Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 13 November, 08:08

Blekinge Läns tidning - 07 nov 19 kl. 18:00

Smugglare kallade kriminalare från Palmemordet att vittnaSonny Björk är en av Sveriges mest erfarna kriminaltekniker och har jobbat med allt från Palmemordet och Lasermannen till polismorden i Malexander. Ronnebybon som smugglade cannabis i bildelar i vintras kallade den numera pensionerade experten för att vittna i hovrätten..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Palmemordet, Björk, Sveriges, Lasermannen, Malexander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smugglare, kallade, kriminalarefrån , Palmemordetatt , vittna
Barometern - 03 mar 14 kl. 06:51

Teorierna om Palmemordet är myter för vår tid

Förra veckan gick Svenska Dagbladet ut med nyheten att Stieg Larsson visste vem som mördade Olof Palme. Stieg Larssons spår ledde till Syd­afrika och apartheidregimen, det så kallade Sydafrikaspåret. I en pm till spaningsledningen pekade han ut en svensk, som skulle ha beställt mordet.

Barometern - 03 mar 14 kl. 06:51

Teorierna om Palmemordet är myter för vår tid

Förra veckan gick Svenska Dagbladet ut med nyheten att Stieg Larsson visste vem som mördade Olof Palme. Stieg Larssons spår ledde till Sydafrika och apartheidregimen, det så kallade Sydafrikaspåret. I en pm till spaningsledningen pekade han ut en svensk, som skulle ha beställt mordet.

BT - 25 feb 14 kl. 01:32

Stieg Larsson utredde Palmemordet

Deckarförfattaren och journalisten Stieg Larsson lämnade 1987 över en egen utredning av Palmemordet till utredarna, skriver Svenska Dagbladet. Via den brittiska organisationen Searchlight - förebild till svenska Expo - väcktes Larssons misstankar mot en svensk man, en före detta legosoldat med starka kopplingar till Sydafrika.Det så kallade Sydafrikaspåret, att landets säkerhetstjänst låg bakom mordet, blev senare känt och mycket omdiskuterat..

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 01:30

Stieg Larsson utredde Palmemordet


Deckarförfattaren och journalisten Stieg Larsson lämnade 1987 över en egen utredning av Palmemordet till utredarna, skriver Svenska Dagbladet.Via den brittiska organisationen Searchlight - förebild till svenska Expo - väcktes Larssons misstankar mot en svensk man, en före detta legosoldat med starka kopplingar till Sydafrika.Det så kallade Sydafrikaspåret, att landets säkerhetstjänst låg bakom mordet, blev senare känt och mycket omdiskuterat..

Kristianstadsbladet - 20 jul 14 kl. 14:39

Lätt att bli ofrivillig smugglare

Det är lätt att bli en ofrivillig smugglare på semestern.Ett nytt beslut sätter press på Thailand. - Att som svensk hamna i thailändskt fängelse, det är inget man vill råka ut för, säger artskyddshandläggaren Andrea Ljung.

BT - 20 jul 14 kl. 14:44

Lätt att bli ofrivillig smugglare

Det är lätt att bli en ofrivillig smugglare på semestern. Ett nytt beslut sätter press på Thailand.- Att som svensk hamna i thailändskt fängelse, det är inget man vill råka ut för, säger artskyddshandläggaren Andrea Ljung.

Expressen - 25 feb 14 kl. 02:09

Författaren skickade tips om Palmemordet

Succéförfattaren Stieg Larsson pekade i en hemlig rapport till Palme­gruppen redan 1987 ut den sydafrikanska säkerhetstjänsten för att ha varit delaktig i mordet på Olof Palme. Det avslöjar Svenska Dagbladet i dag efter att ha tagit del av författarens personliga arkiv. Författaren pekade också ut den svenske före detta officeren Bertil Wedin, som Palmegruppen i alla år förgäves försökt få förhöra.

Nyhetskanalen - 06 okt 12 kl. 13:48

Palmemordet: Lambertz vill att polisspåret utreds

Palmeutredningen borde undersöka det så kallade polisspåret i mordet på Olof Palme. Det säger justitierådet Göran Lambertz till Ekot. -Det finns flera saker som talar för att det kan ha varit extremistiska militärer eller poliser bakom mordet, säger Göran Lambertz.

DN - 27 jan 13 kl. 00:40

?Hemlig motståndsrörelse kopplas till Palmemordet?

Samarbete med CIA. Var det en hemlig motståndsrörelse som låg bakom mordet på Olof Palme? Frågan ställs av två forskare i Basel och Uppsala.

SVT - 05 nov 18 kl. 07:07

Nya uppgifter om Palmemordet presenteras i ny bok

En känd Palmehatare och en medhjälpare pekas ut i en ny bok om mordet på Olof Palme. Polisen utreder nu det så kallade Sydafrika-målet och en ny möjlig gärningsman..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Många tar flygförseningar till domstol

Allt fler kräver kompensation från flygbolag via domstol. Tingsrätten är överhopad med flygmål..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

60-tal gripna på hbtq-bar i Kampala

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Unga spolar alkohol, tobak och cannabis

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Duo stoppad i bil med misstänkt stöldgods och vapen. Man gripen för våldtäktsförsök..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ryss kuppade in tjock katt på flyg – straffas

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vattenskada i marinbasen - flera lokaler drabbade

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Luttrade invånare nära storbränderna

Närmare hundra eldsvådor och utropat nödläge. Men alla i de brandhärjade områdena i Australien är inte så oroade som myndigheterna vill att de ska vara..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Pengaregn över svensk cancerforskning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Andersson: Om jag slutar jobba går jag under

Kanske borde den nyligen Venedig-prisade "Om det oändliga" bli Roy Anderssons sista film. Men den 76-årige regissören fasar för att sluta jobba..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Australien andas ut något

140 bränder att släcka och över en miljon hektar att rensa upp. Men i eldhärjade New South Wales i Australien kan räddningstjänsten äntligen pusta ut lite..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.