Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 06:49

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 18:15

Så ska nischbolaget sprida sitt ljus globaltStörningsfria LED-lampor som ger bättre miljöer för djur eller minskar kostnaderna för vägbelysning. Det är två av många tillämpningar i portföljen när tillväxtbolaget Meltron nu tar nästa steg i sin globala marknadsföring. Läs om varför just Oman kan ge ett genombrott. Sedan 2016 har företagets aktie handlats på Nordic MTF-listan, under namnet Uni-light LED. Men när Uni-light nyligen slog sig samman med en rutinerad finsk branschkollega, Oy Meltron, valdes Meltron som gemensamt namn framöver.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
LED, Meltron, Oman, Nordic MTF, Uni, Meltrons, Ville Sistonen, Läkemedelstillverkare, Finland, Med, Edison Research, USA, Industrial Security Alliance Partners, ISAP, Brian Kelly, En, Omans, , Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , nischbolaget, sprida, sitt, ljus, globalt
SN - 20 mar 14 kl. 06:49

Ung feminist ville sprida sitt budskap – öppnade shop

Att kvinnor och män är lika mycket värda är en självklarhet för fjortonåriga Alva Öierstedt i Gnesta. För att sprida sitt budskap har hon startar en feministisk webbshop..

Dalarnas tidningar - 11 jul 17 kl. 12:00

Detta innebär NMR:s förlorade varumärkeskamp - "Får sprida sitt eget material"

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens varumärkesregistrering Nordfront upphävdes nyligen delvis av Patent- och registreringsverket.
Beslutet innebär att NMR förlorar ensamrätt att under varumärket sprida reklam för annans räkning.
– Står de på torget och delar ut flygblad med Nordfront på och propagerar för sin verksamhet påverkas det inte av det här beslutet, säger Johan Nordlund, jurist vid PRV..

Dalarnas tidningar - 11 jul 17 kl. 12:00

Detta innebär nazistiska NMR:s förlorade varumärkeskamp – "Får sprida sitt eget material"

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens varumärkesregistrering Nordfront upphävdes nyligen delvis av Patent- och registreringsverket.
Beslutet innebär att NMR förlorar ensamrätt att under varumärket sprida reklam för annans räkning.
– Står de på torget och delar ut flygblad med Nordfront på och propagerar för sin verksamhet påverkas det inte av det här beslutet, säger Johan Nordlund, jurist vid PRV..

Expressen - 15 mar 16 kl. 22:51

Breivik fick en ny chans att sprida hat

Han är en mycket farlig person. Det bevisar Anders Behring Breivik än en gång. Han är en nazist och massmördare som tar en ny chans att sprida sitt hatbudskap..

SmålandsPosten - 27 mar 19 kl. 19:37

Östers tempelriddare är redo för sitt första korståg

Han doppade tårna i vattnet förra säsongen men har under våren bekräftat att han är mogen uppgiften. Nu ska Gustav Ahrn dra ut på sitt första korståg för att sprida sitt och Östers namn över Fotbollssverige. Men resan kommer inte bli lätt och den största konkurrensen finns i de egna leden..

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 11 kl. 15:51

Kristiansson: "Nu får Breivik inte ut sitt budskap"

hd.se var på plats utanför häktningsförhandlingarna i Oslo. Beslutet att hålla förhandlingarna bakom stängda dörrar ser vår krönikör Ulf Kristiansson som ett sätt att inte låta den misstänkte sprida sitt budskap ännu en gång..

Expressen - 16 okt 14 kl. 17:08

Hustrun om sitt liv med Björn Ranelid

Björn Ranelid åker land och rike runt för att sprida sitt ord till läsekretsen - men det är hustrun Margareta, 64 som ser till att författarens schema håller ihop. I nya numret av Hemmets journal, som är ute i butik i dag, berättar den före detta sjuksköterskan om hur gnistan tändes och hur den hållits vid liv trots att hon skyr strålkastarljuset. - Offentligheten är inget som attraherar mig alls.

Nya Wermlands Tidningen - 14 sep 13 kl. 06:00

De vill sprida sitt budskap

Tre tjejer ? ett uppdrag. Att skapa engagemang och gemenskap.

DalaDemokraten - 30 sep 15 kl. 17:11

Det är livsfarligt att ge människor som henne utrymme att sprida sitt hat

Det har stormat rejält kring Katrin Zytomierska den senaste tiden. Förra veckan var hon gäst i Malou von Sivers direktsända tv-program Malou efter tio. Hon var där för att diskutera kroppar eftersom att temaveckan var "Min älskade och hatade kropp"..

