Skånskan > Opinion

Thursday, 21 November, 22:21

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:30

Thomanders jul har gått i dvala i årlund Fredagen före första advent tänds granen på Stortorget och Vinterlund drar igång med alla aktiviteter.
Men föreningen Thomanders jul har i år valt att inte söka pengar.
Frågan är om Lundaborna någonsin mer får se julentusiasterna i sina 1800-talskostymer.– Vi får se vad framtiden har att komma med, men vi är jättestolta över de år då vi har spridit jultraditioner i vår stad, säger Stéfanie Feldman Olofsson, en av förgrundsgestalterna i föreningen.
Anledningen till att Thomanders står över är att tidsbrist, uppger Stéfanie Feldman Olofsson.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Fredagen, Stortorget, Vinterlund, Thomanders, Lundaborna, Stéfanie Feldman Olofsson, Lundaspelen, Lund, Allhelgonakyrkan, Amanda Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thomanders, julhar , gåtti , dvalai , år
BT - 24 dec 14 kl. 11:23

Med öppet sinne fann hon julefrid

Elske Teppema ville byta inriktning i livet och fastnade för yoga och stresshantering. Sedan dess har hon arbetat med att hjälpa människor som vill förändra sin livssituation. – Det finns ett sug efter stillhet och inre ro, säger hon.

Kristianstadsbladet - 14 jan 12 kl. 06:30

Vägglöss har vänt upp och ned på tillvaron

Foto: Tommy Svensson
Patrik Ström och hans två barn, 3 och 4 år, blev bitna varje kväll.
Han flyttade till lägenheten på Kroppedammsgatan i Bjärnum för ett och ett halvt år sedan. Snart upptäckte Patrik Ström fukt- och mögelskador.

Skånskan - 26 dec 18 kl. 20:33

”Jag ska bara titta lite till”

Lund Split vision, planering, koncentration, uthållighet, örnkoll och snabba beslut.
Se där ett antal egenskaper som håller dig steget före på mellandagsrean.På Nova Lund ser jag under annandagen en utökad familj vid en bil på den vidsträckta och välfyllda parkeringsplatsen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Godsinlösen och Vidinge tog hem skånska näringslivspriser

STAFFANSTORP/SKÅNE
Staffanstorpsföretaget Godsinlösen Nordic och livsmedelsföretaget Vidinge i Teckomatorp är vinnare av Sparbanken Skånes näringslivspriser 2019 för Entreprenörskap respektive Intraprenörskap.
Priserna delades ut på Framtidsdagen i Lund på torsdagskvällen. Priserna delades ut för första gången på Framtidsdagen på Ideon Gateway i Lund, där över 300 personer hade samlats på torsdagen för att nätverka och inspireras.

Skånskan - 1 timme sedan

Tyckte att pengarna förtog glädjen

FÖRENINGSMÄNNISKA. Ingvar Persson tyckte inte att det var så kul med alla pengar som Bingolotto drog in till Sveriges idrottsliv. Plötsligt började alltför mycket handla om pengar, allt fler ville ha betalt, både aktiva och ledare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfull krockade med buss

LUND Fotgängare fick kasta sig åt sidan, en buss och en stolpe kördes på men föraren fortsatte sin vådliga färd genom Lund.
Nu åtalas den 33-årige mannen misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, smitning från olycksplats och ringa narkotikabrott. Det var i maj som föraren for fram genom Lund så att fotgängare fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda.

Skånskan - 2 timmar sedan

Höga böter för rattfylla

LUND En man i 70-årsåldern åtalas misstänkt för rattfylleri och riskerar höga böter.
Mannen körde bil i Dalby i september trots att han intagit stora mängder alkohol. Alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft var 0,46 milligram per liter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Jobbar på hälsningar till världen

Kävlinge Hej tja tjenare. Vi är en klass från Kävlinge. Med de orden börjar årskurs 5 på Olympiaskolan ett brev till Skånskan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kulturell crowdfunding

LUND Låt alla bli mecenater! Det menar Moderaterna i Lund som föreslår crowdfunding av konst och kultur.I ett initiativ, som väcks i kommunstyrelsen, föreslår Moderaterna att Lunds kommun skapar ett system som möjliggör crowdfunding av konst, kultur och konstnärlig utsmyckning.

Skånskan - 3 timmar sedan

Väktarnas bevakning förstärks under julveckor

ESLÖV Det blir förstärkt bevakning av väktare i Eslövs centrum under julveckorna.Föregående vintrar har det varit oroligheter i med ungdomsgäng inblandade.
Handlare och Eslövsbor har tyckt att det varit jobbigt med bland annat raketer som avfyrades inne på järnvägsstationen och vid Medborgarhuset.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tre e-förslag om Folkets park

Löddeköpinge Kävlinge kommun har fått in tre e-förslag som berör Folkets hus i Löddeköpinge och dansföreningen Swing it.
De tre förslagen vill bevara Folkets hus, stoppa den pågående markanvisningstävlingen och göra Folkets hus till ett permanent hus för dansverksamhet.
Då förslagen samlat in över hundra röster ska förslagen tas upp politiskt.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tre datorer på skola stulna

Staffanstorp Vid lunchtid i onsdags blev fem elever av med sina datorer på Baldersskolan. Eleverna hade lämnat sina datorer i klassrummet och när de kom tillbaka var de borta. .

Skånskan - 4 timmar sedan

De laddar inför julmarknaden

Kävlinge En barnkonsert i gamla kyrkan, lansering av senaste boken om Kävlinges historia och äkta gorånsbakade våfflor. Det är vad som bjuds under julmarknaden den 7 december.Lördagen den 7 december är det julmarknad i Kävlinge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.