Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 November, 21:48

Nyan - 07 nov 19 kl. 18:00

Slog man i ansiktet – döms till dagsböterÅlands tingsrätt dömer en 26-årig man för misshandel till 30 dagsböter på sammanlagt 180 euro. Det var i april i år som mannen utanför sitt eget hem i Mariehamn med knuten näve slog en annan man i ansiktet så att denne fick näsblod. 26-åringen har erkänt brottet samtidigt som den misshandlade mannen återtagit samtliga ersättnings- och straffyrkanden eftersom han fått en ursäkt och de inte längre umgås. (fb)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slogman i , ansiktet, dömstill , dagsböter
Nyan - 29 mar 15 kl. 12:20

35 dagsböter för slag i ansiktet

Ett bråk mellan en man och en kvinna i september i fjol urartade i att mannen slog kvinnan i ansiktet. I fredags kom tingsrättens dom, 35 dagsböter på sammanlagt 840 euro för mannen trots att kvinnan försökte ge förmildrande omständigheter i rätten och ta tillbaka en del av vad hon sagt i anmälan. Både mannen och kvinnan var berusade när bråket i en lägenhet uppstod, enligt kvinnans vittnesmål på grund av att hon ville ha mer öl, men blev nekad.

Nyan - 28 apr 17 kl. 10:00

Dagsböter för misshandel

Dagsböter på totalt 360 euro och över 2 000 euro i skadestånd. Det blir straffet för den man som slog en annan man i ansiktet med knytnäven ombord på ett kryssningsfartyg.

Det var i början av november 2015 som en då 22-årig man misshandlade en annan man ombord på Tallink Siljas fartyg m/s Galaxy.

SmålandsPosten - 10 jan 19 kl. 07:40

Länet: Slog man i ansiktet – får böter

En man från Älmhult döms till dagsböter efter ett slag i ansiktet. .

YA - 16 jun 14 kl. 09:45

Döms till dagsböter för slag i ansiktet


En man döms till 3 000 kronor i dagsböter efter att ha ofredat och misshandlat sin fru. Händelsen inträffade i fjor och mannen har i förhör sagt att han inte minns något eftersom han druckit mycket alkohol.Det började med att de båda var på fest hos en granne.

Nyan - 19 okt 18 kl. 08:00

40 dagsböter för misshandel

En man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 1 160 euro för misshandel. Mannen döms för att ha skallat en annan man i ansiktet. Den danska skallen resulterade i ett blödande sår vid ögonbrynet.

Nyan - 16 mar 15 kl. 08:00

Dagsböter för sambomisshandel

En man har dömts till 55 dagsböter av tingsrätten för misshandel av sin sambo. Det var 2014 som mannen vid ett tillfälle riktade flera knytnävsslag mot kvinnan, knuffade ner henne på marken och därefter fortsatte att misshandla henne med knytnävsslag mot ansiktet. Mannen har erkänt misshandeln.

Nyan - 20 jul 18 kl. 10:00

Dagsböter för misshandel och hot

Tingsrätten har dömt en medelålders man till 65 dagsböter på totalt 715 euro för lindrig misshandel, hot och skadegörelse. Han döms för två fall av lindrig misshandel efter att ha slagit en kvinna i deras gemensamma hem. Vid det första tillfället slog han henne i nacken så att hon kände smärta och stelhet axelpartiet.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 14:44

Polisman dömd till dagsböter

En oenig tingsrätt dömde på fredagen en Växjöpolis till dagsböter för vållande till kroppsskada. I samband med ett omhändertagande i januari i år drog polismannen ner en man från en bänk i arrestintaget och la ner honom på golvet. I samband med detta slog mannen i huvudet och skadade två framtänder.

BT - 12 jan 15 kl. 18:20

Dagsböter för hot med kolsyrepistol

Han riktade en kolsyrepistol mot en annan mans bröst. Nu döms 43-åringen villkorligt och ska betala dagsböter för en rad brott. BT har tidigare berättat om händelsen i början av december då en fest söder om Skene spårade ur.