DalaDemokraten - 30 sep 15 kl. 17:11

Emma Bergsten: "Det är livsfarligt att ge människor som henne utrymme att sprida sitt hat"

Det har stormat rejält kring Katrin Zytomierska den senaste tiden. Förra veckan var hon gäst i Malou von Sivers direktsända tv-program Malou efter tio. Hon var där för att diskutera kroppar eftersom att temaveckan var "Min älskade och hatade kropp"..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Avfolkningen av Stockholm: 12 per dag flyttar

Den gängse bilden är att folk flockar till Stockholm och att platsbristen blir allt mer påtaglig. I själva verket är siffran negativ och en ny rapport visar att snittpriset på en bostad kommer att vara lika i Stockholm och Nacka år 2035.  Det är företaget Mäklarhuset som med stöd av siffror från SCB gjort en undersökning som visar att befolkningsutvecklingen i Sveriges huvudstad är stadigt nedåtgående.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ta tillvara kompetensen – för överlevnad och utveckling

Frågan är vad som verkligen krävs för att komma åt den kollektiva intelligensen i ett team eller en organisation? Om du missade den förra krönikan, finns den att läsa här. Fördjupar vi oss lite inom forskningen runt kollektiv intelligens finner vi snabbt slutsatser vi kan se paralleller till de slutsatser som presenterades gällande lean i den förra krönikan: ”I verkligheten är de största begränsningarna inom de flesta företag och organisationer de mentala modellerna och beslutsstrukturerna som styr chefernas beteenden”.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kinesiskt bolag lägger beslag på British Steel

Ståltillverkaren British Steel kommer att tas över av kinesiska Jingye Group. Affären är värd 70 miljoner pund. BBC rapporterar om läget för det ikoniska företaget som står för en tredjedel av ståltillverkningen i Storbritannien, landet som är vaggan för den industriella revolutionen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bilexperten: Köp innan nyår och spara tiotusentals

Vid årsskiftet införs nya regler som gör att skatten på nya bensinbilar höjs kraftigt. Trycket på begagnade bilar spås därmed öka och nu tipsar experter om att den som går i köptankar ska slå till under 2019. I och med att det kommer att införas högre skatter på nya bensin- och dieselbilar efter årsskiftet spås efterfrågan på begagnande bilar stiga märkbart.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Bromsar för klimatet och färre valkrockar

Om skepp körde långsammare skulle det få en positiv effekt på klimatet. Dessutom kan det förhindra krockar med valar. BBC rapporterar om studien där det föreslås en fartminskning med 20 procent.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Oscar properties får ultimatium från staden

Den 1 oktober lade Oscar Properties projektet Gasklockan på is, på grund av vad man menade var orimliga förhållanden. Nu ger staden byggbolaget ett ultimatum: Betala på två veckor eller lägg ner projektet.  Det är tidningen Fastighetsvärlden som rapporterar att Stockholms stad nu har gett Oscar Properties sin ståndpunkt kring bygget Gasklockan: Betala inom två veckor eller så läggs projektet ner.

Dagens PS - 18 timmar sedan

”Skattepengar går till våldsbejakande extremism”

Säkerhetspolisen slår larm om att en stor summa av skattebetalarnas pengar hamnar i fickorna på extremistiska grupper via bidrag.  Det rapporterar Svenska Dagbladet. Enligt Säpo rör det sig om ”ett relativt stort antal” organisationer med kopplingar till extremism som i dag mottar bidrag.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Nu peakar försäljningen – nytt Hemnetrekord i oktober

Sidan Hemnet har under oktober nått sitt absoluta registrerade försäljningsrekord av bostäder någonsin. Över 10 000 bostadsrätter har sålts under månaden via sidan och kurvan pekar efter sommaren uppåt.  Oktober 2019 är första gången över 10.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Algoritmer skapar ”sexistiskt” kreditkort

Apples kreditkort Apple Card uppges ge högre krediter åt män än kvinnor. Klagomål har inkommit från företagets medgrundare Steve Wozniak. Det är BBC som skriver om kreditkortet, som är en produkt från Goldman Sachs och Apple, och hänvisar till Bloomberg.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klädkedja i kris får ny VD

Modeföretaget Retail and brands, som driver Brothers och Polarn och pyret, har fått en ny vd. Bolaget har gått med kraftig förlust under året och nya vd:n Kristian Lustin ska alltså bryta en nedåtgående trend.  Den tidigare vd:n, Magnus Håkansson, avgår vid årsskiftet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.