarbete. Det tycker lucia Sofia Jansson och tärnorna Ella Ekholm och Jessica Jokinen.

BT - 12 dec 14 kl. 20:51

Här kan du se Lucia i Borås i helgen

Det ges många tillfällen att lyssna till luciasånger i Borås under helgen. Lördag: 12.00, Borås Lucia, Hässle torg 15.

BT - 12 dec 14 kl. 20:51

Kulturskolan tjuvstartade Lucia på fredagen

På fredagen spred kulturskolans kör julstämning i foajén på Borås kulturhus när de tjuvstartade Lucia. Sedan slutet av november har tre olika körer från kulturskolan åkt runt i Borås och sjungit julsånger. I går kom turen till kulturhuset dit många förväntansfulla personer hade tagit sig.

BT - 07 nov 19 kl. 21:01

BORÅS: Hon blev årets lucia i Borås

Årets lucia i Borås heter Josefina Pettersson – som redan har vanan inne att vara ljusdrottning. Hon var nämligen Bollebygds lucia redan för tre år sedan..

YLE - 13 dec 15 kl. 13:11

Aldrig för sent att bli lucia

Jag har inga fjärilar i magen, de har flugit bort. Anna Keskimäki, årets lucia-mormor i Vasa, tar uppståndelsen med ro. 82-åriga Keskimäki fick sin krona på servicehuset på Himalajagatan i Vasa.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Stort jordskred i Västsverige

BT - 15 minuter sedan

Venezuelansk spionchef försvunnen

BT - 15 minuter sedan

Erdogan träffar Trump i Vita huset

En omtalad "bromance" sätts på prov när USA:s president Donald Trump möter sin turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan i Washington DC i dag. Erdogan väntas anklaga USA för att inte respektera en överenskommelse om nordöstra Syrien..

BT - 15 minuter sedan

Stort jordras utanför Kungälv

BT - 45 minuter sedan

Ovisst läge för nya EU-kommissionen

Klartecken inom kort – eller rent av väntan till nästa år? Torsdagen kan bli avgörande för när Ursula von der Leyen och hennes nya EU-kommission ska få börja arbeta. Läget är ovisst in i det sista..

BT - 30 minuter sedan

Villa lägger av efter säsongen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.