Skånskan > Nyheter

Saturday, 16 November, 00:04

Skånskan - 07 nov 19 kl. 16:51

Klagar till JO på bidragetSJÖBO En 46-årig Sjöbobo har anmält kommunen till Justitieombudsmannen, JO.
Orsaken till anmälan är att mannen inte tycker att kommunen medger försörjningsstöd som säkrar en skälig levnadsnivå.
”Fick socialbidrag senast 2019-10-01. Har nu 29 kronor kvar på bankkontot och lever på makaroner och ketchup vilket inte är bra för min hälsa då jag har diabetes. Behöver också snarast pengar till busskort då jag för närvarande inte kan ta mig till min arbetsmarknadsutbildning”, skriver mannen i sin anmälan..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
JO, SJÖBO En, Sjöbobo, Justitieombudsmannen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klagartill JO på , bidraget
YLE - 27 feb 17 kl. 17:08

Suomen Kuvalehti: Åklagarämbeten köpte utbildning av riksåklagarens bror

Riksåklagare Matti Nissinen medger att han varit delaktig då beslut om att köpa utbildning för de anställda vid åklagarämbetena av företaget Deep Lead Oy, där Nissinens bror Vesa Nissinen är styrelseordförande. Det rapporterar Suomen Kuvalehti. Nissinen har varit delaktig i beslutet för åklagarämbetet i Östra Finland, samt i diskussioner vid riksåklagarämbetet.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 06:27

?Försvinner bidraget är det nog godnatt?

Det nyvalda rödgröna styret förslår att dra in bidraget på 1,3 miljoner till Fontänhuset Trappan.
- Det skulle innebära slutet för vår verksamhet, säger Eddie Hansson, Fontänhusets ordförande. I går rapporterade Smålandsposten om socialnämndens budget för 2015, som senare ska klubbas i fullmäktige.

YLE - 20 aug 13 kl. 08:49

Folket klagar på polisen

Medborgarna brottsanmäler polisen cirka 800 gånger per år. Bara en bråkdel av fallen leder till att en polisman fälls. De vanligaste anmälningarna rör gripanden och användning av tvångsmedel, osakligt beteende och att polisen inte inlett förundersökning i något ärende, uppger man på riksåklagarämbetet.

News55 - 23 jan 19 kl. 14:25

Här är bidraget varannan pensionär kan ha rätt till

Det särskilda tandvårdsbidraget ges till dem som lider av muntorrhet på grund av sjukdom eller medicinering. Och man räknar med att fyra av tio över 65 år lider av långvarig muntorrhet och därmed skulle kunna ha rätt till bidraget, skriver Aftonbladet. – När det här stödet togs fram så gjorde socialdepartementet en uppskattning utifrån de här patientgrupperna.

BT - 25 apr 14 kl. 08:15

Höj bidraget för asylsökande

Samtidigt som kostnaden för till exempel mat och kläder ökat kraftigt sedan början av 1990-talet så har bidraget för asylsökande legat kvar på exakt samma nivå.
Familjer får dessutom mindre pengar ju fler barn de har. Det enda rimliga är att höja bidragen till asylsökande och att alla barn får samma förutsättningar.

YLE - 23 jul 15 kl. 13:21

Fler klagar till kommunen i Pedersöre än i Närpes

I Pedersöre klagar invånarna ofta på flugor medan Närpesbor inte klagade alls till bygg- och miljönämnden ifjol, det visar en undersökning som Svenska Yle har gjort. Det är stora variationer när det gäller klagomål som har kommit till kommunernas bygg- och miljönämnder i Österbotten. Svenska Yle har kartlagt klagomål och besvär som behandlats av bygg- och miljönämnderna i de tvåspråkiga kommunerna under 2014.

YLE - 23 jul 15 kl. 13:21

Fler klagar till Pedersöre än Närpes

I Pedersöre klagar invånarna ofta på flugor medan Närpesbor inte klagade alls till bygg- och miljönämnden ifjol, det visar en undersökning som Svenska Yle har gjort. Det är stora variationer när det gäller klagomål som har kommit till kommunernas bygg- och miljönämnder i Österbotten. Svenska Yle har kartlagt klagomål och besvär som behandlats av bygg- och miljönämnderna i de tvåspråkiga kommunerna under 2014.

Skånskan - 23 feb 16 kl. 09:02

Föreningar klagar på konstgräset

ROSENGÅRD Konstgräset på Rosengårds norra idrottsplats är under all kritik. Det är så gammalt att det växer upp riktigt gräs genom det, klagar flera fotbollsföreningar.Det är i mejl till kommunalrådet Frida Trollmyr (S) som företrädare för Liria IF, Rosengårds FF, FC Törnrosen, Kosova IF och Turk Anadolu FF dels klagar på att belysningen inte fungerat de senaste veckorna, dels klagar på det undermåliga konstgräsunderlaget.

