Sydöstran > Nyheter

Friday, 15 November, 09:40

Sydöstran - 07 nov 19 kl. 16:30

Ökade statsbidrag och skatteintäkter ger plus i kassanKommunen visar ett positivt resultat om 30 miljoner kronor för perioden januari till och med augusti 2019. Det visar delbokslutet. Trots det vill man spara in sex tjänster..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökade, statsbidragoch , skatteintäkterger , plusi , kassan
Cornucopia - 21 feb 17 kl. 10:02

Nya skattereglerna tömmer aktiebolagen och ger inte ökade skatteintäkter

De nya skattereglerna för fåmansaktiebolag ser föga överraskande ut att tömma aktiebolagen på kapital och sedan inte1. leda till några av finansminister Magdalena Andersson (s) ökade skatteintäkter.
Skattehöjningarna som Maggan planerar att slänga på egenföretagare.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 11:11

Ökade skatteintäkter 2014 trots sänkt skatt

SCB rapporterar nu taxeringsutfallet för 2014. Trots att alliansregimen ökade jobbskatteavdraget med drygt 14 miljarder kronor ökade skatteintäkterna från privatpersoner med 23 miljarder kronor (GSEK).

Avdragen på inkomst av tjänst, primärt jobbskatteavdraget, ökade under 2014 med 14.

Cornucopia - 05 maj 15 kl. 10:41

Rapport: Nedläggningen av svensk kärnkraft kostar 60 000 liv och 800 miljarder kronor i förlorade skatteintäkter

En rapport hos Science Direct sammanställer konsekvenserna av nedläggningen av svensk kärnkraft. Bland annat kommer det orsaka 50 000 - 60 000 dödsfall genom ökade utsläpp från förbränning och minst 800 miljarder kronor i uteblivna skatteintäkter, samt orsaka ökade CO2-utsläpp med 2 100 000 000 ton. Eller som Miljöpartiet kallar det: Bra.

DI - 21 nov 16 kl. 05:52

Ökade skatteintäkter för Tyskland

Tysklands skatteintäkter ökade med 8,2 procent i oktober jämfört med oktober i fjol. Under perioden januari-oktober ökade skatteintäkterna med 4,5 procent, jämfört med motsvarande period förra året..

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 07:30

Mer skatteintäkter ger stort överskott

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Om femklövern i Kristianstad vinner valet i höst satsar partierna 50 miljoner kronor extra på skola, omsorg och socialen nästa år. Dessutom skyndas upprustningen av idrottsområde Söder på.
Det var fyra uppsluppna representanter för femklövern som presenterade partialliansens budgetförslag för 2015 på Rådhus Skåne på måndagseftermiddagen.

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 09:39

Statens skatteintäkter ökar – kolla här

Den slutliga skatten från privatpersoner ökade med 56 miljarder mellan deklarationsåren 2016 och 2017. Från juridiska personer minskade den slutliga skatten med 4 miljarder. Det framgår av statistik från SCB.

YLE - 17 jan 14 kl. 14:18

Ökade skatteintäkter i Kyrkslätt väcker frågor

I Kyrkslätt har skatteintäkterna för 2013 varit större än beräknat. Enligt en anonym källa har det väckt frågor bland personalen vid Kyrkslätt kommun, de undrar om de permitteringar och uppsägningar som ska förverkligas i år är onödiga. Kyrkslätt kommun väntas säga upp 60 personer och permittera hela personalen i en till två veckor.

Cornucopia - 19 mar 19 kl. 11:31

Kemikalieskatten har drivit jobb och skatteintäkter utomlands - ska nu utökas och även omfatta kläder

Föga överraskande har den ensidiga svenska sk kemikalieskatten drivit jobb och skatteintäkter utomlands och inte gett några miljömässiga vinster, utan snarare tvärt om. Nu vill JÖK-partierna istället höja kemikalieskatten med 30-40%, samt även lägga den på kläder. HUI Research räknar med att handel för sex miljarder kommer flytta utomlands, och med dem tillhörande jobb.

BT - 05 jan 15 kl. 22:07

USA emot frysta skatteintäkter

USA motsätter sig att Israel fryser överföringar av skatteintäkter till Palestinska myndigheten (PA). Åtgärden är en hämnd för PA:s strävan att anslutas till Internationella brottmålsdomstolen för att kunna försöka få israeliska ledare ställda inför rätta för krigsbrott. Israel har också hotat med fler bestraffningar.

BT - 27 mar 19 kl. 15:41

Småföretag bakom störst skatteintäkter i Mark

Småföretagen står för 33 procent av Marks kommuns skatteintäkter visar en ny undersökning. Det gör att Mark hamnar högt upp i en jämförelse bland Sveriges kommuner. – Vi är glada över att kunna bidra med skatteintäkter, men vi behöver hjälp från kommunens sida att göra det ännu bättre, säger Mathias Eriksson, ordförande för Företagarna i Mark.

YA - 27 apr 18 kl. 12:38

Kommunernas skatteintäkter ökar kraftigt

Kommunernas och landstingens skatteintäkter ökar fortare än tidigare prognoser. Intresseorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) skriver upp de beräknade samlade skatteintäkterna rejält, med tre miljarder kronor för 2018, jämfört med prognosen från i februari.(TT).

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tvillingbröder friades från mord – får kvarts miljon

De två tvillingbröderna från Ronneby friades från ett brutalt avrättningsmord utanför Halmstad förra året – efter fem månader i häkte krävde man skadestånd av staten på 170 000 kronor – nu har JK beslutat att de båda får 266 698 kronor vardera..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Mo'Nique stämmer Netflix för diskriminering

Sydöstran - 30 minuter sedan

SEB rasar inför kommande UG-program

Sydöstran - 30 minuter sedan

Förlust men ökad försäljning för Mackmyra

Sydöstran - 15 minuter sedan

Hängda dockor utanför flera kommunhus

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola. Den nya lagen både välkomnas och väcker kritik..

Sydöstran - 45 minuter sedan

SEB dyker upp i UG om misstänkt penningtvätt

Sydöstran - 45 minuter sedan

Cas-rättegången mot simstjärnan inleds

Sydöstran - 1 timme sedan

Två allvarligt skadade i morgonhalka

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.