Barometern > Nyheter

Friday, 22 November, 11:01

Barometern - 07 nov 19 kl. 18:00

Glaset i fokus på branschdag: ”Gäller att ligga i framkant”Under torsdagen samlades drygt 45 personer vid Sliperiet i Pukeberg för att prata om glasets utveckling och framtid..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sliperiet, Pukeberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glaseti , fokus, branschdag, Gälleratt , liggai , framkant
Sydöstran - 13 sep 19 kl. 15:54

Kvinnan i fokus när lokala konstnärer ställer ut

I både Carolina Nilssons målningar och Kerstin Hedins skulpturer är det kvinnan som är i fokus. Nu ställer de ut gemensamt på Konstnären & Pinaulen..

Barometern - 16 jan 19 kl. 06:00

Kallenberg har ett fokus - fast mark

Fast mark, inget annat. FBC-tränaren Adam Kallenberg är noga med vilket fokus som gäller mot Helsingborg. – Vi funderar överhuvudtaget inte på något annat..

Skånskan - 17 aug 16 kl. 12:00

Bok + tv i fokus på Crimetime

Deckarfestival Den 17 till den 20 augusti besöker ungefär sextio kallblodiga mördare Gotland. Men lugn. Det är bara på pappret och i fiktionens värld, de begår dessa brott.

YLE - 30 aug 17 kl. 09:30

Glasblåsaren i Dalsbruk: Jag lever för glaset

I somras flyttade 26-åriga Jarl Hohenthal sin glashytta från ön Vänoxa till tackjärnsgjuteriet i Dalsbruk. Glashytta står det på en stor skylt utanför det gamla gjuteriet. Inne är det varmt, det glöder i ugnarna, musiken står på och en ung man i ärmlös skjorta svingar ett glödande klot.

Skånskan - 23 okt 19 kl. 20:00

Polisen sätter fokus på skadegörelse och inbrott

SVEDALA Bouleklubben, bowlinghallen, Folkets hus och även Svedala IF har haft påhälsning av tjuvar eller utsatts för skadegörelse
– Det är väldigt mycket nu. I samverkan med trygghetsvärdarna agerar vi på detta, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.Det har hänt tidigare och i helgen var det dags igen.

SmålandsPosten - 29 mar 14 kl. 13:01

?Glaset är ett undermedvetet kall?

stolt konstform. Glaskonsten är en konst att vara stolt över. Det menar Konstfackstuderande Erika Kristofersson Bredberg som i dag tar emot Konst- och bruksglasföreningens stipendium på 10 000 kronor.

Sydsvenskan - 19 sep 14 kl. 05:30

Glaset är trots allt mer än halvfullt

Det är inte varje dag 690 jobb försvinner – och 500 nya samtidigt skapas. Och definitivt inte att det sker i både samma bolag och samma stad.Så hur ska vi tolka nyheten om strukturförvandlingarna inom Ericsson i Lund?

Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 05:30

"Mästarna bakom glaset" ger mersmak

För att hantera glödhet glasmassa krävs förmågan att snabbt agera, ta beslut och pröva nya vägar. Just de egenskaper som gjort satsningen ”Mästarna bakom glaset” möjlig. Med Norra Björstorp som knutpunkt möts svenska och internationella glaskonstnärer under några höstveckor på Österlen.

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 09:52

Konjunkturbarometern dyker - glaset är halvfullt eller halvtomt

Konjunkturinstitutets konjunkturbarometerindikator dyker ner mot mellanläget mellan positiv och negativa konjunkturförväntningar. I media väljs det fritt mellan rubriker för att visa att glaset inte är halvtomt, utan halvfullt.

Barometerindikatorn i grönt.

Skånskan - 07 aug 19 kl. 17:37

”AC” väljer att se det halvfulla glaset

MFF har haft det tufft reultatmässigt på sistone, men inför Europa League-kvalet mot Zrinjski valde Anders Christiansen att prata om ”...det halvfulla glaset i stället för det halvtomma”.– Jag känner bara positiv energi.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Jocke och Jonna åker på spökjakt

Barometern - 15 minuter sedan

Nytt åtal för smällare mot Åkesson

Barometern - 15 minuter sedan

Siv Stockhaus

Barometern - 15 minuter sedan

Bernt Johansson

Barometern - 15 minuter sedan

Göte Svensson

Barometern - 15 minuter sedan

Paul Perera

Barometern - 15 minuter sedan

Kurt Nilsson

Barometern - 15 minuter sedan

Lilian Andersson

Barometern - 15 minuter sedan

Anne-Marie Tonnér

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.