Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 November, 23:30

Skånskan - 07 nov 19 kl. 16:39

Valutafondens valValar har seglat up som en oväntad dellösning på klimatkrisen. Stora valar tar upp koldioxid. Enorma mängder koldioxid: en val binder mer än tusen träd. När den samlar koldioxid i sin kropp tar den med sig den ner på botten och håller den borta från atmosfären i hundratals år.
Dessutom göder valbajs växtplankton, som är en av de största syreproducenterna vi har.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Amazonas, Internationella, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Valutafondens, val
YLE - 09 apr 15 kl. 11:00

Humorgruppen KAJ: Vaal e val?

Riksdagsvalet är på väg. Men vilka är partierna egentligen och vad står de för om man måste förklara det på en par rader och några dåliga rim? Humorgruppen KAJ reder ut politiken med en kuplett om riksdagsvalet 2015.

Politologerna - 05 nov 13 kl. 09:40

Europaparlamentsvalet – möjligheternas val

Detta inlägg är samförfattat av Henrik Oscarsson och Maria Solevid. I dag är det 200 dagar kvar tills Europaparlamentsvalet den 25 maj 2014. I en serie inlägg under de närmaste veckorna kommer vi att belysa likheter och skillnader mellan Europaparlamentsval och Riksdagsval.

Politologerna - 24 nov 14 kl. 15:21

Snart dags för val igen?

Har du dragit en suck av lättnad över att detta intensiva valår går mot sitt slut och över att de 312 valen är avgjorda? Jag är ledsen om jag gör dig besviken, men risken finns att nya val står för dörren: det kan bli omval. Nej, jag menar inte extra val till riksdagen med anledning av regeringskris, utan att det är möjligt att något av höstens alla val måste tas om på grund av felaktigheter.

YLE - 20 jun 17 kl. 16:19

Yle Sportens val: Så här kan Vegas kommande NHL-trupp se ut

Vem kommer Vegas Golden Knights att plocka i expansionsdraften? Yle Sportens Mattias Simonsen tar en närmare titt på de tillgängliga spelarna – och analyserar alternativen. Natten till torsdag finsk tid kommer det äntligen att stå klart vilka spelare Vegas Golden Knights kommer att ställa på isen då säsongen 2017-18 kör igång.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 01:00

Allt kan hända i val­spurten

Om du till­hör dem som ska­de­glatt vältrar sig i So­ci­al­de­mo­kraternas be­kym­mer, då kan du sluta läsa nu. Det här är inte yt­ter­li­ga­re en i raden av ar­ti­klar som för­söker för­klara var­för Socialdemokraterna i prak­tiken re­dan är ut­räk­nade. Den här krö­ni­kan handlar om var­för par­tiet har en re­ell chans att göra ett bra val.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 05:00

Om­vända re­ak­tioner på val­va­kor

Val­natten var på många sätt en märk­lig upp­le­vel­se. Ju­blet på de olika par­tiernas val­va­kor stod näs­tan i om­vänd pro­por­tion till de­ras fram­gångar el­ler bak­slag.
Sverigedemokraterna gjorde utan tve­kan dens törsta fram­ryck­ningen, med 4,7 pro­cent­en­heter.

Skånskan - 13 aug 16 kl. 01:00

Risker med elek­tro­niska val

Som så ofta är det först när nå­got för­svinner som man börjar re­flek­tera över hur vär­de­fullt och vik­tigt det har varit.
När rösterna har räknats ef­ter ett val äger all­tid en för­ut­säg­bar ri­tu­al rum. För­lo­ra­ren er­känner of­fent­ligt att man har blivit be­segrad och gra­tu­lerar vin­na­ren.

SmålandsPosten - 07 jan 14 kl. 00:30

Val engagerar och mobiliserar

År 2014 har blivit kallat för supervalåret. I svenska sammanhang behövs inte mycket för att få denna benämning. Det räcker med ett val mer än vanligt.

Barometern - 27 jan 14 kl. 06:22

Val engagerar och mobiliserar

År 2014 har blivit kallat för supervalåret. I svenska sammanhang behövs inte mycket för att få denna benämning. Det räcker med ett val mer än vanligt.

