Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 19 November, 16:30

Blekinge Läns tidning - 07 nov 19 kl. 16:01

Blekinge: Olaglig gödning av vildsvin ökar i länetLänsstyrelsen Blekinge får in allt fler rapporter om olaglig utfordring av vildsvin. – Vi märker att det blivit ett uppsving igen. Det här är ett brott i lagens mening, säger Jonas Kromnow, jakthandläggare på Länsstyrelsen Blekinge..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, Jonas Kromnow, Länsstyrelsen Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blekinge, Olaglig, gödningav , vildsvin, ökari , länet
Blekinge Läns tidning - 19 nov 16 kl. 02:15

Jägare sparkade ihjäl vildsvin

Ett vildsvin kan väga upp mot 225 kilo. Det avskräckte inte en jägare, som sparkade ihjäl ett vildsvin som attackerade honom och hans hund. Händelsen inträffade under jakten i oktober, ungefär en mil sydväst om Tierp, när jägarens hund fått vittring på ett vildsvin.

Blekinge Läns tidning - 03 maj 18 kl. 11:41

Danmarks vildsvin illa ute

Vildsvin är inte välkomna i Danmark. Så lyder budskapet från landets regering, som vill vidta drastiska åtgärder för att hålla den afrikanska svinpesten på avstånd. Farsoten har brett ut sig bland vildsvin i Östeuropa.

Blekinge Läns tidning - 10 jul 18 kl. 20:01

Ingen fara äta rätt tillagat vildsvin

Majoriteten av svenska vildsvin bär på matförgiftningsbakterier. Regeringen vill samtidigt att mer vildsvinskött säljs. Men vid korrekt slakthantering går det att undvika att köttet smittas.

Blekinge Läns tidning - 04 feb 19 kl. 07:35

Vildsvin ett problem inför grisens år

Det kinesiska nyåret firas som bäst i stora delar av Asien. Att vi går in i grisens år har dock ställt till med oväntade problem i Hongkong, där vildsvin tränger allt djupare in i miljonstaden. Hongkong, en av världens mest tätbefolkade städer, plågas av vildsvin som tar sig allt längre in i staden.

Blekinge Läns tidning - 22 feb 19 kl. 08:07

Japanska vildsvin ska vaccineras mot pest

Japan planerar att vaccinera vildsvin för att stoppa utbrottet av svinpest i landet, rapporterar etermediebolaget NHK. Enligt landets jordbruksdepartement ska vaccineringen av vildsvin, som pekats ut som spridare av svinpesten till lantbruksbesättningar, påbörjas i mitten av mars.(TT).

ÖstersundsPosten - 11 feb 15 kl. 11:49

Hon hade olaglig hunduppfödning - nu har hon fått sitt straff

Den 57-åriga kvinnan bor i Strömsunds kommun. Hon har tidigare dömts för djurplågeri av hundar i Norge och fått djurförbud där. Hon har även förbud mot att föda upp hundar i Sverige..

UNT - 27 okt 18 kl. 07:00

Olaglig djuruppfödning stoppas

Länsstyrelsen har beslutat att förbjuda en man i Uppsala-regionen att fortsätta föda upp gnagare, efter att stora brister och otillåten försäljning upptäckts vid en oannonserad kontroll..

Blekinge Läns tidning - 14 sep 17 kl. 10:10

Fyra föreningar i världens största strandstädning

Hanös alla fyra föreningar går på lördag samman i en gemensam strandstädning på ön. De blir därmed en del av världens största strandstädning..

Blekinge Läns tidning - 27 sep 19 kl. 03:00

Misstanken: Dumpade fårhuvuden kom från svartuppfödning

Fårskallarna som hittades i naturreservatet vid Rödhult saknade öronmärkning. Därför är det inte troligt att djuren var stulna utan att de kom från en svartuppfödning. All uppfödning av får och nötkreatur måste ske på en registrerad gård och djuren ska ha ett märke i vardera örat som visar djurets ursprung..

Blekinge Läns tidning - 18 okt 15 kl. 15:42

Spjutsbygds IP sönderbökad av vildsvin

Ett gäng med vildsvin invaderade Spjutsbygds IP under helgen..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Stal boxningssäck

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Skola utrymdes vid toalettbrand

En brand upptäcktes under måndagen inne på en av Högavångsskolans toaletter. Tack vare ett rådigt och snabbt ingripande från skolans personal släcktes branden innan räddningstjänst anlände till platsen..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Ännu en kulturbärare förlänger med Mjällby

Bubacarr Jobe följdes av kulturbäraren Joel Nilsson. Nu har näste viktige Mjällbyspelare kritat på en förlängning med den numer allsvenska klubben..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Nordiska ministrar enas om krismekanism

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Misshandlade lagkamrat – stängs av i tre år

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

50-åring åtals för sex barnvåldtäkter

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hjärtsvikt vårdas på distans

20 patienter med hjärtsvikt ingår för tillfället i ett test där Blekingesjukhuset kan se hur de mår på distans. Genom utrustning skickas patienternas värden dagligen till hjärtmottagningen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skallade och slog man i ansiktet - döms för misshandel

En man döms för misshandel efter att ha skallat och slagit en annan man i ansiktet..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Brott: Tjuv stal hjärtstartare och satte i gång brandlarm

38-åringen greps efter stöld och skadegörelser i centrala Karlskrona. Det visade sig att han hade mycket mer på samvetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.