Nyan - 21 sep 15 kl. 13:02

Dagsböter för kindbett på krog

Tingsrätten har dömt en kvinna i tjugoårsåldern till sjuttio dagsböter på totalt 420 euro för misshandel i Arkipelags nattklubb. Enligt domen ska hon ha knuffat omkull en annan kvinna på dansgolvet, rivit henne i håret, bitit henne under ett öga och slagit henne i ansiktet med öppen hand minst en gång.

Den åtalade förnekade att hon misshandlat den målsägande, och sade att ett av vittnena hade något emot henne.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Det gifter sig med Michael Björklund

Hur mat och dryck gifter sig handlar det om när Michael Björklund medverkar på Åbo öl- & whiskymässa. .

Nyan - 4 timmar sedan

För fort med fordon på släp

På Lemlandsvägen mötte en polispatrull på onsdagen en paketbil med ett fordon påkopplat bak. Hastigheten uppmättes till 71 kilometer i timmen och den fordonskombinationsbestämda hastigheten är 30. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 4 timmar sedan

Stannade inte för minderårig

En polispatrull gav på onsdagen fri passage åt en minderårig cyklist som var på väg ut på övergångsstället. Personbilen på den mötande trafikens sida gjorde inte det. Föraren stoppades och delgavs böter som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 4 timmar sedan

För hög för tunnel

En chaufför stoppades på onsdagen efter att ha framfört sitt ekipage över Färjsundsbron och igenom tunneln. Chauffören iakttog inte begränsningsmärket fordons högsta tillåtna höjd på 4,20 meter. Fordonets höjd var 4,40 meter.

Nyan - 4 timmar sedan

Åland fortsätter leda sannfinländare

Åbo Sannfinländare har omvalt Jyrki Åland som ordförande för nästa år. Beslutet togs på höstkonferensen den 17 november. Åland har även varit ordförande 2019.

Nyan - 7 timmar sedan

Ministrarna presenterade

Ålands blivande landskapsregering presenteras som bäst i lagtingets foaje. På plats är  Alfons Röblom (HI), Annette Holmberg-Jansson (M), Fredrik Karlström (M), Veronica Thörnroos (C), Annika Hambrudd (C), Roger Nordlund (c), Torbjörn Eliasson (C) ersätter Nordlund till en början, Christian Wikström (Ob) och Harry Jansson (C). Mycket mer om detta kan du givetvis läsa i torsdagens tidning.

Nyan - 8 timmar sedan

Rädda Barnen-pris till Ålands Judoklubb och Ålands Radio

Ålands Judoklubb och Ålands Radio är årets mottagare av Rädda Barnen-priset. Varje år sedan 2009 delar Rädda Barnen på Åland ut ett pris till en vuxen eller en grupp vuxna för att lyfta fram dem som goda exempel i barnkonventionens anda. Eftersom det i år är jubileumsår för Rädda Barnen i världen, Rädda Barnen på Åland och barnkonventionen delar man i år ut två Rädda Barnen-priser.

Nyan - 8 timmar sedan

Polisen varnar för autoläge

På tisdagen stoppade polisen en förare som körde som körde med endast varselljus, och körljusen bak avstängda, trots att det blivit mörkt, och delade ut en ordningsbot. – Detta berodde på att fordonet var utrustat med så kallade ‘Daytime Running Light’, eller DRL, och fordonets körljusreglage var inställt på autoläge, skriver polisen, och förklarar: Detta betyder att fordonets skymningssensor och nederbördssensor ska reagera på när det blir mörkt eller ändrad väderlek, och fordonets halvljus ska tändas automatiskt. Tyvärr är dessa sensorer inte felfria, och det är på förarens ansvar att rätt körljus används vid rätt tidpunkt.

Nyan - 10 timmar sedan

Juha Pykäläinen i Högsta domstolen

I fredags avtäcktes Juha Pykäläinens porträtt av Högsta domstolens president Timo Esko som nu går i pension. .

Nyan - 10 timmar sedan

Mobillådan är årets julklapp

En mobillåda i är årets julklapp. Det meddelar Handelns utredningsinstitut som för 32:a året utser årets julklapp. En mobillåda är en slags låda där man lägger undan mobiltelefonen och istället umgås IRL, In Real Life (i verkliga livet).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.