P3 - 03 feb 11 kl. 09:15

Hur effektivt är starta eget-bidraget?

Ger starta eget-bidraget effekt? Och hur duktiga är arbetsförmedlingen på att utvärdera bidraget? Efter att ha läst årsrapporter och pratat med arbetsförmedlingen ventilerar P3 Debattmedlemmen sina tvivel på insatsen som ska öka antalet jobb..

Dagen - 08 sep 11 kl. 03:00

Sjukhuskyrkor, lokala församlingar, barn och unga - bidraget kan hjälpa många

Förslaget om höjt statligt bidrag till trossamfunden är en efterlängtad nyhet för samfunden. - Jag hoppas att det här bara är startpunkten, säger Ulla Marie Gunner, nationell missionssekreterare på Missionskyrkan.

I dagläget får 22 olika trossamfund dela på 50 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 07 jan 14 kl. 09:50

Slopa rut-bidraget

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Att ge stöd till den som behöver är en viktig del av välfärden. Men om ett ekonomiskt stöd går till de som redan har mest så finns det ingen poäng. Så fungerar idag rut-bidraget: de största mottagarna är rika kommuner som Danderyd, Lidingö och Täby.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Skissernas night drar tusentals konstvänner

lund Redan vid halv åtta på fredagskvällen hade över tusen personer gått in genom dörrarna till Skissernas museum.
Vårens publiksuccé med 1 800 kvällsbesökare såg ut att kunna slås med råge eftersom kvällen pågick ända till klockan 23.Skissernas museums chef Patrick Amsellem gick omkring och myste när han såg hur hans institution formligen kokade av liv.

Skånskan - 3 timmar sedan

Naturen betraktas i konst på Aura

lund Tyst talar stenarna. Det är den fantasifulla titeln på Maria Westmars utställning som på lördagen klockan 13 har vernissage i Kronoshuset.Det egentliga namnet är på engelska och lyder: Rocks speak very softly.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nanni Olofsson tar över i stationshuset

Lövestad Nanni Olofsson är ny krögare på stationshuset. Hon kommer att döpa om stället till Restaurang Ljufligt och servera rustik, smakrik mat.Nanni Olofsson visar runt i restaurangen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Två anhållna efter bedrägeri mot äldre

trelleborg/lund En man och en kvinna anhölls under torsdagen misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trellborg.Gripandet kunde ske tack vare att en äldre kvinna som blivit utsatt för ett bedrägeriförsök kunde uppge detaljerad information till polisen. Hon ska ha fått ett misstänkt telefonsamtal och därefter ringt polisen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tros ha lurat sex personer på elektronik

SVALÖV En 53-årig Svalövsbo åtalas för att i mars ha lurat sex personer att betala 300-1500 kronor för olika elektroniska apparater, som Apple TV:s, i en annons på Facebook eller på andra Internetsidor.Svalövsbon totg emot pengarna, men skickade aldrig över några Apple TV, som är en apparat som används för att strömma filmer, tv och musik via Internet.
Han har också tagit emot pengar för Ipads och Iphones utan att leverera sakerna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lundaspexarna sätter upp Gustav Vasahistoria

lund För tredje gången sedan starten 1886 sätter Lundaspexarna upp Gustav Vasa. 100 studenter arbetar just nu med att färdigställa höstens spex som i år sätts upp på Lunds stadsteater.Året är 1526.

Skånskan - 6 timmar sedan

Buss och bil i krock i Dalby

Dalby En buss med ett tjugotal passagerare har kolliderat med en på Genarpsvägen i Dalby.Olyckan inträffade strax efter halv sex på fredagskvällen på Genarpsvägen strax söder om Pinnemöllevägen i Dalby. Ambulans, räddningstjänst och polis larmas till platsen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hemlösheten minskar rejält

Malmö Hemlösheten har minskat med cirka 40 procent i Malmö. I oktober fanns det 1355 vuxna som var hemlösa och 692 barn.Socialstyrelsens definition från 1999: ”Som hemlös räknas person som saknar egen eller förhyrd bostad och som inte bor i något stadigvarande inneboendeförhållande eller andrahandsboende samt är hänvisad till tillfälliga boendealternativ eller är uteliggare”.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Varje hemlös är ett misslyckande för samhället”

MALMÖ Skånes stadsmission tycker att det är glädjande om hemlösheten sjunker i Malmö så som statistiken visar.
Men direktor Lena Wetterskog Sjöstedt poängterar att man måste se på siffrorna med eftertänksamhet.–Vi får inte glömma bort att bakom varje siffra finns en människa.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nattvandrarna vill engagera fler i byn

KLÅGERUP Som mest har Nattvandrarna i Klågerup varit närmare 80 engagerade, nu är antalet halverat.
– Vi behöver vara fler för att kunna hålla öppet i idrottshallen och ge oss ut och vandra, säger ordförande Lars Nilsson.Det han talar om är det som i Klågerup kallas Öppen hall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.