YLE > Finland

Monday, 11 November, 21:38

YLE - 07 nov 19 kl. 16:29

Lugnande medel och patienter som lämnas utan uppsikt vid Esbo sjukhus – politiker: "Ledningen borde nu omedelbart utreda situationen"Ledningen bör nu utreda vad som hänt och sjukhusets resurser kommer att behandlas under budgetförhandlingarna. Det här säger Johanna Värmälä (SDP) med anledning av Yle Huvudstadsregionens granskning om Esbo sjukhus. Andra politiker är inte lika oroliga. Kristiina Mustakallio (Saml) anser att fler utredningar inte behövs och hon litar på sjukhusledningen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Esbo, Johanna Värmälä, SDP, Yle Huvudstadsregionens, Mustakallio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lugnande, medeloch , patientersom , lämnasutan , uppsiktvid , Esbo sjukhus politiker Ledningen borde nu omedelbart utreda situationen
Kristianstadsbladet - 25 maj 19 kl. 05:00

Patienter lämnas att dö ensamma – ”Hinner inte med dem”

Patienter lämnas att dö ensamma. Patientsäkerheten brister. Och de anställda hinner ibland varken dricka eller gå på toaletten.

Trelleborgs Allehanda - 15 dec 18 kl. 08:49

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag. System för patientjournaler når ännu inte upp till lagkraven. Och regionen når inte upp till lagkraven om digitala tjänster enligt NIS-direktivet..

Kristianstadsbladet - 15 dec 18 kl. 08:49

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag. System för patientjournaler når ännu inte upp till lagkraven. Och regionen når inte upp till lagkraven om digitala tjänster enligt NIS-direktivet..

YA - 15 dec 18 kl. 08:49

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag

Uppgifter om patienter lämnas ut till företag. System för patientjournaler når ännu inte upp till lagkraven. Och regionen når inte upp till lagkraven om digitala tjänster enligt NIS-direktivet..

Regeringen - 15 feb 18 kl. 12:30

Särlösning för antroposofiska medel tas bort

Regeringen vill ta bort undantaget som ger möjlighet att ge försäljningstillstånd för antroposofiska medel. Idag lämnas en proposition med förslag på ändringar av läkemedelslagstiftningen till riksdagen..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 09:09

Strikt reglerat vilka patienter som får lämnas hemma

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT
Replik på Bengt-Olle Andersson ”Ambulans – var god dröj”, 8 april.
Ambulanssjukvården i Region Skåne vill förtydliga vissa uppgifter som framkommer i insändaren som publicerades 8 april.Inom ambulanssjukvården i Region Skåne är det strikt reglerat vilka patienter som får lämnas hemma.

BT - 08 nov 14 kl. 06:37

"Skräcktandläkare" kan lämnas ut

En tandläkare är misstänkt för att ha skadat över 100 patienter. En tandläkare kan komma att utlämnas från Nederländerna till Frankrike, där han är misstänkt för att ha skadat över 100 patienter. Beslutet fattades av en domstol i Amsterdam på fredagen.

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 14 kl. 02:05

"Skräcktandläkare" kan lämnas ut

En tandläkare kan komma att utlämnas från Nederländerna till Frankrike, där han är misstänkt för att ha skadat över 100 patienter. Beslutet fattades av en domstol i Amsterdam på fredagen. I holländska medier kallas mannen för "skräcktandläkaren", sedan patienter på den franska landsbygden vittnat om att han dragit ut friska tänder samt förorsakat blodförgiftningar, käkbrott, varbildning och bölder..

BT - 08 nov 14 kl. 02:02

"Skräcktandläkare" kan lämnas ut

En tandläkare kan komma att utlämnas från Nederländerna till Frankrike, där han är misstänkt för att ha skadat över 100 patienter. Beslutet fattades av en domstol i Amsterdam på fredagen. I holländska medier kallas mannen för "skräcktandläkaren", sedan patienter på den franska landsbygden vittnat om att han dragit ut friska tänder samt förorsakat blodförgiftningar, käkbrott, varbildning och bölder.

YLE - 28 mar 15 kl. 08:17

Vasa vill skicka patienter till Umeå

I framtiden kan cancerpatienter och för tidigt födda barn från Österbotten komma att vårdas i Umeå. Sjukvårdsdistriktet vill öka samarbetet västerut. På måndag håller Vasa sjukvårdsdistrikt styrelsemöte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

SDP utesluter Abdirahim Hussein ur fullmäktigegrupp fram till juni

SDP:s fullmäktigeledamot Abdirahim Hussein utesluts ur Helsingforsfullmäktige fram till juni 2020, meddelar gruppens ordförande på Twitter. Orsaken är brist på förtroende..

YLE - 1 timme sedan

SDP utesluter Abdirahim Hussein ur fullmäktigegrupp

Ordförande Heinäluoma meddelade om beslutet på Twitter..

YLE - 1 timme sedan

Raseborgs stadskamrer Thomas Karlsson går i pension

Raseborgs stadskamrer Thomas Karlsson går i pension efter många årtionden på posten. I augusti nästa år inleder han sina pensionsdagar. Förslaget är att tjänsten inte ledigförklaras..

YLE - 2 timmar sedan

Alvar Aaltos unika terrasshus i Kauttua har sålts

Huset byggdes för att vara ett med naturen. På Ahlströms försäljningslista i Kauttua finns nu endast Villa Ahlström, Klubben (Tjänstemannaklubben) och Villa Aalto..

YLE - 4 timmar sedan

Slaget efter tolv: Debatten om skolavslutning i kyrkan har varit beklämmande, säger Susanna Ginman

Riksdagens biträdande justitieombudsman Pasi Pölönen gav förra veckan ett utlåtande om att skolavslutningar inte skall hållas i kyrkan, och debatten som följde blev hätsk. HBL:s ledarskribent Susanna Ginman säger att debatten varit beklämmande, då hätska kommentarer har fällts utan att man ens läst justitieombudsmannens utlåtande. Hon diskuterade det uppblossade grälet med mediakonsulten Petteri Väänänen i Slaget efter 12 i dag..

YLE - 4 timmar sedan

Jaktbrott i Jakobstad i rätten – tiotals djur ska ha dödats och skadeskjutits olagligt

Imorgon tisdag inleds rättegången mot tre personer från Jakobstadsnejden som misstänks för jaktbrott. De ska olagligt ha skjutit fältharar, rådjur och vitsvanshjortar..

YLE - 4 timmar sedan

Oväntad vändning kring daghem som saknat bygglov i 92 år – behöver inte flytta: "Det värsta är att vi gjort både föräldrar och personal oroliga"

Det 92 år gamla daghemmet B.É. von Schantz kommer att få fortsätta sin verksamhet i Rödbergen i Helsingfors.

YLE - 5 timmar sedan

”Mamma Mamma, min strumpa är i tv” – med handdockan Mats Uggla vann Ines Bäckman från Lovisa Strumphittarna 2019

Vinnaren av årets Strumphittarna heter Ines Bäckman. Hon är fem år gammal och bor i Hommansby i Lovisa..

YLE - 6 timmar sedan

"Backspegeln på en bil är mindre än framrutan" - den nya regeringen vänder Åland högerut

Fyra partier bildar ny regering på Åland. Den åländska landskapsregeringen presenterades av regeringssonderaren Veronica Thörnroos på måndagen..

YLE - 6 timmar sedan

Sju ungdomar försvinner på isen - ruskigt drama i skärgården blir dramatik på Åbo svenska teater

Hösten 2020 kommer Åbo Svenska Teater att sätta upp två pjäser på Stora scenen; Hemåt över isen och Hundarnas historiepjäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.