Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 20 November, 13:06

Trelleborgs Allehanda - 07 nov 19 kl. 16:00

Politiker går emot tjänstemän - tillåter inglasning av balkongEn bostadsrättsinnehavare på Hantverkaregatan vill glasa in sin balkong. Bygglovshandläggarna på kommunen tycker det blir fult och säger nej. Men politikerna säger ja..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Hantverkaregatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, går, emot, tjänstemän, tillåter, inglasningav , balkong
Sydöstran - 01 apr 19 kl. 13:24

Politiker gick emot tjänstemännen – ja till utökade krogtider

Flera krogar kommer att få hålla öppet till klockan tre på natten i samband med Östersjöfestivalen. Det har politikerna sagt ja till. Tjänstemännen förordade stängning vid klockan två..

GöteborgsPosten - 05 maj 18 kl. 10:23

Politiker beslutade emot tjänstemän

Politikerna i miljö- och byggnämnden beslutade att lämna bygglov till två projekt som avviker från detaljplanen.
– Lika måste gälla för alla, säger vice nämndordförande Andreas Nelin (M)..

Politologerna - 31 maj 18 kl. 11:30

Emot allmänna val

Riksdagen är folkets främsta företrädare, och den utses i fria, hemliga och direkt val, förkunnar den svenska regeringsformen. Genom att vi i folket i val utser våra representanter garanterar vi att våra intressen kommer att representeras i det politiska styret. Fel, menade redan de gamla grekerna, och författaren och historikern David van Reybrouck, i sin bok Emot allmänna val.

YLE - 17 dec 13 kl. 12:18

Guggenheimledning besöker Helsingfors och träffar politiker

Guggenheimstiftelsens chef Richard Armstrong och museets kurator Maria Nicanor besöker i dag tisdag Helsingfors. Bland annat träffar de politiker och tjänstemän. – Tre stycken SFP:are träffade i dag Armstrong.

YA - 26 okt 14 kl. 13:27

Skurup kan ta emot fler flyktingbarn

Skurup kan komma att skriva ett nytt avtal för 2015 med Migrationsverket som innebär att man utökar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn från fem till tio barn.
– Jag tror nog att det är rimligt att vi skriver ett avtal på minst tio barn. Det tycker jag absolut, säger Eva Toft, chef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup.

Skånskan - 21 okt 19 kl. 17:11

Politiker drog ut på safari

NÖTESJÖ/Tjustorp Arbetet med att vända skutan och förbättra företagsklimatet i Svedala tog på måndagen ett nytt steg när politiker och tjänstemän drog i väg på safari – företagssafari.Nötesjö konferenshotell, CMT i Tjustorp och Bara Mineraler stod på programmet när kommunstyrelsens politiker, några tjänstemän tillsammans med ett par representanter från Företagarna i Svedala hoppade på bussen och hängde med på Svedala kommuns första företagssafari. Ett safari som tog deltagarna utanför tätorterna.

YLE - 27 aug 16 kl. 06:39

Etla: Politiker lyssnar inte på experter

Näringslivets forskningsinstitut Etla publicerade nyligen en 220 sidor tjock bok om de utmaningar ekonomiska experter har när de försöker få politiker att lyssna på fakta. En av slutsatserna är att politiker speciellt i Finland ofta är direkt ointresserade av forskningsresultat. Enligt Etla är olika intressegrupper i Finland ofta så starka att fakta skjuts åt sidan när politiska kompromisser förhandlas fram.

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 04:00

Myterna om invandringen sprids bland politiker

Det finns en punkt där jag håller med Sverigedemokraterna: politikerna borde lära sig mer om invandringspolitiken. För bara när vi är någorlunda överens om fakta, så att vi talar om samma sak, kan en vettig politisk diskussion ta sin början.Tänk dig en kommunpolitiker som föreslog tak för hur många barn man skulle ta emot i skolan, inte hade hört talas om lagen om offentlig upphandling eller trodde att polisen lyder under kommunfullmäktige.

YLE - 14 feb 16 kl. 08:35

Vaknade Västnylands politiker för sent för att rädda tågen?

Mycket frustration råder bland pendlarna i regionen då de dåliga tågnyheterna fortsätter avlösa varandra. Frågan som många ställer sig är om politikerna kunde ha gjort mera för att rädda tågtrafiken till Raseborg. Först fick man veta att Y-tåget kommer att vara ett minne blott efter den 27 mars och att biljettjänsten på Karis tågstation upphör, och därefter att flera av IC-tågturerna dras.

Expressen - 19 apr 13 kl. 08:12

Tjänstemän i Malmö anklagas för mutbrott

MALMÖ. S-politiker i Malmö har hjälpt anhöriga att få jobb inom ramen för arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Enskilda tjänstemän anklagas också för att ta emot pengar för att förmedla praktikplatser till privata företag, skriver Sydsvenskan..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Brott: Rattfull lastbilschaufför stoppades i hamnen

En tidig fordonskontroll i Trelleborgs hamn satte stopp för en 58-årig lastbilsförare..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Okänd man swishade 15 000 kronor till en kvinna

Tre gånger ska en okänd man ha swishat 15 000 kronor till en ung kvinna i 17-årsåldern, som hon sedan tagit ut och gett till mannen. Polisen misstänker penningtvätt..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trelleborg: Tre restauranger kan bli Årets smakställe 2019

Tre restauranger har chansen att bli Årets smakställe i Trelleborg. Finalisterna är Casablanca, Hamngatan 9 café & konferens samt Stulna bestick. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Polisen: Därför publicerar vi inte bilder på gärningsmän

Varför publiceras inte signalement och bilder på gärningsmän? Frågan ställs allt som oftast efter att brott begåtts. Nu går polisen ut med en förklaring..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Årets julklapp 2019 ska minska tiden framför skärmen

För 32:a året i rad har Handelns Utredningsinstitut, HUI, utsett årets julklapp..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Glasflaskor slutar säljas – efter att hund blev skadad av krossat glas

När Katarina Eliasson gick på Landsvägen med sin hund skar han sig så illa på en krossad glasflaska att hans tass behövde sys. Efter att ha förklarat läget för Ica i byn kommer läskflaskor i glas tas bort ur sortimentet..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Frågvisa Anderslövsbor fikade efter svar

Vad händer med det före detta kommunhuset? Vad händer med Hermelinen när äldreboendet flyttar? Är skolan dimensionerad för befolkningsökningen?.

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

UV-rugby: Trelleborgare exempel för resten av Sverige

Trelleborgs Undervattenrugbyförening spelade den gångna helgen in flera utbildningsfilmer för Svenska Sportdykarförbundet. Filmerna ska bli underlag för tränarutbildningar. När inspelningen var klar passade några i klubben på att ta en UV-fika..

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Skåne är ingenting utan Malmö

Malmös näringsliv och arbetsmarknad är avgörande för hela regionen. Därför är brottslighetsutvecklingen det också. .

Trelleborgs Allehanda - 20 timmar sedan

Slopat arbete med östlig infart ska ge pengar till annat

Satsningar på skola, äldrevård, näringsliv och kultur. Det föreslår Söderslättspartiet i sitt budgetförslag för 2020. Hur det ska finansieras?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.