Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 November, 17:44

Nyteknik - 07 nov 19 kl. 16:00

Lösningen låter robotar hitta rätt dörr utan förkunskapMed MIT:s teknik kan leveransrobotar hitta rätt dörr i områden som inte har kartlagts för ändamålet. I ett test var deras lösning 198 procent snabbare än traditionella navigationsalgoritmer..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
MIT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lösningen, låter, robotar, hittarätt , dörrutan , förkunskap
Dagensanalys.se - 06 apr 17 kl. 09:31

Slut på middagsinspiration? Här är lösningen!

Janelle Shane är en forskare som börjat utforska neurala nätverk och valde efter sina initiala försök med superhjältenamn och listor med Pokemons att lära sin Macbook matlagning. Resultatet är inget mindre än hysteriskt underhållande! Genom att läsa in tiotusentals recept började Shane lära sitt neurala nätverk att först skapa namn på recept, och därefter skapa de faktiska recepten.

Nerikes Allehanda - 03 jun 15 kl. 11:29

Skattletare ska hitta Sebastians ring

Kan metalldetektorer vara lösningen för att hitta den borttappade vigselringen på Metallsvenskan? Nu vill SMF, Svenska metallsökarföreningen, i alla fall göra ett försök att hjälpa Sebastian Öberg..

Nyteknik - 30 okt 19 kl. 12:50

Subtila skuggor låter fordonen se runt hörn

MIT:s teknik kan läsa av förändringar i skuggorna på marken. Lösningen låter autonoma bilar förutse om ett annat fordon nalkas runt hörnet..

Barometern - 26 apr 14 kl. 13:48

Kalmar lösningen på Biggest looser-problematiken

"Ska vi hitta en balans där maten räcker till alla utan att bidra till att fördärva vår hälsa och miljö måste alla bidra. Forskarna måste enas om fakta, politikerna måste sätta ramarna och näringslivet måste stå för innovationerna." En av teves största tittarsuccéer just nu är Biggest Looser.

YLE - 25 feb 16 kl. 13:20

Politiker: Det går att hitta en lösning på tågtrafiken

Dialogen mellan Kommunikationsministeriet och de västnylänningar som kämpar för att rädda tågtrafiken är nu bättre. Riksdagsledamöterna tror att det äntligen går att hitta en lösning på tågtrafiken efter att kommunikationsminister Anne Berner bestämde att Y-tåget läggs ner från den 27 mars. Maarit Feldt-Ranta (SDP), Thomas Blomqvist (SFP) och Anders Adlercreutz (SFP) deltog i morse i ett möte med minister Anne Berner (C).

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 09:00

Markan försöker hitta lösningar

Foto: Lasse Ottosson
Även Kulturföreningen Markan är i fara efter att Siesta ställts in. Nu kämpar de anställda för att både rädda föreningen och ge biljett­köparna pengarna tillbaka.
När knappt 2 400 hade köpt biljett en och en halv vecka före Siestafestivalen bestämde sig Kulturföreningen Markan för att ställa in.

YLE - 07 aug 14 kl. 14:33

"Livsmedelsföretagen måste hitta nya marknader"

Livsmedelsindustriförbundet ETL uppmanar nu de finländska livsmedelstillverkarna att försöka hitta nya marknader för de produkter som inte längre kan exporteras till Ryssland. Den inhemska marknaden är redan mättad, men det kan tänkas finnas utrymme för finländska livsmedel i andra västländer. ETL:s vd Heikki Juutinen säger att det ryska importstoppet slår hårt mot de finländska livsmedelsproducenterna.

Dagens PS - 21 nov 16 kl. 07:59

Blytung ekonom: Lön utan arbete enda lösningen

Dagens PS skrev nyligen om att superentreprenören Elon Musk spår en framtid där många människor kommer att stå utan jobb – tack vare robotar och automation – men fortfarande få lön. ”Jag vet inte riktigt vad man annars skulle göra. Människor kommer ha tid över att göra andra saker, mer komplexa och intressanta saker”, sa han då.

Nyheter 24 - 24 jan 14 kl. 22:35

Stockholms Stadsmission: Lösningen är inte att bötfälla fattigdomVill du göra din röst hörd?

För andra ger klimatets omställning kalla kårar – bokstavligt talat. Det handlar bland annat om många av de hundratals invandrande hemlösa EU-medborgare som uppskattas finns i Sverige. Människor som hellre står på knä och håller fram händerna i minusgrader än att återvända till hemlandet.

YLE - 23 jun 14 kl. 10:17

"Helt möjligt att hitta intresserade kirurger"

Det finns intresserade hjärtkirurger som kunde ansvara för verksamheten på Vasa centralsjukhus. Det säger Michael Luther (Sfp) som fortfarande hyser förhoppningar om en fortsättning för hjärtkirurgin. Förra veckan gav Regionförvaltningsverket sitt senaste utlåtande i vilket det konstaterades att hjärtkirurgin på centralsjukhuset inte kan fortsätt i sin nuvarande form.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Sju vanliga misstag under jobbintervjun

Dåligt förberedd, fel fokus eller trött uppsyn? Här är misstagen du kanske inte ens märker under en jobbintervju..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svenska Manomotion får hemlig amerikansk storkund

Svenska startupen Manomotion har fått en amerikansk storkund. Manomotion kallar ordern ”vår kanske viktigaste hittills”..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kalifornien nobbar Trumptrogna biljättar – som Volvo

Kaliforniska myndigheter tar avstånd från biltillverkare som inte stödjer delstatens kamp mot president Trump i en konflikt om avgasregler i USA. Bilar från sådana företag ska inte köpas in av myndigheterna..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Världens första 3d-metallskrivare för rymden utvecklas i Trollhättan

Senast 2033 är det meningen att världens första bemannade Marsresa ska avgå. Och enligt Trollhättanbaserade startupen Procada, ska deras 3d-skrivare finnas med ombord..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kia uppdaterar storsäljaren E-Niro – hissar priset

En efterlängtad uppdatering, men med en tråkig baksida. Nu har Kia uppgraderat elbilen E-Niro – dock innebär förändringen att prisnivån har justerats upp en hel del..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Audi om nya E-tron Sportback: ”Det här är unikt i en seriebil”

Med E-tron Sportback har Audi försökt bocka av alla segment i en och samma bil. ”Vi tänkte först på en sedan, och även en pick up – men den bästa lösningen var denna sportback”, säger Jens van Eiken på Audi..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Spacex första Starship-prototyp har gått i bitar

Toppen på rymdfärjan flög i luften under ett trycktest. ”Ingen skadades, och det var inte ett stort bakslag”, säger Spacex..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Tekniken ska ge Airbus lätta delar och effektivare fabriker

Airbus använder generativ design för att ompröva formgivningen av en rad flygplansdelar. Men bolaget vill också utnyttja tekniken för att bygga smartare anläggningar..

Nyteknik - 9 timmar sedan

RRV: Stoppa all planering av höghastighetståg

Regeringen bör stoppa alla beslut i frågan om en eventuell höghastighetsjärnväg. Enligt Riksrevisionen har planeringen av denna dyra järnväg lidit av stora brister – redan från början..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Volta Trucks – svensk startup som ska bygga eldriven lastbil

Volta Trucks vill bygga en 16-tons lastbil för stadsdistribution. En rullande prototyp ska vara klar nästa år. Men vilka förutsättningar har bolaget att gå i mål med sin idé?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.