Sydöstran > Nyheter

Thursday, 14 November, 10:44

Sydöstran - 07 nov 19 kl. 15:16

Ingen jämställdhet med ModeraternaSvar till "Så kan Moderaterna bli Sveriges ledande röst för jämställdhet" Josefin Malmqvist, Emma Cejvan, Helene Fogelberg, Annika Hansson (M) Sydöstran 6 november. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Moderaterna, , Sveriges, Josefin Malmqvist, Cejvan, Fogelberg, Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen jämställdhetmed , Moderaterna
Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

YA - 25 sep 13 kl. 06:00

Diskussion kring struken jämställdhet

Den politiska styrgruppen kritiseras efter att ha strukit ordet ?jämställdhet?.
?

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:28

Europa har allt att vinna på mer jämställdhet

Anna Hedh, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kalmar län och kandidat till Europaparlamentet och Elinborg Kristinsdottir Karlsson, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kronoberg, skriver på Dagens debatt inför EU-valet den 25 maj. Det blåser snåla högervindar i Europa. I de värst drabbade länderna har politik blivit synonymt med åtstramningar.

Cornucopia - 08 mar 19 kl. 08:08

Gästkrönika: Jämställdhet mellan kvinnor och män som en väg till fred

Idag är det internationella kvinnodagen, och bloggen publicerar nedan en gästkrönika av professor Erik Melander vid Institutionen för freds- och konfliktforskning på Uppsala Universitet.

Forskning visar att jämställdhet mellan kvinnor och män är en möjlig väg till fred. (Här finns hänvisningar till min egen och andras forskning som denna krönika bygger på under rubriken Forskning.

YLE - 25 maj 17 kl. 15:00

Närpes föregångare då det gäller jämställdhet

Många kan ta modell av Närpes då det gäller jämställdhetsfrågor inom kommunen. Det anser Ann-Sofi Backgren, ordförande för Österbottens förbunds jämställdhetsgrupp. - Närpes har gjort ett jättefint arbete.

Barometern - 24 jan 14 kl. 06:20

Jämställdhet ett måste

Jämställdhet. Kalmar kommuns satsning på projektet ”Hållbar jämställdhet i Kalmar kommun” blev lyckosamt. Men för att jämställdheten ska öka krävs mer än ett projekt, jämställdhetsarbetet har bara börjat.

BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Jämställdhet för tillväxt

Ökad jämställdhet i Europa skulle få positiva effekter på en ekonomi som inte rört sig framåt på flera år. Det skriver socialdemokraterna Jytte Guteland och Mattias Josefsson, som oroas över ett stagnerat jämställdhetsarbete i Europa. Europa står inför två ekonomiska huvudutmaningar.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 06:47

C för jämställdhet

Centerpartiet driver jämställdhetsfrågor som gör skillnad i kvinnors vardag. Vi vill öka kvinnors ekonomiska oberoende. Det uppnår vi genom att sänka skatterna för dem som tjänar minst, skriver flera personer från Centerkvinnor Kronoberg.

BT - 20 aug 13 kl. 14:35

Ökad jämställdhet kräver politiskt mod

Ledarnas ordförande Annika Elias efterlyser i BT bättre politik för ökad jämställdhet och fler kvinnliga chefer. Vi socialdemokrater delar Ledarnas oro och kan inte mer än att hålla med Annika Elias om detta. Med moderatregeringen har det varit sju förlorade år för ökad jämställdhet i Sverige.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Pet Shop Boys till Sverige i sommar

Sydöstran - 10 minuter sedan

"Säker på att han fortsätter i Europa"

Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy och nu intensifieras spekulationerna om framtiden. Höstens rykten har framför allt placerat den svenske fotbollsstjärnan i Italien. "Jag är säker på att han fortsätter i Europa", säger Galaxys tränare Dennis te Kloese..

Sydöstran - 10 minuter sedan

Larsson och Asptjärn skriver om Gustav Vasa

Sydöstran - 5 minuter sedan

Fossilt eller inte – het fråga i EU-bank

Sydöstran - 15 minuter sedan

Man frias från ofredande av festivalanställd

Det var under Sweden Rock-festivalen som en man i 40-årsåldern enligt åtalet ska ha tryckt upp sitt ansikte i bröstet på en 30-årig festivalanställd. Blekinge tingsrätt menar att det inte var en medveten handling, och frikänner mannen. .

Sydöstran - 30 minuter sedan

Misstänkt mordförsök – två gripna

Sydöstran - 45 minuter sedan

BILDER: Dramatisk övning pågår

Under övningen kan du se fler polisbilar, ambulanser och brandbilar än vanligt. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Rutigt på modet igen

Sydöstran - 1 timme sedan

Lägre arbetslöshet efter nya SCB-siffror

Sydöstran - 1 timme sedan

Väg stängs av när träd sågas ner

Reddvägen stängs under perioder av för trafik i början av december. Kommunens gatukontor ska såga ner träd intill Ronnebyån..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.