SVT > Inrikes

Thursday, 21 November, 14:40

SVT - 07 nov 19 kl. 16:59

Svensk högerextrem avvisas från PolenEn svensk man har gripits och ska avvisas från Polen sedan han deltagit i ett träningsläger i landet. Där ska han ha övat på att använda liknande vapen som användes i terrordådet i Christchurch i Nya Zeeland. – Han utgör ett seriöst, reellt och pågående hot mot säkerheten och den allmänna ordningen, säger en talesman för polska säkerhetstjänsten till polska nyhetsbyrån PAP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Polen, Christchurch, Nya Zeeland, PAP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk högerextrem, avvisasfrån , Polen
Cornucopia - 6 timmar sedan

Polen går vidare med sex kärnkraftsreaktorer - söker medfinansiärer

Bloomberg rapporterar att Polen går vidare med bygget av sex kärnkraftsreaktorer för cirka 630 GSEK (miljarder kronor) eller 60 GEUR. Man söker nu utländska investerare för 49% delägarskap i reaktorerna.Polsk kolkraft.

DN - 29 jul 17 kl. 06:01

Svenskar gripna vid gränsövergångar avvisas från Norge

De 18 svenskar och en dansk, alla män, som på fredagskvällen greps av norsk polis vid gränsövergångarna till Sverige i Ørje respektive Svinesund, misstänkta för att ansluta till en högerextrem icke tillståndsgiven demonstration i norska staden Fredrikstad, skulle på lördagskvällen avvisas från Norge..

Nyheter 24 - 01 sep 11 kl. 14:49

Inget totalförbud för abort i Polen


Farhågor om att Polen skulle göra alla aborter illegala besannades inte. För knappt två veckor sedan rapporterade Nyheter24 om att ett totalförbud för aborter var nära förestående i Polen. Något som gjorde Åsa Regnér, generalsekreterare för RFSU, djupt orad.

SR - 08 jan 19 kl. 18:19

Tidigare högerextrem väljs in i polsk regering

I Polen har en tidigare ledare för en högerextrem ungdomsorganisation utsetts till biträdande minister i den polska regeringen..

Kristianstadsbladet - 23 mar 11 kl. 06:30

Kommunens misstag gör att barnen kan avvisas

Normalt placeras barn i familjehem så snart som möjligt efter att de blivit tvångsomhändertagna. Men Östra Göinge har låtit de två Makedoniska barnen sitta på barnhem i tre år. - De har helt enkelt hoppats att barnen ska avvisas så att de slipper det här problemet, säger barnens advokat Peter Henrysson.

Västerbottens Folkblad - 22 jul 11 kl. 11:40

Skulle avvisas ? hotade tågmästaren

VÄNNÄS 19-åringen skulle avvisas från tåget. Då sprang han skrikandes mot tågmästaren ? men en sten i handen.

YLE - 26 aug 13 kl. 05:29

TS: Tiotals prositutionsmisstänkta avvisas årligen

Tiotals prostitutionsmisstänkta personer avvisas årligen från Finland, uppger tidningen Turun Sanomat.. I fjol var antalet 39 och föregående år 88. Polisen uppskattar att man numera avvisar fler prostituerade än förr.

HBL - 26 aug 13 kl. 13:35

TS: Tiotals sexarbetare avvisas varje år

Tiotals människor avvisas varje år vid gränserna på grund av misstanke om att de säljer sextjänster, skriver Turun Sanomat.I fjol avvisades 39 personer, året innan 88.

Sexarbetare kommer till Finland bland annat från Ryssland.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 17:26

Flera tusen barn kan avvisas från Sverige

Regeringen räknar med att flera tusen ensamkommande flyktingbarn kommer att avvisas till Afghanistan.
– Den som saknar skyddsbehov ska avvisas från Sverige, säger migrationsminister Morgan Johansson (S)..

