Cornucopia > Ekonomi

Friday, 15 November, 06:12

Cornucopia - 07 nov 19 kl. 15:54

Foto: 68 MWh Alfrida-vedEn bloggläsare är nu klar med hanteringen av den ved som stormen Alfrida orsakade vederbörande. Det landade på 55 m3 travad ved och 68 MWh värme för vintrarna framöver rarpporterar läsaren.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MWh Alfrida, Alfrida, MWh, Sverige, Stockholmsområdet, Roslagen, Danmark, kWh, Granngården, Serva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Foto68 , MWh, Alfrida-ved
YA - 17 apr 14 kl. 06:30

Husen i Öved får nu en röst

Foto: Sprisse Nilsson
Efter att hängt i kommunhusets trapphall i tio år får nu Kviltgruppens bonad ”Vår bild av Öved” en plats i rampljuset. Bonaden är det första som möter besökaren i konsthallen och har gett upphov till en bok och utställning.
Filmaren Helene Granqvist flyttade till Öved 2008 och kände för första gången att det här var en plats där hon ville slå rot.

YA - 15 jul 14 kl. 14:06

Historia och kaffe serveras i Öved

Foto: Mark Hanlon
Den som besöker Öveds kyrka den här veckan kan både få en glimt av 1700-talet och en kopp kaffe med hembakat.
I mer än tjugo år har Öveds kyrka visats upp under en sommarvecka. ”Vägkyrka” står det på vägvisaren, men egentligen heter det sevärdhetskyrka i år.

Cornucopia - 14 jan 16 kl. 09:07

SvD: Effektreserven nära att sättas in

Svenska Dagbladet har en offlineartikel om att den svenska effektreserven är nära att sättas in med oljeeldade kraftverk och nedstängningar av Stora Ensos och Holmens bruk. 
Elpriset i södra halvan av Sverige är nu 88:61 EUR/MWh (tänk "ören per kWh") och importen till södra Sverige ligger i princip på max med noll bruttoexport i söder. Då ska det fortfarande bli kallare i södra Sverige i morgon, men sedan kommer räddningen med helgen och nedstängning av många arbetsplatser.

YA - 13 jun 14 kl. 12:00

Makarnas önskan förverkligad

Foto: Sprisse Nilsson
De vilar på vackrast tänkbara plats på Öveds kyrkogård, makarna Bertil Weitz och Mary-Anne Gyllenstierna. I går hedrades deras minne med kransnedläggning, bön och sång. I dag kan nio ungdomar tacka sin lyckliga stjärna för att de har anknytning till Öved, och för det testamente som makarna Gyllenstierna-Weitz lät skriva.

Supermiljöbloggen - 28 nov 13 kl. 18:54

Det svenska skogsbruket i bilder

Den svenska skogen är i ständig debatt. Ibland hörs paradtermen "Världens bästa skogsbruk" och andra gånger hörs larm om urskogar, kalhyggen och biologisk mångfald. Enligt många har det svenska skogsbruket en lång väg att gå för att kunna kalla sig hållbara.

YA - 03 maj 14 kl. 13:03

Skånsk by ärvde miljonförmögenhet

Foto: TT

En adlig skådespelerska och hennes man slipsfabrikören har efterlämnat 22 miljoner kronor till den lilla byn Öved vid Vombsjöns östra strand i Skåne. I byn bor inalles 309 personer.En stiftelse har bildats för att förvalta pengarna och avkastningen ska delas ut, i första hand som studiestipendier men också som hjälp till sjuka, funktionshindrade och andra med behov, skriver Sydsvenskan.

TA - 03 maj 14 kl. 13:03

Skånsk by ärvde miljonförmögenhet

Foto: TT

En adlig skådespelerska och hennes man slipsfabrikören har efterlämnat 22 miljoner kronor till den lilla byn Öved vid Vombsjöns östra strand i Skåne. I byn bor inalles 309 personer.En stiftelse har bildats för att förvalta pengarna och avkastningen ska delas ut, i första hand som studiestipendier men också som hjälp till sjuka, funktionshindrade och andra med behov, skriver Sydsvenskan.

