YA > Lokalt

Wednesday, 20 November, 07:39

YA - 07 nov 19 kl. 06:00

Granne överklagar bygglov: ”Obehagligt att vara så nära en advokatverksamhet”Grannen har överklagat att fastighetsägaren får bygga om ett gatuhus i centrala Ystad till kontor. Nu får länsstyrelsen ta ställning till bygglovet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granne, överklagar, bygglov, Obehagligtatt vara , , näraen , advokatverksamhet
YA - 01 apr 16 kl. 03:00

Granne överklagar bygglov

I början av mars fick en fastighetsägare bygglov för tre radhuslägenheter i centrala Ystad. Nu överklagar en av grannarna det beslutet till länsstyrelsen..

Corren - 11 dec 18 kl. 19:30

Granne överklagar nya idrottshallen

En granne överklagar planerna på att bygga idrottshall och bibliotek vid skolan i Sturefors..

Skånskan - 07 sep 16 kl. 14:00

Granne överklagar lusthus fem år senare

MALMÖ Fem år efter att Malmö stad har sagt ja till ett bygge av ett lusthus vid Bulltofta överklagar nu grannen stadsbyggnadsnämndens hantering av bygglovet.– Vi vill att länsstyrelsen ska upphäva stadsbyggnadsnämndens beslut att avvisa vårt tidigare överklagande av bygglovet, skriver grannen till Länsstyrelsen.
Redan år 2011 fick fastighetsägaren till ett av kedjehusen i området vid Bulltofta ja på sin ansökan om bygglov för att sätta upp ett lusthus på tomten.

GöteborgsPosten - 15 maj 18 kl. 18:32

Granne överklagar kommunchefens bygglov

Bygglovet har överklagats för Laholms kommunchef Peter Andreassons villabygge i Mellbystrand. En granne vid kusten anser att byggnaden är för hög..

Barometern - 04 apr 18 kl. 21:12

Grannar överklagar bygglov för bensinmack

Bygglovet för en bensinstation i Ljungbyholm har överklagats av en granne. I grannhörandet framgick inte att det var fråga om en allmän tankstation, menar grannarna. .

Skånskan - 17 jan 17 kl. 11:00

Överklagar bygglov till länsstyrelsen

Eslöv Mahults Herrgårds HVB-hem har fått godkänt bygglov av kommunen att starta verksamhet på Kristinebergs gård.
Flera boenden vill inte ha ett HVB-hem på gården och överklagar därför Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut till länsstyrelsen. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jul 13 kl. 07:30

Överklagar bygglov för fritidshus

En fastighetsägare i Vårbo, söder om Åtorp överklagar Degerfors kommuns beslut att bevilja bygglov för ett fritidshus i närheten..

Kristianstadsbladet - 10 mar 16 kl. 03:00

Grannar överklagar bygglov

Punktraden i Hässleholm AB har fått bygglov för ett nytt hyreshus med ett 20-tal lägenheter på Finjagatan. Nu överklagar grannar beslutet till länsstyrelsen..

YA - 22 nov 16 kl. 03:00

Militären överklagar bygglov

Försvarsmakten överklagar ett beslut om bygglov för utbyggnad av ett hus i Ravlunda..

YA - 17 jul 17 kl. 00:01

Sjöbohem överklagar bygglov

Sjöbohem överklagar ett bygglov då de anser att beslutet innebär att den sökande går in på fastighetsbolagets tomt..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Polykemi kan få vatten till rabattpris

När samhällsbyggnadsnämnden sammanträder i dag ska politikerna ta ställning till om företaget Polykemi ska få betala ett rabatterat pris på vatten. Förslaget är 6 kronor kubikmetern. Ystads hushåll betalar nästan tre gånger mer..

YA - 9 timmar sedan

Snart lyser vattentornen i ny färg

Soroptimisterna i Ystad uppmärksammar Orange Days, som arrangeras världen över mot våld mot kvinnor. I samband med detta kommer vattentornen att för första gången lysa orange..

YA - 14 timmar sedan

Man döms till fängelse för våldtäkt på kvinna som sov

En man i 20-årsåldern döms till fängelse i två år och två månader för att ha våldtagit en ung kvinna, som sov i en soffa på en efterfest i Ystad. Han ska även betala drygt 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan. .

YA - 17 timmar sedan

Trafikolycka: Krock i rondell anmäld som smitningsolycka

Kvinnan stod still i en bilkö när hon blev påkörd av bilen bakom. Den påkörande bilisten fortsatte dock från platsen och misstänks nu för smitning från trafikolycka..

YA - 23 timmar sedan

Hamnen: Ännu en lastbil drabbad av inbrott

En ny kapellskärning i Ystads hamn har rapporterats till polisen. .

YA - Igår: 06:00

Villaägare straffas efter tips från granne

Förra året slog kommunen ner på flera äldre svartbyggen hos villaägarna i Ystad, men missade ett. Efter ett tips från grannen upptäcktes nyligen ett flera år gammalt plank som byggts utan tillstånd. Myndighetsnämnden har beslutat att villaägarna ska betala en straffavgift på tillsammans 20 000 kronor om det inte är borta inom tre månader..

YA - Igår: 06:00

Nytt bakslag för politiker i strid om svartbyggen

Myndighetsnämnden har för andra gången på mindre ett år fått bakläxa av länsstyrelsen efter beslut om straffavgifter för svartbyggen i Ystad. .

YA - Igår: 06:00

Ystadsprofilen Gitte Pålsson följer kaoset i Bolivia

Under 30 år har Gitte Pålsson och musikgruppen Khala Uma byggt en kulturell bro mellan Ystad och Bolivia. – Det är med sorg i hjärtat som jag följer vad som händer i Bolivia. Jag är orolig för alla människor som jag har jobbat med i Bolivia under alla dessa år..

YA - Igår: 10:22

Ofredande: Kvinna ertappade fönstertittare för andra gången

När kvinnan kom hem till sitt bostadshus såg hon en man med ficklampa stå utanför hennes fönster. För andra gången har kvinnan polisanmält den okände mannen för ofredande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.