Barometern - 27 jan 14 kl. 06:22

Val engagerar och mobiliserar

År 2014 har blivit kallat för supervalåret. I svenska sammanhang behövs inte mycket för att få denna benämning. Det räcker med ett val mer än vanligt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Fjärde raka för starkt Fair Play

TENNIS SM-guldfavoriten Fair Play TK förlängde sin segersvit i herrarnas elitserie.
Fjärde raka fullpoängaren kom i onsdagens hemmadrabbning mot SALK som kördes över med 6-0.Malmöklubben var på hugget direkt och tog hem båda dubblarna.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Dåligt använda varumärke utan tillstånd”

STAFFANSTORP Företaget Clas Ohlson som vill att Staffanstorp tar bort deras logga från den omtalade kommunfilmen, får stöd av lokala politiker.Magnus Lunderquist (KD)skriver på Facebook att ”om man är okunnig när det gäller ensamrätten i en liten kommun må hända. Att man sedan inte har respekten när ett företag inte vill synas i en reklamfilm samt missat frågan om tillstånd, är mycket dåligt”.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dieselstöld från grävare

STAFFANSTORP Natten mellan måndag och tisdag stals cirka 200 liter diesel från en grävmaskin i Staffanstorp.
Grävaren tillhör ett schaktföretag och stod inne på privat område vid Väståkravägen i Staffanstorp när gärningsmännen slog till..

Skånskan - 3 timmar sedan

Missförstånd ledde till misstänkt utträde

Skurup Sydkustens vattenvårdsförbund har skrivit till kommunen och argumenterat för att kommunen ska stanna kvar i organisationen – i onödan. Kommunen hade aldrig tänkt träda ur.Sydkustens vattenvårdsförbund består av fyra kustkommuner, företag och enskilda som kontrollerar vattenkvaliteten i havet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Från vedträ till iphone

Åkarp Det började som busstreck – numera omsätter julklappen 23 miljarder. Detta och mycket annat handlar årets julutställning på Möllegården om.
– Höjdpunkten är när man träffar barnen, säger kultursekreterare Karin Lindbom.

Skånskan - 4 timmar sedan

10 miljoner för hissbyte år 2021

Kävlinge Trafikverket bedömer att det kommer att kosta 10 miljoner att få hissarna utbytta på Kävlinge station. Kommunen föreslås betala halva kostnaden för att slippa fortsatt ansvar.Sedan lång tid tillbaka har det stått klart att de tre hissarna på Kävlinge station behöver bytas ut.

Skånskan - 6 timmar sedan

Satsning på barn och unga presenterades

MALMÖ 30 miljoner extra till arbetsmarknads- och socialnämndens arbete med barn och unga var en nyhet som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) presenterade under den inledande allmänpolitiska debatten.Budgetfullmäktige i Malmö inleddes på onsdagsmorgonen och väntas pågå i två dagar. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och i inledningen av den presenterades ytterligare en satsning som S och L vill ge arbetsmarknads- och socialnämnden för att stärka det förebyggande arbetet med barn och unga.

Skånskan - 6 timmar sedan

”S har bidragit till integrationshaveri”

MALMÖ
Otryggheten måste bort, gängen ska krossas och den fristad som Malmö länge kunnat vara är hotad på grund av ett integrationshaveri, hävdade oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) bland annat under den allmänpolitiska debatten.Från Vänsterpartiet fick M en känga apropå den omdebatterade Staffanstorpsfilmen där det visar sig att en av statisterna är en moderat politiker.
– Det måste vara härligt att vara moderat i eran värld där rapsfälten alltid är gula.

Skånskan - 6 timmar sedan

Flera personer gick in i avspärrat område

Malmö Polisen är under onsdagen på plats i Västra hamnen för utredningsarbete. I samband med detta har området spärrats av. Men det ska inte finnas någon fara för allmänheten.

Skånskan - 6 timmar sedan

Korruption eller girighet

Swedbanks brott kan vara värre än ”bara” penningtvätt. Om dokument som Uppdrag Gransknings reportrar sett är rättvisande kan Swedbank ha brutit mot USA:s sanktionsregler, vilket kan ge allvarliga konsekvenser. Även i bästa fall kan det röra sig om stora bötesbelopp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.