Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 21 November, 11:52

Dagens Medicin - 07 nov 19 kl. 17:36

Jättestudie plussar för tiaziddiuretikaEn omfattade analys av data i nio utländska patientdatabaser pekar på att blodtrycksläkemedel av typen tiaziddiuretika kan vara den bästa startbehandlingen av högt blodtryck. Fyndet är intressant tycker den svenske experten Thomas Kahan..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Thomas Kahan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättestudie, plussarför , tiaziddiuretika
UNT - 08 jan 13 kl. 06:05

20 000 kvinnor i jättestudie

En jättestudie i Uppsala län ska ge svar på frågan om ett virustest i hemmet leder till att fler fall av förstadier till livmoderhalscancer kan upptäckas och behandlas bort än med traditionell cellprovtagning på vårdcentralen..

Expressen - 17 nov 15 kl. 09:43

Ny jättestudie: Så skyddar kaffe ditt hjärta

Kaffe gör dig inte bara piggare utan faktiskt också friskare. Nu visar en ny jättestudie att svenskarnas favoritdryck också skyddar mot hjärtkärlsjukdomar, diabetes, neurologiska sjukdomar och depression. – Vissa tror att kaffe är onyttigt, men det är tvärtom.

UNT - 28 jan 13 kl. 16:54

Hjärnan kartläggs i jättestudie

EU-kommissionen har beviljat motsvarande tio miljarder kronor i stöd för ett jätteprojekt kring hur människans hjärna fungerar..

SR - 27 dec 13 kl. 06:35

Jättestudie ökar kunskapen om ledgångsreumatism

I en stor internationell studie som nyligen publicerats i tidsskriften Nature, har man kommit ännu ett steg mot att hitta medicin mot kronisk ledgångsreumatism..

IDG - 22 jan 14 kl. 08:15

27 000 hårddiskar i jättestudie

Hitachi, Seagate och Western Digital - en av dessa utpekas som en klar förlorare i Backblazes omfattande studie av hårddiskar..

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 01:36

Jättestudie för att hitta tarmcancer


En nationell studie med 200 000 60-åriga män och kvinnor ska genomföras för att utröna vilken metod som fungerar bäst för att upptäcka tarmcancer i en allmän hälsokontroll, skriver Upsala Nya Tidning.Regionalt cancercentrum för Uppsala-Örebroregionen är samordnare för studien, där 60 000 personer kommer att inbjudas till att lämna ett avföringsprov och 20 000 till att genomgå en koloskopi, en undersökning av tjocktarmen.Resterande 120 000 personer kommer att ingå i en kontrollgrupp som inte undersöks.

Metro - 05 feb 14 kl. 01:37

Jättestudie för att hitta tarmcancer

En nationell studie med 200 000 60-åriga män och kvinnor ska genomföras för att utröna vilken metod....

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 01:38

Jättestudie för att hitta tarmcancer

En nationell studie med 200 000 60-åriga män och kvinnor ska genomföras för att utröna vilken metod som fungerar bäst för att upptäcka tarmcancer i en allmän hälsokontroll, skriver UNT. Regionalt cancercentrum för Uppsala-Örebroregionen är samordnare för studien, där 60 000 personer ska inbjudas att lämna avföringsprov och 20 000 till att genomgå en koloskopi, en undersökning av tjocktarmen..

SvD - 05 feb 14 kl. 01:36

Jättestudie för att hitta tarmcancer

En nationell studie med 200 000 60-åriga män och kvinnor ska genomföras för att utröna vilken metod som fungerar bäst när det kommer till att upptäcka tarmcancer i en allmän hälsokontroll, skriver UNT..

NT - 05 feb 14 kl. 01:31

Jättestudie för att hitta tarmcancer

En nationell studie med 200 000 60-åriga män och kvinnor ska genomföras för att utröna vilken metod som fungerar bäst för att upptäcka tarmcancer i en allmän hälsokontroll, skriver UNT..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Låt barnen själva få välja”

Vid 14 års ålder bör barn kunna välja att bli vaccinerade mot mässling oberoende av föräldrarnas vilja, anser barnläkaren Tomas Sveger..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Lägre dödlighet med tidigare igångsättning

Risken att barnet dör tycks öka om man väntar med igångsättning till vecka 42. Det visar den uppmärksammade förlossningsstudien Swepis som nu publiceras i sin helhet. Nu återstår att se hur vården agerar..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Fyra regioner saknar samlad klimatredovisning

I en ny rapport av Öppna jämförelser har Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, för första gången gjort en sammanställning av regionernas redovisningar av sina respektive koldioxidutsläpp. Alla regioner som gör sådana bokslut visar också minskade siffror över tid för de utsläpp som ingår i redovisningarna, enligt rapporten..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Huvudskyddsombudet stängde Akademiskas akutintag

Akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala stängde ner intaget i två timmar i torsdags efter att huvudskyddsombudet begärt ett omedelbart skyddsstopp..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Ingen trolig koppling mellan abort och självmordsförsök

Det tycks inte vara högre risk att en kvinna som gjort abort försöker begå självmord än de som inte gjort abort. Det är resultaten från en registerstudie med danska data..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Badhusfötter konstaterat i simhall

Ett flertal barn drabbades av ömmande fötter efter besök på ett badhus. Efter lite detektivarbete konstaterades att de smittats av en ovanlig bakterieinfektion, rapporterar Läkartidningen..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Bara 2 av 21 regioner klarar budgeten i år

Endast två regioner, Halland och Jönköping, ser ut att klara sin sjukvårdsbudget i år och 2020 väntas ytterligare ekonomiska prövningar..

Dagens Medicin - Igår: 11:33

”Satsa på vårdpersonalen”

Inför sex timmars arbetsdag med bibehållen lön på akutmottagningar och förlossningsenheter, föreslår tre vänsterpartister..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 06:00

Oväntade fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - Igår: 06:00

Nya ordföranden drivs av passion för barnmorskor

Eva Nordlund var tolv år gammal när hon bestämde sig för att bli barnmorska. I dag leder hon Svenska Barnmorskeförbundet med drygt 2200 medlemmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.