SVT > Utrikes

Wednesday, 20 November, 05:52

SVT - 07 nov 19 kl. 15:41

Timmermans tar över Junckers jobb – föreslås bli ny ordförande för EU-kommissionenFörhandlingarna verkade aldrig vilja ta slut. Men under måndagen annonserades till slut Europeiska rådet föreslår Frans Timmermans som ny ordförande för EU-kommissionen. Den socialdemokratiske nederländaren väntas ta över posten från avgående Jean-Claude Juncker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Junckers, EU, Europeiska, Frans Timmermans, Jean-Claude Juncker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Timmermans, taröver , Junckers, jobb, föreslåsbli ny , ordförande, för EU-kommissionen
YLE - 06 jan 13 kl. 05:56

Vartiainen: Kräv att arbetslösa tar emot jobb

En arbetslös borde förpliktas att ta emot ett jobb, anser Juhana Vartiainen, överdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Vartiainen uttalar sig i söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Enligt Vartiainen borde man förbättra sysselsättningen och produktiviteten bland annat genom att arbetslösa skulle förpliktigas att ta emot jobb som erbjuds även om jobbet inte motsvarar det egna yrket.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

VA - 06 mar 17 kl. 10:48

Ekonomen: Roboten som tar ditt jobb borde också betala skatt

Att en robot tar över ditt jobb är kanske oundvikligt – men den borde åtminstone betala skatt, skriver ekonomen. .

Nyteknik - 30 maj 17 kl. 16:40

Sajten berättar om roboten tar ditt jobb

Snart tar robotarna, våra sanna övermän, över våra jobb. Eller? En ny sajt försöker ge svar på hur snart..

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 06:30

Fiskare tar andra jobb för att klara sig

För ålfiskarna Markus Nilsson och Tomas Hansson är framtiden oviss. Kraftigt minskade fångster gör det svårt att få en skälig inkomst från fisket.
?

Dagens Media - 27 nov 13 kl. 11:43

Dagens Nyheter tar DN Jobb till Facebook

Dagens Nyheter lanserar ett socialt mediepaket för rekrytering. Därmed tas DN Jobb ut i de sociala medierna..

IDG - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Computer Sweden - 18 sep 18 kl. 06:02

AI och robotar tar miljoner jobb – men skapar ännu fler


Visst kommer AI, robotar och algoritmer att ta över en hel del jobb som idag sköts av människor, men de kommer att skapa desto fler. Nettot väntas vara 58 miljoner år 2022, enligt World Economic Forum..

Expressen - 22 nov 18 kl. 19:11

Tre Kronor-ikonen tar ett jobb på Intersport

Jörgen Jönsson lämnade Växjö Lakers efter SM-guldet. Nu har han hittat ett nytt jobb – på Intersport Karlskoga. – Jag behöver jobba, säger han.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:05

Basinkomsten tar steg framåt i dag

Statsminister Juha Sipiläs (C) regering har som ett av sina mål att införa en basinkomst och processen tar i dag ett steg framåt när en forskargrupp som utrett frågan presenterar en mellanrapport med olika tänkbara modeller för hur man kunde bygga upp ett system kring det här. Basinkomst, vad är det för något? Gratis pengar till alla medborgare utan några krav på motprestationer?

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Israel avfyrade raketer mot mål i Syrien

Syrisk militär uppger att man har skjutit ner flera robotar i närheten av Damaskus som ska ha avfyrats från Israel. Israel har bekräftat att man avfyrat robotar mot mål i Syrien och menar att det är ett svar på raketeld mot de israeliskt kontrollerade Golanhöjderna under gårdagen..

SVT - 2 timmar sedan

Malta vill benåda misstänkt – om han avslöjar vem som beställde journalistmord

Den man som misstänks ha agerat mellanhand i samband med mordet på Daphne Caruana Galizia kan benådas – om han avslöjar vem som egentligen ligger bakom bilbomben som dödade journalisten..

SVT - 5 timmar sedan

Johnson och Corbyn möttes i tv-debatt

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och hans konkurrent, Labourledaren Jeremy Corbyn, möttes under tisdagskvällen i en tv-debatt. Tonläget var intensivt men inga större nyheter avslöjades. På frågan om vem som vunnit debatten var det enligt flera opinionsmätare jämnt mellan de två ledande partiledarna i det brittiska valet den 12 december..

SVT - 7 timmar sedan

Sverige fördömer Irans brutalitet mot demonstranterna

Minst 106 personer har dött under protesterna i Iran de senaste dagarna, enligt Amnesty. Nu fördömer Sveriges regering den iranska regimens brutalitet mot demonstranterna. ”Skräckslagen över dödssiffrorna i Iran”, skriver utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter..

SVT - 8 timmar sedan

Massiv kritik mot USA:s beslut om Israel

Att USA ändrat sig om Israels bosättningar på Västbanken får nu hård kritik. – Ett lands ändrade hållning i en fråga ändrar inte befintlig internationell lag, säger Rupert Colville, FN:s människorättsorganisations talesman Rupert Colville..

SVT - 8 timmar sedan

25 personer hittades i frysutrymme på fartyg

25 personer har hittats i ett frysutrymme på ett fartyg på väg från Nederländerna. Flera ambulanser har anlänt till platsen, skriver De Telegraaf..

SVT - 11 timmar sedan

Epsteins häktesvakter åtalas – ska ha förfalskat handlingar

Den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein hittades död i sin cell i augusti. Han hade tagit sitt liv – trots att vakterna skulle kontrolla honom varje halvtimme. Nu åtalas häktesvakterna..

SVT - 13 timmar sedan

Iran förnekar uppgifter i läckta dokument om Irakspionage

Utpekade iranska höga politiker och militärer förnekar att de varit inblandade i underrättelseverksamhet i Irak. 700 nyligen avslöjade läckta dokument visar att Iran genom omfattande agentverksamhet har ett stort inflytande över irakisk politik..

SVT - 13 timmar sedan

Motstridiga uppgifter om läget i Iran

De våldsamma protesterna i Iran har avtagit, uppger en talesperson för det iranska rättsväsendet. Samtidigt rapporterar vittnen om kravallpolis med vattenkanoner i centrala Teheran, och om att oroligheterna där inte alls ser ut att mattas av..

SVT - 19 timmar sedan

Fortsatta protester i Libanon – ilska mot nya omröstningar i parlamentet

Sedan morgonkvisten har demonstranter i Beirut samlats vid parlamentsbyggnaden för att hindra att parlamentet sammanträder. Flera demonstranter har skadats när de försökt ta sig igenom militärens barrikader och varningsskott uppges ha avlossats av en livvakt. Parlamentet skjuter upp sammanträdet på obestämd tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.