Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 November, 06:40

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 15:59

Manipulation bakom Bitcoins rekordboostFör två år sedan nådde kryptovalutan Bitcoin sina rekordnivåer. Men uppgången var manipulerad enligt en ny studie. Veckans Affärer skriver om manipuleringen och refererar till Wall Street Journal som i sin tur hänvisar till en ny amerikansk studie från University of Texas och Ohio State University. En Bitcoin var värd 20 000 dollar under rekordåret med ett totalt marknadsvärde på 326 miljarder dollar. Men nästan hälften av uppgången var manipulerad.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Bitcoins, Bitcoin, Affärer, Wall Street Journal, University, Texas, Ohio State University, Tether, Bitfinex, Veckans Affärer, Manipulation, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Manipulation, bakom, Bitcoins, rekordboost
Expressen - 02 maj 16 kl. 09:50

Nu träder skaparen bakom bitcoins fram

Den digitala valutan bitcoins skapare träder fram – efter åratal av spekulationer, skriver BBC. Han heter Craig Wright och är en australiensk entreprenör som har gått under namnet Satoshi Nakamoto..

YLE - 24 feb 14 kl. 18:20

Bitcoins ännu i startgroparna i Finland

I december 2013 fick Finland sin första Bitcoin-automat och nu har det också blivit möjligt att använda den virtuella valutan som betalmedel i både affärer och restauranger. Tills vidare är det ändå främst teknikentusiaster som gör inköp med Bitcoins. Finlands första Bitcoin-automat.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 05:00

Eslöv fruktar manipulation från Ryssland

ESLÖV Inför årets val har kommunen skärpt vaksamheten och säkerheten. En del av insatserna handlar om att snabbt kunna gå till motoffensiv om valprocessen utsätts för fientlig manipulation.
Kommunens säkerhetschef sticker inte under stol med att den troligaste angriparen i så fall skulle vara Ryssland.

YLE - 16 jan 15 kl. 14:28

Cyberattackerade banker pressades på bitcoins

Utpressning låg bakom nätattackerna mot bankerna OP-Pohjola och Danske Bank i början av året, enligt Centralkriminalpolisen. Enligt undersökningsledare Timo Piiroinen krävde utpressarna bankerna på virtualvalutan bitcoin. Kravet på OP för att stoppa attacken var hundra bitcoins medan Danske Bank krävdes på tio bitcoins.

Politologerna - 26 feb 14 kl. 08:00

Anarki, banditer och Bitcoins

Utan vidare förvarning försvann igår plötsligt Mt. Gox, den äldsta och näst största börsen för handel av Bitcoins, från internet. Bitcoin (månadens nyord december 2013) är en digital och decentraliserad ny form av valuta.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 13:43

Förbud mot reklam för Bitcoins på Facebook

Den senaste tiden har kryptovalutor såsom Bitcoins fått mycket uppmärksamhet, och fusk kring de elektroniska valutorna har skapat stora fluktuationer i deras värde, samt skapat stora ekonomiska problem för såväl individer som företag. Därför lägger Facebook nu till kryptovalutor i listan över reklam som är förbjuden på nätverket. Bitcoins skapades 2009 och är en elektronisk valuta som inte är baserad på någon central utgivare eller bank.

SR - 45 minuter sedan

Iraks militär står bakom demonstranternas krav

I Irak är demonstrationerna mot regeringen inne på sin andra månad. Men den irakiska militären deltar inte längre i bevakningen, de säger nu att de står bakom demonstranterna..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Bitcoins skapare träder fram

Den australienska entreprenören Craig Wright har tidigare pekats ut som personen bakom den virtuella valutan bitcoin. Nu träder han själv fram som betalmedlets skapare. Wright tros ha en förmögenhet på mer än 3,6 miljarder kronor i bitcoins..

Dagens PS - 22 nov 17 kl. 11:35

Bitcoins ”kassakor” – tre sätt folk gjort storklipp

Svenske bitcoinexperten Ivan Liljeqvist berättar hur personer och företag kunnat dra in ”hundratals miljoner dollar” på hajpen – vid sidan av handeln. Den som köpte bitcoin för några år sedan har haft en sagolik värdestegring. Men just handel och spekulation i själva valutan är långt ifrån det enda fenomen som fött nya krypto-miljonärer de senaste åren.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 06:50

Bitcoins mystiske skapare en av världens 50 rikaste

Den anonyme innovatören är en hårsmån från att bräda H&M-ägaren Stefan Persson på Forbes lista. Baserat på helgens toppnotering 19.771 dollar per Bitcoin har nu Satoshi Nakamoto – den okände person eller grupp som skapat kryptovalutan – seglat upp som en av världens 50 mest förmögna, rapporterar sajten Quartz.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 20 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.