YLE > Finland

Saturday, 23 November, 00:30

YLE - 07 nov 19 kl. 17:48

Professor: ''Alla vill inte ändra sina vanor'' – Sannfinländarna gynnas av debatten kring klimat och vardagsvanorDen senaste partimätningen visar på ett dramatiskt skifte efter en period där mönstren i opinionen varit väldigt stabila, säger Åsa von Schoultz, professor i statsvetenskap. Sannfinländarnas understöd ökar, medan statsministerpartiet backar något..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åsa, Schoultz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ProfessorAlla vill inte , ändrasina , vanor, Sannfinländarna, gynnas, av debatten kring klimat och vardagsvanor
HBL - 05 feb 15 kl. 19:23

Sannfinländarna vill krympa flyktingkvoten

– Ett väldigt själviskt program, säger professor Jan Sundberg. Sannfinländarna vill att flyktingkvoten minskas om staten gör underskott och skuldsätter sig. Positiv diskriminering bör slopas och utkomststöd och bostadsbidrag ska bindas till den ort som invandrare anvisas.

YLE - 04 jun 13 kl. 16:08

"Sannfinländarna profilerar sig inför EU-valet"

Sannfinländarnas kritik av Greklandspaketet ska ses som profilering av partiet inför EU-parlamentsvalet om ett år, säger Lauri Karvonen som är professor i statskunskap vid Åbo Akademi. Sannfinländarna kritiserade på förstasidesannons i söndagens Helsingin Sanomat regeringen för att det i Greklandsavtalet inte skulle finnas några säkerheter för de finländska åtagandena. Regeringspartierna har konsekvent avvisat den här kritiken.

YLE - 13 jun 17 kl. 14:04

Professor om avhoppen från Sannfinländarna: Oväntat med så organiserad utmarsch

Professor emeritus i statskunskap Lauri Karvonen beskriver vändningarna inom det sannfinländska partiet som mycket dramatiska. - Det är inte många gånger som jag varit med om den där typen av partisplittringar. Enligt Karvonen är splittringar något som har karaktäriserat i synnerhet de populistiska rörelserna - de har svårt att hålla ihop Professor Lauri Karvonen säger att han nog väntade sig att åtminstone en del prominenta sannfinländare skulle dra sina slutsatser för egen del.

YLE - 02 nov 12 kl. 04:50

Sannfinländarna och SFP på kollisionskurs i Österbotten

Dagarna efter kommunalvalet har nu representationen i Österbottens Förbund blivit ett stridsäpple mellan Sannfinländarna och SFP. Enligt valresultatet skulle Sannfinländarna nu få tre platser i förbundets fullmäktige i och med att både SFP, Samlingspartiet och Centern förlorar platser. Men då det på samma gång pågår en process för att ändra grundavtalet för förbundet ser det nu ut som om Sannfinländarna bara skulle få två platser.

YLE - 03 jul 13 kl. 04:34

Kommentar: Växtvärk inom Sannfinländarna

Om Sannfinländarna i framtiden vill ha stormöten dit folk faktiskt dyker upp så är förändringar oundvikliga", skriver YLE Nyheters politiska redaktör AG Karlsson. Det var hett i Joensuu på veckoslutet, både vad kommer till temperaturen och stämningen. Många Sannfinländare hade åkt till mötesplatsen för att säga sitt om partiets politik och för att vara med och påverka.

YLE - 15 jun 17 kl. 13:17

Sannfinländarna splittrades – såhär påverkar det din vardag

Regeringen vacklade men hittade fotfäste då över 20 sannfinländare hoppade av och grundade en ny grupp, Nytt alternativ. Men i lokalpolitiken kommer splittringen inte att gå lika smärtfritt, förutspår professor Jan Sundberg.
Professor Jan Sundberg.

YLE - 02 maj 14 kl. 14:17

Naziofficer och Saddam illustrerade Sannfinländarna i Jakobstad

Sannfinländarna i Jakobstad använde bilder med kopplingar till nazismen för att illustrera sina styrelsemedlemmar. Fullmäktigeledamot Sari Karlström la in bilderna på avdelningens webbsida. Fre 2.