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 06:30

Vetgiriga provade på scoutliv

Foto: Peter Åklundh
I onsdags sparkade det årliga Bromöllalägret igång. På lägret blir det både gamla klassiker som vattenskidor och fotboll, och några nya bubblare. Bland annat kan de unga prova på livet som scout.

Kristianstadsbladet - 11 jun 11 kl. 02:15

Gyviksområdet har skövlats

Foto: Lars Ottosson
Strider mot plan- och bygglagen men också kan vara ett brott mot miljöbalken.
Det som inte fick hända, hände ändå. När Gyviksområdet strax utanför Immeln skulle bli bostadsområde ville Östra Göinge kommun tillförsäkra sig om att området som ligger i anslutning till Immelnsjön skulle ha kvar sina naturvärden.

Kristianstadsbladet - 10 dec 11 kl. 06:30

Sanningen ligger på gatan

Foto: Universal
En av hemligheterna bakom Tomas Tranströmers poesi är hans tunga livserfarenheter. Det menar norsk-svenske författaren och översättaren Jan Erik Vold, som närmar sig årets svenske Nobelpristagare genom att lyfta fram två verk som Tranströmer mötte som ung och som kom att få stor betydelse, en Billy Wilder-film och en dokumentär bok om nazismens tortyrmetoder.
Tomas Tranströmer, store poet ?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort Gustav

Den fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen. Lite foton nedan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska tal

SCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat. Med det senare ökar chansen att Riksbanken gissat rätt om sitt eget framtida agerande och att styrräntan reporäntan alltså höjs i december.

Cornucopia - Igår: 05:56

Motståndsområdet i OMXS30 stärks

Med en haltande dag på Stockholmsbörsen ser det möjliga motståndsområdet för storbolagsindex OMXS30 stärks.
Dagschart OMXS30.OMXS30 stängde gårdagen på -0.

Cornucopia - Igår: 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Cornucopia - Igår: 13:14

Inflationen vände upp - bedömare tror på räntehöjning i december

Den inflation som Riksbanken mäter på - KPIF - vände upp i oktober. De flesta bedömare verkar nu tro på att en höjning av styrräntan reporäntan i december.

Inlägget innehåller reklam för Compricer längst ner.

Cornucopia - Igår: 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punkt

Mount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning. Foton nedan.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börsrekord blir väl aldrig tråkigt - motstånd på väg att formeras för OMXS30?

Det blir väl aldrig tråkigt med börsrekord? Både OMXS30 och OMXSPI stängde igår på nya börsrekord (högsta avslut någonsin, ej högsta intradag). Det ser dock ut som att ett motstånd kan vara på väg att etableras för storbolagsindexet.

Cornucopia - I förrgår: 15:06

Telia får köpa TV4 - för lite, för sent?

Telia får godkänt av EU-kommissionen att köpa TV4 från Bonnier-sfären. Frågan är dock om inte Telia är för sen på bollen att ta sig in i tevebranschen, när alla ska vara med och gigantiska aktörer som Apple och Disney nu slår sig in med sina miljarder (dollar) och Netflix tillväxt stannar upp i konkurrensen. Fast Bonnier bör ju vara nöjda med att ha kommit ur innan det är för sent.

Cornucopia - I förrgår: 14:00

Politikers och kändisars privata relationer är deras privata relationer

En känd fd minister, fd partiledare och fd politiker, numera lärare, ska enligt mediauppgifter ha ansökt om skilsmässa från sin äktenskapspartner. Av någon outgrundlig anledning anses detta ha nyhetsvärde, trots att personen inte längre är aktiv i rikspolitiken. Även politikers och kändisars privata relationer är av noll nyhetsintresse i ett modernt land, och i synnerhet om man dessutom är före detta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.