Barometern > Nyheter

Tuesday, 19 November, 21:38

Barometern - 07 nov 19 kl. 16:00

Sverigedemokraterna föreslår utökad skola i VästerängSverigedemokraterna ansluter till alliansens idé om en tvåparallellig skola i Västeräng för förskoleklass till årskurs 6..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Västeräng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigedemokraterna, föreslår, utökad, skolai , Västeräng
Nerikes Allehanda - 12 jan 15 kl. 05:00

Debattinlägg: "Werme öppnar för normalisering av Sverigedemokraterna"

På 2014 års sista dag uttalade sig Staffan Werme på följande sätt: ”Jag tycker inte att man ska samarbeta med SD i någon fråga om migration eller invandring, men för att de ska kunna granskas som andra partier måste de kunna få redogöra för sin politik på andra områden, som skattefrågor, välfärdsfrågor och utbildningsfrågor. Man måste våga prata med dem i de frågorna, man kan inte bara låtsas som att de inte finns”, säger Staffan Werme. /NA 2014–12–31Werme, som sitter i Folkpartiets partistyrelse, borde ha förvånat och upprört liberalerna i sitt eget parti.

BT - 10 nov 14 kl. 11:05

Skola och tillväxt i alliansbudget

I Alliansens skuggbudget som presenteras i dag föreslås satsningar på fyra miljarder kronor inom skolan, regelförenklingar för entreprenörer och reformer av integrationspolitiken. De fyra partierna meddelar samtidigt att de inte tänker bryta ut enskilda förslag om regeringens budget går igenom.Budgetmotionen innehåller förslag för skola, jobb och bättre företagande, välfärd, försvar och miljö.

Corren - 19 okt 17 kl. 21:49

SD vill behålla Godegårds skola

Sverigedemokraterna i Motala vill behålla Godegårds skola och föreslår därför i sitt budgetförslag att bildningsnämnden tillförs ytterligare två miljoner kronor 2018..

Skånskan - 11 jun 19 kl. 20:04

Het debatt om skola och idrottshallarna

KÄVLINGE Hur snabbt man kan få fram en ny grundskola, hur finansieringen ska ske av nya idrottshallar ske och en skattehöjning på 25 öre.Det var några av frågorna som debatterades när budgeten för 2020 togs upp i fullmäktige i Kävlinge i måndags.
Alliansen presenterade sin budget som innebär att skatten ligger kvar 18,51 per skattekrona, att nettokostnaderna beräknas till 1,67 miljoner kronor, att investeringsvolymen uppgår till 143,3 miljoner kronor och att kommunen får ett positivt resultat på 32,3 miljoner kronor utan några större besparingar.

Nerikes Allehanda - 29 sep 17 kl. 17:00

Vill ha ökad trafiksäkerhet för skolskjutsar i Lekeberg

Sverigedemokraterna i Lekeberg föreslår i en motion att det ska finnas en trafiksäkerhetskarta i kommunen med tanke på skolelever som reser med skolbuss..

Trelleborgs Allehanda - 08 jun 12 kl. 16:45

SD vill spara på skola och studieförbund

Foto: Colourbox
Sverigedemokraterna i Trelleborg vill spara på modersmålsundervisning, skoladministration, ensamkommande flyktingbarn och bidrag till Studieförbundet vuxenskolan. Pengarna vill SD istället använda till demensvård, kultur, Smygehamns hamn och matteundervisning.
I sin skuggbudget föreslår SD att kommunen ska sätta av ytterligare 1,1 miljoner kronor för mer matteundervisning.

Skånskan - 28 maj 18 kl. 13:47

Nej till gårdsförsäljning

Nyligen röstade riksdagen ja till ett utskottsinitiativ för att tillåta alkoholproducenter i Sverige att sälja alkohol på tillverkningsplatsen, så kallad gårdsförsäljning. Det efter att Kristdemokraterna och Liberalerna vänt i frågan.
Förslaget om att låta producenter sälja någon enstaka flaska vin eller öl till besökare på en gård ute på landet låter väldigt tilltalande.

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 10:11

Ledarkollen: Vädret är det ENDA vi snackar om

Idag handlar ledarkollen om bränderna, barnfattigdom, SD och att demokratin minsann kan vara ett försvar även mot naturkatastrofer. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Viktigt med granskning efter bränderna Skogsbränderna har varit det enda media skrivit om de sista veckorna.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 17:00

S försöker hålla vallöften

lund Stora satsningar på välfärden ligger i Socialdemokraternas budget. Förslaget från i somras har dessutom kryddats med vallöften, som fria skolresor för alla unga under alla lov och arbetskläder för personal inom fritidsverksamhet och förskola.
Satsningarna ska finansieras genom en skattehöjning på 25 öre samt ökad utdelning från Kraftringen.

BT - 06 nov 14 kl. 11:29

Alliansen lägger förslag om tidiga betyg

De fyra allianspartierna lägger i sin budgetmotion förslag som enligt FP-ledaren och förre utbildningsministern Jan Björklund ska ge Sverige en plats bland de tio bästa länderna i Pisa-mätningarna, som listar skolresultat. Förslagen följer alliansens valmanifest. De borgerliga motsätter sig bland annat att de nationella proven ska bli färre.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Bilbältesanvändningen ökar – men inte överallt

Andelen svenskar som använder bilbälte ökar, och kvinnor är bättre än män på att spänna fast sig. Låga bilbältessiffror på glesbygden bidrar dock till att Sveriges mål – högst 220 omkomna i trafiken – riskerar att missas nästa år..

Barometern - 45 minuter sedan

Pochettino får sparken från Tottenham

Barometern - 45 minuter sedan

Ny forskarskola ska bistå lärarutbildningar

Barometern - 45 minuter sedan

Frölunda till kvarten efter hattrick av Lasu

Frölunda vände mot Färjestad och är vidare till kvartsfinal i CHL efter 8–2 och ett hattrick av Nicklas Lasu på hemmaplan. Luleå är vidare till kvartsfinal efter 7–2 totalt mot Bern..

Barometern - 1 timme sedan

Konsulter väljer tåget: "Mer arbetseffektivt"

Affärsresandet med tåg har ökat enligt SJ. Två företag som minskat flygresandet och i högre utsträckning väljer tåget är Combitech och Sweco. De båda teknikkonsultbolagen lyfter fram klimatet som en viktig anledning till förändringen..

Barometern - 1 timme sedan

Bildspel: Unga aktörer debuterade på Kalmar teater

Sprallig ben var spralligare än vanligt. Och konstigt vore väl annars. Det är ju inte varje dag man gör scendebut i gamla anrika Kalmar Teater..

Barometern - 1 timme sedan

Länsstyrelsen: Träd vid nya villatomter måste skyddas bättre

Kommunens arbete med att ta fram nya villatomter i Saltvik har stött på patrull – igen. .

Barometern - 45 minuter sedan

Skadedjursbekämpning dödade tre i Rumänien

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.