DN > Inrikes

Saturday, 16 November, 00:06

DN - 07 nov 19 kl. 16:11

Eneroth (S) kallas till trafikutskottet om FörbifartenInfrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallas till trafikutskottet för att svara på frågor gällande Förbifart. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Förbifarten, Tomas Eneroth, Förbifart

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EnerothS , kallastill , trafikutskottetom , Förbifarten
BT - 20 nov 14 kl. 13:10

Regeringsbakslag om Förbifarten

Riksdagen ska före årsskiftet behandla motioner om att motorvägsbygget Förbifart Stockholm ska starta första januari, beslutade trafikutskottet på torsdagen. Beslutet innebär att regeringspartierna kördes över av Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna. Om riksdagen antar motionen i december, innebär det att regeringen uppmanas att se till att byggprojektet kan starta i januari.

SvD - 20 nov 14 kl. 13:25

Regeringen körs över om Förbifarten och Bromma

En majoritet i trafikutskottet i riksdagen kör över regeringens beslut att frysa bygget av Förbifart Stockholm. ”Det är ett angeläget projekt för jobb och tillväxt”, säger Lars Hjälmered (M), vice ordförande i trafikutskottet till Dagens Industri ..

SvD - 10 dec 14 kl. 11:21

”Förbifarten kan återupptas redan den 1 januari”

Trafikutskottet har enats om ett justerat betänkande gällande Förbifart Stockholm. ”Det blir en skarp omröstning i riksdagen den 19 december. Då får vi se om Socialdemokraterna håller vad de lovade före valet”, säger Lars Hjälmered (M), vice ordförande i Trafikutskottet.

BT - 18 dec 14 kl. 08:11

MP backar om Förbifarten

Miljöpartiet backar om Förbifart Stockholm. Språkröret Åsa Romson och riksdagsledamoten Karin Svensson Smith, ordförande i riksdagens trafikutskott, skriver i Svenska Dagbladet att regeringen inte längre ser någon anledning att bibehålla frysningen av motorvägsprojektet. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är besviken på MP.

BT - 18 dec 14 kl. 08:45

Frysning av Förbifarten hävs

Arbetet med motorvägsprojektet Förbifart Stockholm kan återupptas. Frysningen av projektet kommer att upphöra den 1 januari, meddelar infrastrukturminister Anna Johansson vid en pressträff i Rosenbad. Det går inte att få en samsyn tillsammans med landsting och kommun, framkom det på pressträffen där även miljöminister Åsa Romson deltog.

DI - 20 nov 14 kl. 12:32

Alliansen kör över regeringen om förbifarten och Bromma

Riksdagen kör över regeringen om Förbifart Stockholm. På torsdagen beslutade trafikutskottet att snabbehandla en motion som kräver att vägbygget återupptas. Samtidigt försöker riksdagen sätta stoppa för de rödgröna planerna på att stänga Bromma flygplats..

UNT - 20 nov 14 kl. 13:10

Regeringsbakslag om Förbifarten

Riksdagen ska före årsskiftet behandla motioner om att motorvägsbygget Förbifart Stockholm ska starta i januari, beslutade trafikutskottet i dag..

SvD - 20 nov 14 kl. 13:10

Regeringsbakslag om Förbifarten

Riksdagen ska före årsskiftet behandla motioner om att motorvägsbygget Förbifart Stockholm ska starta första januari, beslutade trafikutskottet på torsdagen. Beslutet innebär att regeringspartierna kördes över av Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna..

SvD - 20 nov 14 kl. 13:10

Regeringsbakslag om Förbifarten

Riksdagen ska före årsskiftet behandla motioner om att motorvägsbygget Förbifart Stockholm ska starta första januari, beslutade trafikutskottet på torsdagen. Beslutet innebär att regeringspartierna kördes över av Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna..

BT - 17 dec 14 kl. 23:18

Fritt fram för Förbifarten

Anhängare av Förbifart Stockholm kan pusta ut. Regeringen ser inte längre någon anledning att bibehålla frysningen av motorvägsprojektet, meddelar Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och riksdagsledamot Karin Svensson Smith, ordförande i riksdagens trafikutskott, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. På torsdagen ska riksdagen diskutera projektet och fatta beslut.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Berg om hatet på läktarna: ”Vi var tyvärr beredda på det här”

Trots segern var fanns det ett missnöje bland de svenska spelarna efter det att delar av hemmapubliken ropat rasistiska….

DN - 2 timmar sedan

Inga lån till fossila projekt från EU-bank

Lån från Europeiska investeringsbanken (EIB) till satsningar där energin består av fossila bränslen kommer att inom ett….

DN - 3 timmar sedan

Stopp för persontåg i norrbottnisk kyla

Ett persontåg på väg från Kiruna till Luleå ska på fredagskvällen ha fått elproblem och stoppat vid Kilvo station, norr….

DN - 3 timmar sedan

Historisk medalj på beachvolley-världstouren

Sverige har fått sin första medalj i världstoursammanhang på herrsidan i beachvolley..

DN - 4 timmar sedan

Trumps rådgivare döms för lögner till kongressen

Donald Trumps rådgivare, den republikanske strategen Roger Stone döms för att ljugit för kongressen om e-post som….

DN - 5 timmar sedan

Bokrecension: För Karl Ove Knausgård är existensen lika med att skriva och läsa

DN har läst tre aktuella böcker om skrivande av Karl Ove Knausgård, Anneli Jordahl och PC Jersild..

DN - 5 timmar sedan

Liberaler efterlyser modigare politik

Otåligheten växer inom Liberalerna för att partiet snabbt ska hitta en väg för att tvätta bort krisstämpeln. – Jag….

DN - 5 timmar sedan

Karin Bojs: Sällsynt att barn får fel pappa

Fel pappa är sällsynt, visar ny statistik från 500 år. Det rör sig i genomsnitt bara om någon procent..

DN - 6 timmar sedan

Expert om Kinas Sverigehot: Kan bli svårare för svenska företag

I och med det nya hotet mot regeringen har Kina trappat upp kritikkampanjen mot Sverige till en helt ny nivå..

DN - 7 timmar sedan

Pr-trick eller inte – Kaepernick kan vara på väg tillbaka

Inget lag ville ha honom efter hans protest mot polisbrutalitet och rasism. 32-årige quarterbacken Colin Kaepernick har….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.