YLE - 10 aug 15 kl. 14:20

Sannfinländarna: Tynkkynen emot stödpaket för Grekland

Sannfinländarnas ungdomsförbunds ordförande Sebastian Tynkkynen valdes till partiets tredje viceordförande på partikongressen i Åbo på veckoslutet. Många partiaktiva uppfattar det som att Tynkkynen fungerar som språkrör för de EU-kritiska rösterna inom partiet, röster som tycker att de inte tagits tillräckligt på allvar av partiledningen. Tynkkynen själv är en nöjd man då Yle Nyheter ringer honom dagen efter partikongressen.

YLE - 02 maj 14 kl. 14:17

Naziofficer och Saddam illustrerar sannfinländarna i Jakobstad

Sannfinländarna i Jakobstad använder bilder med kopplingar till nazismen för att illustrera sina styrelsemedlemmar. Fullmäktigeledamot Sari Karlström la in bilderna på avdelningens webbsida. Partiets Jaakko Tamminen illustreras på webbplatsen med en amerikansk anti-nazistisk affisch av en nazistisk officer i uniformsmössa.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Brödprodukter med kött dras bort från handeln – kan eventuellt innehålla listeria

Flera brödprodukter som innehåller kött dras bort från marknaden på grund av risken för listeriabakterier..

YLE - 5 timmar sedan

Analys: Regeringen står inför sitt första eldprov medan Halla-aho skrattar på riksdagstrappan

Medan Sannfinländarna plockar poäng på poststrejken väljer regeringen att inte stoppa avtalsshoppingen. Det här är statsministerpartiet SDP:s första eldprov inför strejkande kärnväljare, och det ser ut att inte gå vägen, skriver Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos..

YLE - 5 timmar sedan

Mycket inhemsk råg skördas i år – fyra gånger större skörd jämfört med 2018

Rågskörden blev i år större än på nästan 30 år, rapporterar Naturresursinstitutet. I motsats till tidigare år kommer den egna rågen att räcka till för den inhemska konsumtionen..

YLE - 5 timmar sedan

Slush fungerar bäst för placerarna – uppstartsbolagen kämpar för att inte försvinna i mängden

Det stora teknologimässan Slush lockade i år 25 000 människor till Helsingfors. Under torsdagen och fredagen kämpade 3 500 uppstartsföretag om 2 000 investerares uppmärksamhet..

YLE - 11 timmar sedan

Omfattande problem i Telias mobilnät åtgärdat – problemen gällde också nödnumret

Teleoperatören Telias mobilnät fungerar igen efter problem under eftermiddagen. Det mest allvarliga var att nödnumret på sina håll inte kunde nås, men olägenheter förekom även i samband med kortbetalningar..

YLE - 8 timmar sedan

Nu frågar sig politikerna i Hangö: Hur många skolor har vi råd med?

Befolkningen minskar i snart sagt alla mindre kommuner i landet. I Hangö visar prognosen en minskning med 130 barn på fem år. Vilken betydelse får det här för skolnätet?.

YLE - 9 timmar sedan

Så kan strejkerna påverka din vardag på måndag: Busstrafiken i huvudstadsregionen stannar och passagerarfärjor står i hamnarna

Om poststrejken fortsätter kommer vardagen att påverkas för många. Bland annat stannar busstrafiken i huvudstadsregionen nästan helt..

YLE - 13 timmar sedan

Migrationsverket går igenom 500 asylbeslut efter fällande dom från Europeiska människorättsdomstolen

Migrationsverket kommer att granska hundratals asylbeslut på nytt, efter att det prickades för att en irakisk man inte fick asyl i Finland och sedan dödades i hemlandet..

YLE - 10 timmar sedan

Ännu mer bråk på arbetsmarknaden - avtalsförhandlingarna inom den mekaniska skogsindustrin avbrutna

Förhandlingarna om nytt kollektivavtal för den mekaniska skogsindustrin har brutit samman. Fackets representanter lämnade förhandlingsbordet. I centrum står tvisten om den förlängda arbetstid som konkurrenskraftsavtalet innebar..

YLE - 11 timmar sedan

Köerna till ögonläkare blev längre på Lojo sjukhus

Resurserna för ögonsjukdomar är knappa i hela Nyland. Ögonläkarna kommer till Lojo sjukhus från huvudstadsregionen. Men läkarbristen är stor så nu föreslås nu ökad användning av servicesedlar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.