Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 20 November, 08:04

Sydsvenskan - 07 nov 19 kl. 16:41

Finland i topp i livskvalitetFinländarna är fortsatt nöjdast av alla i EU när det gäller livskvaliteten, precis som för fem år sedan. Och svenskarna ligger kvar på tredje plats – om än delat med danskar och polacker, visar ny samlad statistik från Eurostat. På en skala mellan 0 och.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
EU, Eurostat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandi , toppi , livskvalitet
YLE - 20 dec 14 kl. 16:13

Expressen lista tio skäl att älska Finland

Finland hyllas världen över bland annat för sin design, skola och natur, skriver den svenska tidningen Expressen. Tidningen listar 11 skäl att älska Finland. Expressens lista: 1.

YLE - 20 dec 14 kl. 16:13

Expressen listar tio skäl att älska Finland

Finland hyllas världen över bland annat för sin design, skola och natur, skriver den svenska tidningen Expressen. Tidningen listar 11 skäl att älska Finland. 1.

YLE - 20 dec 14 kl. 16:13

Expressen listar elva skäl att älska Finland

Finland hyllas världen över bland annat för sin design, skola och natur, skriver den svenska tidningen Expressen. Tidningen listar 11 skäl att älska Finland. 1.

Dagens PS - 18 aug 17 kl. 08:38

Perkele – Finland spöar oss i startup-klimat

Spana in vilken plats Sverige får. Den brittiska bostadsförmedlaren Nestpick har rankat världens bästa startup-städer och placerar Singapore överst på tronen. Tvåa på listan hamnar – faktiskt – Finlands huvudstad Helsingfors medan Stockholm och Sverige får nöja sig med en femteplacering.

YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 01 nov 12 kl. 12:52

Timo Tiivola förtjänade mest - här är topp-1000!

I dag publicerades uppgifter om hur mycket skatt finländarna betalade i fjol. Enligt Statistikcentralen ligger inkomstskillnaderna i Finland på medelnivå om man jämför med resten av Europa. Listan med de högsta förvärvsinkomsterna toppas av Timo Tiivola som arbetar inom läkemedelsbranschen.

HBL - 22 dec 14 kl. 15:20

Svenskarnas 11 skäl att älska Finland

Finland utmärker sig på flera fronter världen över, menar Expressen. I helgen listade den svenska kvällstidningen elva skäl till att älska oss. Här är listan!

YLE - 31 okt 16 kl. 04:00

Jonas Jungar: Bubblorna vi lever i handlar inte bara om sociala medier - därför granskar vi tudelningen i Finland

Än så länge har Finland berörts mindre av vår tids stora samhällstrend - den växande klyftan mellan de som har och de som inte har. Men visst börjar utvecklingen synas också hos oss. Framväxten av ett A- och B-Finland - hur tar det sig uttryck?

DN - 23 feb 16 kl. 12:27

Hög livskvalitet i Stockholm

Stockholm hamnar på 19:e plats i världen på en ranking över livskvalitet. Metropoler som Paris, London och New York kvalar däremot inte in på 35-i-topp. .

Sydsvenskan - 11 mar 11 kl. 06:30

Varför är Finland bäst i världen?

Finland är bäst i världen, enligt amerikanska och finska undersökningar. Vad tycker finländarna?
På vilket ställe bör man födas för att få optimala möjligheter i livet?

YLE - 01 okt 13 kl. 05:08

Finland inte bästa landet att åldras i

Finland hamnar efter sina nordiska grannar då man jämför äldre personers levnadsvillkor. Enligt en ny undersökning är Sverige det bästa landet att åldras i. Norge kommer tvåa.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Mindre klimatpåverkan från Sveriges regioner

De senaste tio åren har Sveriges regioner minskat sin miljö- och klimatpåverkan på flera områden. Bland annat körs 90 procent av kollektivtrafiken nu med förnybara drivmedel, jämfört med 42 procent 2009, enligt en rapport från Sveriges Kommuner och Land.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Asap Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker Asap Rocky även donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR. Det berättar han för nöjessajten TMZ som frågat ut honom inför hans spelning i Globen i Stockholm den.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Melissa Petrén redo för en roll som joker

Förre Lugispelaren om succéhösten, VM-förväntningarna och positionsbytet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Chefen för Malmö museer lämnar sin post

Kulturdirektören hoppas ha en ny chef på plats hösten 2020..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bris: Lag om barnrätt måste förberedas bättre

Barnkonventionen fyller 30 år och vid årsskiftet blir den del av svensk lag. Men många kommuner saknar en strategi för hur de ska säkerställa barnens rättigheter, enligt Bris. FN:s generalförsamling antog konventionen om barnets rättigheter den 20 novem.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Medvind för världens vindkraft

Sedan 2010 har den globala genomsnittliga vindhastigheten ökat, visar en internationell forskarstudie publicerad i tidskriften Nature Climate Change. Studien innehåller mätvärden för vindhastigheter på tio meters höjd från drygt 3 000 mätstationer runto.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Regeringen måste utöka och underlätta skyddsjakten när det gäller vildsvin.”

Hans Ramel och Anders Friberg, Lantbrukarnas riksförbund.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Gravid dödad av hundar under jakt

En gravid kvinna dödades av hundar när hon var ute med sin egen hund i en skog i norra Frankrike. Den 29-åriga kvinnans kropp hittades på lördagen i skogen utanför staden Villers-Cotterêts, nordost om Paris. Händelsen inträffade vid en jakt på rådjur me.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Studie: Abort ej kopplat till självmord

Kvinnor som gör abort löper inte större risk att begå självmord än andra, enligt en ny studie. Forskare från University of Maryland i USA har studerat 520 000 kvinnor i Danmark under en 17-årsperiod, och kommit fram till att tidigare förekommande mental.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.