Skånskan > Nyheter

Friday, 15 November, 03:56

Skånskan - 07 nov 19 kl. 16:00

Nytt avtal sänker hyrorSJÖBO Sjöbo kommun kan nästa år sänka sina hyreskostnader med cirka åtta miljoner kronor.
Det finns nu ett förslag till nytt avtal med Sjöbohem där ägaren, kommunen, bland annat släpper på sitt krav att öka soliditeten varje år mot att fastighetsbolaget håller nere hyrorna.En stor del av Sjöbo kommuns lokaler för förskola, skola, äldreomsorg med mera hyrs sedan 2010 av kommunens eget fastighetsbolag, Sjöbohem.
Då, 2010, sålde kommunen merparten av sitt fastighetsbestånd till det nybildade bolaget. I samma veva skrevs ett avtal med Sjöbohem som bland annat sa att bolaget måste stärka det egna kapitalet, soliditeten, varje år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Sjöbohem, Sjöbo, Sjöbohems, Tillberg, Sjöbopolitiker, Magnus Weberg, Kent Tillberg, Fredrik Janson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, avtal, sänker, hyror
DN - 17 maj 17 kl. 14:38

Metro försvinner från Göteborg: Vi tänker inte teckna nytt avtal

Vid årsskiftet slutar Metro att delas ut i Göteborgs kollektivtrafik. Avtalet sades upp tidigare i år. ”Vi har inte för avsikt att teckna ett nytt avtal", säger Lars Backström, vd på Västtrafik..

DN - 17 maj 17 kl. 14:38

Metro försvinner från Göteborgs kollektivtrafik: Vi tänker inte teckna nytt avtal

Vid årsskiftet slutar Metro att delas ut i Göteborgs kollektivtrafik. Avtalet sades upp redan före ägaren Mats Qvibergs kontroversiella uttalanden. ”Vi har inte för avsikt att teckna ett nytt avtal", säger Lars Backström, vd på Västtrafik..

Sydsvenskan - 01 dec 16 kl. 11:52

Nytt avtal sänker arbetstid för nattarbete

Sjuksköterskor får kortare arbetsvecka, som de efterlyst..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 05:00

Campingtvist kan lösas med nytt avtal

Sjöbo Den tidigare arrendatorn som drev Orebackens camping har krävt ersättning på knappt 250 000 kronor för inkomstbortfall. Sjöbo kommun har i sin tur krävt in obetalada hyror på drygt 160 000 kronor.
Men nu vill kommunen att parterna stryker ett streck över det hela.

Sydöstran - 24 nov 15 kl. 16:06

Kabo tror på snabbt avtal om nya hyror

På måndag träffas Karlshamnsbostäder och Hyresgästföreningen. Bolagets ekonomichef tror och hoppas på en snabb överenskommelse om nästa års hyror..

Barometern - 28 apr 16 kl. 17:30

Nytt avtal för Kaffetorpet

Den familj som tog över arrendet för Kaffetorpets camping på Oknö förra året tänker fortsätta med verksamheten..

YLE - 02 mar 15 kl. 04:30

Studerande oroade över höjda hyror på Domus

I år har det gått 50 år sedan studenthemmet Domus Aboensis på Biskopsgatan i Åbo blev klart. Men hyresgästerna undrar om det är värt att fira, eftersom de är oroliga för att hyran kommer att stiga mycket. Under de senaste tio åren har Åbo Akademis Studentkår skött uthyrningen av studentlägenheter på Domus.

Dagens PS - 16 jun 17 kl. 07:25

Svenskar i dyr elfälla: ”Folk tänker inte på det”

Just nu betalar 600.000 svenskar överpris för sin el, skriver SvD Näringsliv. Enligt rådande regler följer ett elavtal inte med ett hushåll vid flytt.

Trelleborgs Allehanda - 24 okt 12 kl. 08:15

Avtal måste tas om efter flera missar

Arkiv: Tomas Nyberg
Efter att en trelleborgare överklagat exploateringsavtalet mellan kommunen och Trelleborgshem angående sockerbrukstomten måste nu avtalet tas om. Det följer inte detaljplanen.
?

Realtid - 10 apr 14 kl. 09:48

HQ:s nya avtal med Christer Sandberg

Sänker Christer Sandbergs arvode och genom upphandling har nytt avtal skrivits..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Sov när tjuv var inne i bostad

höör Den boende låg och sov i bostaden på Krokgatan den 12 november mellan klockan 16 och 20. Då gick en tjuv in i det olåsta huset och tog med sig en dator, en router och 7 000 kronor..

Skånskan - 5 timmar sedan

Inbrott i brukshundsklubb

höör Höörs brukshundsklubbar har polisanmält att de har haft inbrott i tre olika förrådsbyggnader under natten mellan 12 och 13 november. Inget föremål rapporteras stulet..

Skånskan - 5 timmar sedan

Misstänkt grovt brott på Almviksvägen

Malmö Vid 21.05 larmas polisen till Almviksvägen efter misstanke om grovt brott.– Det handlar om ett misstänkt grovt brott men jag kan inte säga något mer i nuläget, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Skånskan - 6 timmar sedan

HK Malmö tog en gruvlig revansch

I början av säsongen vann Lugi derbyt mot topptippade HK Malmö. Men den här gången var det inget snack. Malmölaget tog en gruvlig revansch.

Skånskan - 7 timmar sedan

SD förespråkar en bolagisering

Skurup SD ser fram emot resultat av den pågående utredningen och hoppas på ett samarbete över tre blockgränser i ett nytt VA-bolag.Vid tre tillfällen har Sverigedemokraterna röstat emot höjningar av VA-taxorna i kommunen.
– Då tyckte vi inte att det behövdes en höjning.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tredje kön vanligt bland feriearbetare

ESLÖV En stor del av de ungdomar som feriearbetande för Eslövs kommun i somras angav i ansökan att de varken identifierade sig som pojke eller flicka – utan enligt det tredje alternativet, ”annat kön”. 18 feriejobb tillsattes aldrig då alla sökande inte ville visa brottsregistret.Det framgår av den redovisning över feriearbetena 2019 som lämnats till politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hotellet som det surras om

Malmö På torsdagen fick insektsälskande Malmöbor chansen att både beskåda och bygga det stora hotellet i Slottsstaden. Då invigdes världens största hotell i sin genre, visserligen bara 25 kubikmeter stort, men med potential att hysa alla Malmös invånare. Insektsinvånare, det vill säga.

Skånskan - 10 timmar sedan

Åtalas för stöld i butik

Kävlinge En 22-årig Malmöbo har stulit rakvatten och rakhyvlar på Sockervägens Livs i Kävlinge. Stöldgodset var värt 1 140 kronor.
Nu åtalas 22-åringen för stöld i Lunds tingsrätt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bilinbrott på Tröskevägen

ESLÖV Två rutor krossades i en bil som sedan genomsöktes. 4000 kronor i kontanter stals ur bilens handskfack, enligt bilägares polisanmälan.
Det hände på Tröskevägen i Eslöv tisdag kl 22 fram till onsdagsmorgonen..

Skånskan - 10 timmar sedan

Hem blev av med 15 000

ESLÖV Någon gång mellan 17.30 och 18.30 på onsdagen togs 40 000 kronor ut på ett bankkort som tillhör ett behandlingshem i Eslövskommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.