Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 22 November, 05:59

Kristianstadsbladet - 07 nov 19 kl. 18:00

En miljon till vattenledning mellan kommunerSölvesborg behöver hjälp av Bromölla för att klara vattenförsörjningen. Projektet får nu en miljon kronor i statligt bidrag..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Bromölla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljontill , vattenledningmellan , kommuner
BT - 1 timme sedan

Tuffare tider väntar kommuner

För en fortsatt god välfärd krävs förändringar i kommuner och regioner och att staten tar ett större ansvar, anser Anders Knape..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Markägare kom undan med 240 000 kronor i böter för olovlig husbilsparkering istället för närmare en halv miljon.

Markägarna av Ställplats Axeltorp döms till drygt 240 000 kronor i byggsanktionsavgift för att de började använda området som husbilsparkering innan de fått bygglov och startbesked. Länsstyrelsen avslår deras överklagande och konstaterar att avgiften egentligen skulle ha varit närmare en halv miljon kronor. .

Skånskan - 04 maj 16 kl. 11:48

Fler kommuner nobbar insamling till prins Oscar

SKåne Flera skånska kommuner säger nu nej till att skänka pengar till den dopgåva till prins Oscar som landshövding Margareta Pålsson tagit initiativ till.
Flera tunga kommuner, bland annat Lund och Malmö, sällar sig nu till dem som redan nobbat insamlingen.– Det är några kommuner som sagt ja, som Ystad, Sjöbo, Trelleborg och Tomelilla.

Alingsås tidning - 18 dec 18 kl. 05:30

Så mycket bostad får du för en miljon

Herrljunga tillhör de kommuner i Västra Götaland där en köpare får mest villa för pengarna, närmare bestämt 103 kvadratmeter för en miljon kronor. I Alingsås och Vårgårda blir det betydligt mindre boyta.
Det är Svensk Fastighetsförmedling som har gjort en kartläggning, med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik.

HBL - 16 nov 14 kl. 14:11

Svenskspråkiga kommuner hotar försvinna

De helt svenskspråkiga kommunerna hotar försvinna från fasta Finland. Utöver Åland finns det tre enspråkigt svenska kommuner i Finland, och även de kan snart bli tvåspråkiga.Orsaken till förändringen är statsandelsreformen som träder i kraft vid årsskiftet.

Cornucopia - 24 jul 19 kl. 18:28

Kommunerna med lägst andel enprocentare med miljonårslön

Nedan följer en listning av de kommuner i landet med lägst andel personer med en årslön över en miljon kronor, vilket någorlunda motsvarar så kallade enprocentare, dvs den hundradel av svenskarna som har högst inkomst och avskys av vänstern som samhällsparasiter, för att de värderas så högt av sin arbetsgivare. Exempelvis Sveriges statsminister Stefan Löfven (S).
Inkomstföredlning Sverige årsinkomst av tjänst.

Dagens PS - 13 apr 18 kl. 10:48

Så många miljonärer bor det där du bor

Spana in listan över landets alla miljonärer – kommun för kommun. Dagens Industri har med hjälp av siffror från SCB sammanställt de totala förvärvsinkomsterna bland Sveriges miljonärer – och var dessa höginkomsttagare bor. Drygt 82.

Barometern - 01 okt 13 kl. 08:38

Ett rättvist system för alla kommuner

Välfärden. Ett nytt kommunalt utjämningssystem har diskuterats länge. Nu ligger ett förslag och väntar på att klubbas i riksdagen.

Alingsås tidning - 01 mar 18 kl. 05:30

Kräver halv miljon i obetalda avgifter

Herrljunga kommun begär in cirka 500 000 kronor i för lågt betalda barnomsorgsavgifter från runt 200 familjer.
Herrljunga kommun vill ha cirka halv miljon kronor mer i barnomsorgsavgifter än det man fått in. Som mest kan en familj retroaktivt få punga ut med 15 000 kronor.

Alingsås tidning - 31 jul 18 kl. 05:30

36 kvadrat för en miljon i Alingsås

En hus på 36 kvadratmeter – det är vad man får för en miljon kronor i Alingsås visar statistik från Svensk Fastighet.
Det är Svensk Fastighet som med hjälp av statistik från Mäklarstatistik har kartlagt hur många kvadratmeter villa respektive bostadsrätt man får för en miljon kronor i landets kommuner. Stora prisskillnader Och priserna skiljer sig högst väsentligt åt i olika delar av landet.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Toronto bröt förlustsvit – svenskt premiärmål

Med en ny coach i båset – och en nästintill ny svensk på isen, bröt Toronto sin förlustsvit. Pierre Engvall gjorde karriärens första NHL-mål när Arizona besegrades på bortaplan..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Österrikiska FPÖ gömde guldtackor i alpby

Det ser ut som ett vykort, en stuga i tyrolerstil med pelargoner i blomlådorna. Men fotona på de österrikiska tidningarnas förstasidor handlar inte om turism utan om guld som gömts undan av det högerpopulistiska partiet FPÖ..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Piñera: Polis kan ha brutit regler

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Myhrer: "Finns en pallplats till att köra om"

En förlust för alpinsporten. Men kanske en vinst för konkurrenterna? I Marcel Hirschers frånvaro finns allt att vinna i slalompremiären på söndag, enligt André Myhrer..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Debatt: Natur, bad och bostäder borde locka till högskolan

Håkan Pihl och högskolans styrelse är ute på mycket osäker mark när man vill flytta högskolan till en mera central plats, som badhustomten. Tittar man bakåt i tiden så låg högskolan tidigare i C4-gymnasiets lokaler, centralt, varför flyttade man högskolan egentligen? Pihls tanke är inte ny.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Han ritade Åhusbryggan — ”kom till Sverige av nyfikenhet”

Guntram Schott fyller 80 år i dag den 22 november. Efter ett långt och innehållsrikt arbetsliv som arkitekt har han slutat jobba på Arkitektgården, men tillbringar fortfarande mycket tid i sitt arbetsrum. Födelsedagen firas hela helgen med familjen i Köpenhamn.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tingsrätten: Okej att slå ölburk i huvudet på man

Är det okej att slå en person i huvudet med en ölburk? Ja, det är det – enligt Hässleholms tingsrätt. Åtminstone om den finns i en plastpåse.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Glädjebesked: Fryshuset får verkstad för bilintresserade ungdomar i sina nya lokaler

En verkstad för motorburen ungdom har länge stått på önskelistan och Fryshuset behöver även större lokaler för att kunna samla sin verksamhet. I februari går flytten till gamla Papperbruksområdet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kvinnomisshandlare menar att han är oskyldigt dömd

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Markägare kom undan med 240 000 kronor i böter för olovlig husbilsparkering istället för närmare en halv miljon.

Markägarna av Ställplats Axeltorp döms till drygt 240 000 kronor i byggsanktionsavgift för att de började använda området som husbilsparkering innan de fått bygglov och startbesked. Länsstyrelsen avslår deras överklagande och konstaterar att avgiften egentligen skulle ha varit närmare en halv miljon kronor. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.