Skånskan > Nyheter

Monday, 11 November, 20:53

Skånskan - 07 nov 19 kl. 16:11

Biblioteket flyttar nästa höstlund Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett förutsättningarna för att låta biblioteket Väster flytta in i Folkparken och ger tummen upp.
En flytt ska enligt förslaget ske hösten 2020, då hyreskontraktet för de nuvarande lokalerna går ut.Politikerna i nämnden ser ut att ge grönt ljus när ett beslut om flytten ska fattas på nämndens sammanträde i nästa vecka.
– Ja, det var vi som tog initiativet till utredningen. Jag är positiv, men jag kan bara uttala mig för kvintetten, säger Gunnar Brådvik (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kultur, Väster, Folkparken, Gunnar Brådvik, Folkparkens, FNL, Örnvägen, Västers, Folkparksbyggnaden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biblioteket, flyttarnästa , höst
Skånskan - 19 maj 16 kl. 14:00

Framtiden oviss när biblioteket flyttar

Kävlinge Inom något år flyttar biblioteket i Kävlinge till det planerade medborgarhuset i nya stadsdelen Stationsstaden.
Det finns redan tankar på vad som ska hända med Lallerstedtska huset, som den tidigare brandstationen där biblioteket finns i dag kallas. Men ännu är inga beslut tagna.

LV - 04 maj 18 kl. 00:00

Biblioteket flyttar om för att ge plats åt servicekontoret

Biblioteket i Vimmerby håller stängt för omflyttning. Men när det öppnar igen i mitten av månaden kommer Vimmerbyborna att bli nöjda, tror Petra Genfors, projektledare för det kommande kontaktcentret och ansvarig för biblioteket..

NT - 25 nov 15 kl. 19:23

Biblioteket flyttar till nya lokaler

Första mars nästa år öppnar biblioteket i Skärblacka i nya fräscha lokaler och blir samtidigt ett "meröppet bibliotek"..

Sydöstran - 05 dec 18 kl. 15:31

Kulturhus läggs på is – biblioteket flyttar

Biblioteket ska flytta in i de nya företagslokalerna på Östra Piren. Samtidigt konstaterar kommunledningen att det oklart om det kommer att byggas ett nytt kulturhus..

Blekinge Läns tidning - 05 dec 18 kl. 16:05

Biblioteket flyttar till Piren

Biblioteket ska flytta till Östra piren. De nya lokalerna placeras i etapp fem. Bygget kan vara klart hösten 2020..

Corren - 18 sep 19 kl. 05:00

Biblioteket flyttar till nya lokaler

Biblioteket i Skänninge är tills vidare obemannat..

UNT - 13 apr 11 kl. 10:00

Biblioteket flyttar till nya kommunhuset

Knivsta bibliotek kommer att få ny teknik då man flyttar till nya kommunhuset nästa år. Ett anslag på 1,5 miljoner kronor föreslås till inredning och utrustning i samband med flytten..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Invigning av biblioteket

På lördag byter biblioteket i Grythyttan plats för tredje gången. Invånarna hoppas även på att det blir sista gången gillt nu när biblioteket flyttar in i gamla Tingshuset igen.– Den sista flytten till Sörgården var inte alls populär så vi har lyssnat på byborna, säger Ewa Lindbäck, ordförande i bildningsutskottet i Hällefors kommun..

SmålandsPosten - 03 maj 19 kl. 11:33

Gymmet i Moheda flyttar och växer

Gymmet i Moheda kommer att växa till tredubbel storlek. Gymägarna Josefine och Linus Sjöö Kejder flyttar in träningsredskapen i bibliotekslokalen när biblioteket flyttar. .

Blekinge Läns tidning - 28 dec 18 kl. 04:00

Oreda kring flytten av biblioteket

Politikerna ser gärna att biblioteket flyttar in i etapp fem på Piren. Men detaljplanen tillåter inte det. Nu avvaktar de med ett beslutet till år 2020..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Fossil i textil

HÅRDMJUKT. Fossil har tagit en hel del plats i Eva Nelander Juntunens bildvärld de senaste åren. Men de har legat och väntat på sitt tillfälle ända sedan hon var liten.

Skånskan - 1 timme sedan

YIF vill förlänga sin segersvit

handboll Ystads IF har byggt upp en rejäl segersvit och vill gärna förlänga den hemma mot svenska mästarna Sävehof på tisdagen.
– Vi känner att vi är i ett bra svep nu och vill gärna fortsätta med det. Självförtroendet i laget är det inget fel på, förklarade YIF-tränaren Jerry Hallbäck efter måndagsträningen.

Skånskan - 1 timme sedan

Marginalerna på Sjöbos sida

SIMNING Det var lite av ”stolpe-in” för Sjöbo SS i den gångna helgens regionsfinal i Sum-Sim hemma i den nya simhallen vid Färsingaskolan. Sjöbo lyckades kvala in med tre av sina unga talanger till riksfinalen i Umeå i december.– Vi visste att både Alfred Rosberg och Sofie Jönsson hade chansen att gå vidare om de hade flyt och fick allt att stämma, säger Claes Andersson, Sjöbos chefstränare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Storbrand vid Amager – skånska styrkor på plats

Öresund En kraftig brand har utbrutit i en dieselcistern utanför Amager.
Även räddningsstyrkor från Skåne deltar i släckningsarbetet, Branden har utbrutit på ön Prøvestenen som ligger i havet utanför Amager. Branden bröt ut under måndagseftermiddagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Malmö

Malmö Polisen har fått information om en misstänkt skottlossning i Malmö, skriver Sydsvenskan. Skottlossningen ska ha skett Jöns Risbergsgatan.
Larmet kom vid 18-tiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stefan Sintéus: Vi har spår

Malmö Polisen säger att de har spår efter de personer som sköt ihjäl en 15-årig pojke på en pizzeria på Möllan i lördags, och orsakade hans kamrat livshotande skador.– Han är nersövd, med flera skott i kroppen. Läget är stabilt men livshotande, enligt läkare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kommunen: gamla synder

Malmö Dagens situation med gängkriminella, droghandel och otrygghet är resultatet av uteblivna insatser från samhället.
Det säger Per-Erik Ebbeståhl, säkerhetsdirektör i Malmö stad.– Det som händer i dag beror på saker vi inte gjorde för femton år sedan.

Skånskan - 2 timmar sedan

21-åring häktad för mordförsök i busskur

Malmö En 21-årig man häktades på måndagen för att i lördags kväll angripit en kvinna i 25-årsåldern med ett tillhygge.Överfallet skedde Lönngatan natten till i söndags. Kvinnan satt i en busskur när en för henne okänd person gick till attack.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vill söka efter knark på skolor

Kävlinge Brottsstatistiken i Kävlinge sjunker, men inte för narkotika. Därför vill Socialdemokraterna genom en motion införa en fältgrupp samt att avtal upprättas med polisen om att polishundar regelbundet ska söka genom Kävlinges skolor.
Motionen fick stöd av MP men röstades ner av Alliansen och SD i arbets- och fritidsnämnden i torsdags.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Vi har inte tappat greppet”

Malmö Polisen har inte tappat greppet om de kriminella i Malmö.
Den bedömningen gör Stefan Sintéus, som fram till lördagens mord på en 15-årig pojke på Möllan var polischef i Malmö.
Nu frigörs han för att i stället bli kommenderingschef för regionens samordnade insatser mot den grova kriminaliteten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.