Expressen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 22:42

Expressen - 07 nov 19 kl. 18:38

Dags för Busch Thors eget Jimmie-momentKristdemokraternas tillväxt bygger på borgerlig kannibalism.Torbjörn Nilsson ifrågasätter partiets dröm om att lyckas ta socialdemokratiska väljare..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Busch Thors, Jimmie, Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsför , Busch, Thors, eget, Jimmie-moment
SVT - 06 jul 17 kl. 21:38

Ebba Busch Thors romantiska historia fick Almedalspubliken att smälta

Torsdagen var Kristdemokraternas dag i Almedalen, och efter sitt traditionsenliga tal var det dags för partiledare Ebba Busch Thors lika traditionseniga medverkan i Opinion Live på SVT:s scen. Där delade hon med sig av en historia som verkligen gick hem: Hur hon blev tillsammans med sin man: Fotbollsproffset Niklas..

Expressen - 09 feb 19 kl. 08:11

Ebba Busch Thors lyft: M, KD och SD-effekten

Ebba Busch Thor får en ny topplacering i Demoskops förtroendemätning för februari.Samtidigt är hon en av de mest polariserande partiledarna.– Busch Thors förtroende hos SD-väljare har vuxit under en längre tid, säger Peter Santesson, analyschef på Demoskop..

Expressen - 14 maj 19 kl. 20:58

Finansministern till attack mot Busch Thors jämställdhetspolitik

I en intervju med Svenska Dagbladet dömer Magdalena Andersson ut Ebba Busch Thors nya borgerliga feminism som skadlig och förminskande.– Ebba Busch Thor pratar om att man ska kunna göra fria val. Men hon glömmer att de valen görs i en struktur som pressar både män och kvinnor, säger finansministern till SvD..

SVT - 05 jul 19 kl. 08:46

Magdalena Andersson (S) om Busch Thors lunch med Åkesson: “Hon träder över en gräns” 

Flera partiledare har reagerat på Ebba Busch Thors lunchmöte med SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Så också finansminister Magdalena Andersson (S). – Ebba Busch Thor träder över en gräns som vi haft i svensk politik, säger hon i SVT:s Morgonstudion..

SvD - 30 jun 15 kl. 14:15

14.30: Direkt från Busch Thors pressträff

SvD rapporterar direkt från Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thors presskonferens i Almedalen..

DN - 11 okt 15 kl. 17:36

Busch Thors stabschef efter att pakten fallit: ”En bra dag”


KD-ledaren Ebba Busch Thors stabschef Joakim Pettersson var nöjd i fredags kväll - trots att Kristdemokraternas partistyrelse lidit ett svidande nederlag på rikstinget när en majoritet av ombuden upphävde Decemberöverenskommelsen. Några timmar senare summerade stabschefen händelserna på rikstinget med orden: ”En bra dag”. Formuleringen syftade enligt honom själv på att partiet ”visar respekt för medlemmarnas uppfattningar”..

DI - 14 okt 15 kl. 14:32

Kinberg Batra irriterad på Busch Thors utspel

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är märkbart irriterad över KD-ledaren Ebba Busch Thors utspel under partiledardebatten om att alliansen så snart som möjligt bör gå fram med en gemensam budget..

Dagen - 28 apr 16 kl. 08:55

Ebba Busch Thors första år i bilder

Se Ebba Busch Thors tid sedan hon blev vald till KD-ledare..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:00

KD-kritik mot Ebba Busch Thors beslut att medverka i Pride

Flera högt uppsatta KD-företrädare kritiserar partiledaren Ebba Busch Thors beslut att delta i Pridefestivalen i Stockholm..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:00

KD-kritik mot Ebba Busch Thors beslut att medverka i Pride

Flera högt uppsatta KD-företrädare kritiserar partiledaren Ebba Busch Thors beslut att delta i Pridefestivalen i Stockholm..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Saneringen pågår – 40 år efter giftskandalen

40 år efter giftskandalen i Teckomatorp pågår fortfarande saneringen.Nu inleds den sista etappen av saneringen – som kostar 150 miljoner kronor.– Vi kommer inte sanera till en nivå som gör att man kan bygga och bo där, säger projektledaren Helena Svensson till SVT Nyheter Skåne.

Expressen - 15 minuter sedan

Larm om hög smäll i Malmö – polis på plats

På tisdagskvällen hördes en hög smäll vid Södervärn i Malmö.Polis har larmats till platsen och bland annat hittat en maskerad person.– Det är två olika ärenden, men ganska nära varandra, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i region syd..

Expressen - 15 minuter sedan

Nya succén för Expressen – tog storslam i native-VM

Bonnier News Brand Studio tog storslam i VM i native advertising.Expressen innovationsavdelning blev galans stora vinnare i konkurrens med jättar som New York Times och CNN. – Att prisas i Berlin är ett kvitto på att Brand Studios engagerade arbete med kundernas historier håller absolut världsklass, säger Expressens tf chefredaktör Klas Granström.

Expressen - 30 minuter sedan

Väpnat butiksrån i Örebro • Kund: ”Det var overkligt”

Två väpnade gärningsmän rånade en Lidl-butik i Rynninge, Örebro, vid 20-tiden på tisdagskvällen. En kund i butiken blev vittne till händelseförloppet. – Jag hörde hur de ropade ”hit med pengarna” ”hit med pengarna” och då fick jag ögonkontakt med en av rånarna, säger kunder som befann sig i butiken för att köpa lunchlådor.

Expressen - 45 minuter sedan

Ministern: Swedbank utnyttjades av Ryssland

Swedbank utnyttjades av rysk säkerhetstjänst, säger Estlands finansminister Martin Helme i en intervju med Dagens industri. Med hjälp av banken ska säkerhetstjänsten finansierat destabiliserande operationer i Europa. .

Expressen - 1 timme sedan

Våldtäktsdömd får studera vidare på Lunds universitet

Läkarstudenten är dömd till två års fängelse för våldtäkt.Lunds universitet ville stänga av studenten – men får nej av domstol.– Förvaltningsrätten tar i målet inte ställning till om det är lämpligt för den studerande att i framtiden erhålla läkarlegitimation, säger rådmannen Johan Gefvert..

Expressen - 1 timme sedan

Hon försökte rädda mördade 18-åringens liv

En ung man är död – knivhuggen i hjärtat efter ett urspårat rån.GT har pratat med den unga kvinna som förgäves försökte rädda tonåringens liv, i väntan på att ambulansen skulle komma.– Medan jag gjorde HLR var jag så koncentrerad på vad jag måste göra.

Expressen - 1 timme sedan

Familjen återförenade – efter kungens beslut

Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet samlas igen för första gången på två månader – och sedan kungens beslut att krympa kungahuset.Familjemedlemmarna visade enad front vid kungliga slottet där de slutit upp för en tjusig galamiddag..

Expressen - 1 timme sedan

LUF-ordföranden sågar Liberalernas klimatpolitik

Hösten 2019 är klimatfrågan på agendan för många politiker. Bland annat för Liberalernas nyvalda partiledare Nyamko Sabuni som är ute på klimatturné genom Sverige. Hon förespråkar bland annat en utökning av den svenska kärnkraften och elektrifiering av transportsektorn.

Expressen - 1 timme sedan

Elskatten har fyrdubblats – ilskan växer hos kunderna

Sedan avregleringen 1996 har elskatten fyrdubblats.I dag består halva elräkningen av skatt och i Elskatteupproret kokar missnöjet.Vid årsskiftet väntar nästa höjning när elskatten ska indexeras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.