Sydsvenskan - 02 feb 16 kl. 17:26

Flera tusen barn kan avvisas från Sverige

Regeringen räknar med att flera tusen ensamkommande flyktingbarn kommer att avvisas till Afghanistan.
– Den som saknar skyddsbehov ska avvisas från Sverige, säger migrationsminister Morgan Johansson (S)..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Regeringen tillsätter utredning för åtgärder mot gängvåld

Regeringen tillsätter nu en utredning för att analysera en rad åtgärder för att minska gängvåldet i Sverige. Bland annat ska man se över möjligheten att vittna anonymt samt skärpta straff för övergrepp i rättssak. Det meddelade justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (S) under torsdagen..

SVT - 3 timmar sedan

”Simon” tog emot Swish och agerade målvakt: “Jag fruktade för mitt liv”

Enligt “Simon” var han 17 år gammal när han tvingades ta emot Swish för att plocka ut pengarna kontant. Han dömdes för penningtvättsbrott och till 35 dagars ungdomstjänst. – Jag kommer ha det här med mig för resten av mitt liv..

SVT - 3 timmar sedan

Svenskar födda utanför Europa oftare ekonomiskt utsatta

Människor som bott mindre än 10 år i Sverige och är födda utanför Europa skiljer sig från andra grupper i samhället, såväl inrikes som utrikes födda. De har en svagare ställning på arbetsmarknaden, lägre inkomst och en högre andel av dem bor trångt. Det visar SCB i en rapport om integration, som presenteras i dag..

SVT - 5 timmar sedan

Vänsterpartiets hot mot regeringen: Går ihop med Moderaterna om misstroende

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ali Esbati riktar hård kritik mot privatiseringen av Arbetsförmedlingen. Om regeringen inte backar inom två veckor hotar partiet att gå tillsammans med Moderaterna och väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S)..

SVT - 6 timmar sedan

SVT:s politikreporter: ”SD kan obehindrat skylla problemen på andra partier”

Sverigedemokraterna fortsätter att stärka sin position bland de svenska väljarna. I SVT/Novus senaste mätning är SD återigen landets näst största parti. ”Det gör det lättare för Jimmie Åkesson att framställa sig som oppositionsledare”, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein, som kommer att svara på frågor i en chatt med start klockan 14..

SVT - 6 timmar sedan

Riksrevisionen sågar planerna på höghastighetståg

Regeringen bör stoppa alla beslut i frågan om en eventuell höghastighetsjärnväg i Sverige innan planeringen har genomförts på rätt sätt. Det rekommenderar Riksrevisionen efter en ny granskning som visar att planeringen har lidit av brister redan från början..

SVT - 6 timmar sedan

10-20 personer döms för grovt förtal varje år – det här skiljer Sverige från USA

Den senaste åren har allt fler dömts för grovt förtal, visar siffror som SVT Nyheter tagit del av. Samtidigt skiljer sig vår lagstiftning från andra länders på ett radikalt plan. – I Sverige kan även sanna uppgifter utgöra förtal säger, säger juristen Ängla Eklund..

SVT - 8 timmar sedan

SVT/Novus: SD näst största parti i opinionen

Med ett stöd på 21,5 procent befäster Sverigedemokraterna positionen som Sveriges näst största parti. Avståndet till Moderaterna växer och är nu 3,2 procentenheter. Sedan valet har SD ökat med fyra procentenheter – klart mest av alla partier..

SVT - 16 timmar sedan

Expert om våldet i Iran: Fler döda än på många år

Det är knapphändig information om situationen i Iran som sipprar ut eftersom 95 procent av internet är nedstängt sedan tre dagar. Men det är många fler som dödats av myndigheterna nu än vid protester tidigare år. – Det har gått fort och blivit väldigt, väldigt våldsamt, säger Mellanösternexperten Rouzbeh Parsi, vid Utrikespolitiska institutet..

SVT - 16 timmar sedan

Ändrad SD-politik ser ut att få stöd

Sverigedemokraternas partiledning vill se flera förändringar i partiets politik och medlemmarna ser ut att följa efter. I Sörmlandsdistriktet rådde stor enighet inför partiets landsdagar i helgen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.