Skånskan > Opinion

Wednesday, 13 November, 00:34

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:30

”Gör parkering av halva torget”LOKAL DEBATT Angående insändaren ”Skamligt att spara mer på de äldre” (SkD 5 november). Man blir glad när man läser Bertil Jönsson uttalande, verkligen en klok och förståndig politiker.
Som jag skrev om tidigare – att spara på skola och äldreomsorgen, sedan lägga 50-60 miljoner på torg, det är verkligen skamligt. Hade man öppnat upp halva torget till parkering, kanske en liten scen på torget, med lite stillsam musik på sommaren, då kunde det bli ett levande centrum.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LOKAL DEBATT Angående, Skamligt, Bertil Jönsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gör, parkeringav halva , torget
Kristianstadsbladet - 17 nov 12 kl. 09:00

Parkering på torget skapar oenighet

Nästa ombyggnad som står på tur i Kristianstad är Stora Torg. Den startar efter att rådhuskvarteret är klart men redan nu är det gnissel mellan majoriteten och oppositionen om p-platserna. Socialdemokraterna vill ha bort all parkering från torget i framtiden men femklövern vill behålla den.

YLE - 28 sep 16 kl. 19:09

Torget i Ekenäs får fler parkeringsrutor – ”Jätteviktigt för oss torgföretagare”

Arbetena på Rådhustorget i Ekenäs har inletts och snart kommer 60 bilar att få plats på torget. Parkeringen ska bli tydligare och det är något som tas emot med öppna armar av kaféföretagaren Kim Holmberg. Den här veckan har nya övergångsställen blivit till vid Ekenäs torg.

YLE - 25 jun 16 kl. 11:23

Torgförsäljarna i Ekenäs får bestämma över torget

Torgförsäljarna får nu själva bestämma om hur de vill att torget ska användas under torgdagarna. De gör det i samarbete med Ekenäs centrumförening som är ansvarig för arrangemangen vid torget. Tekniska nämnden fattade beslut i frågan under sitt senaste möte (21.

YLE - 25 mar 15 kl. 10:35

Lättare att hitta parkering vid torget i Bromarv

I framtiden ska det bli betydligt smidigare och gemytligare att besöka sommartorget och hamnen i Bromarv kyrkby. Samhällstekniska nämnden i Raseborg är nöjd med bolaget Destias plan för Bromarvhamnen. Efter ett invånarmöte ifjol har nämnden och arbetsgruppen för utvecklingen av hamnen i Bromarv arbetat fram ett alternativ.

YLE - 12 apr 16 kl. 19:35

Inget beslut om torget i Jakobstad

Tekniska nämnden tog inget beslut om torgplanerna vid sitt möte på tisdag. Istället vill nämnden få nya kostnadskalkyler och längre betänketid. Hur torget i Jakobstad ska se ut i framtiden engagerar stadsborna.

Skånskan - 23 nov 16 kl. 14:00

Föreningstorgets grannar vill inte mista sin parkering

ESLÖV Oron växer över att ett nybygge på Föreningstorget tränger undan p-platserna som finns där. Från flera bostadsrättsföreningar runt torget har man nu gått samman och överklagat kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen. ERWP.

Alingsås tidning - 25 mar 19 kl. 05:34

Kommunen stänger Lilla Torget nattetid

Kommunen försöker komma till rätta med det stökiga nattlivet på Lilla Torget – torget stängs nu för biltrafik nattetid.
De boende i kvarteren runt Lilla Torget har under lång tid klagat på störningar nattetid. Det handlar om störande bilkörning, hög musik och allmänt stök kopplat till motorburen ungdom.

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 14 kl. 08:15

Handlare protesterar mot bilfritt på torget

Torghandlare på Stortorget är fortsatt bekymrade över kommunens planer på att göra torget bilfritt. De vill ha fler gratis parkeringsplatser för att rädda handeln i centrum.
TA har tidigare skrivit om att torgets parkering flyttas till Centralskolan.

YLE - 24 sep 14 kl. 05:48

Torget i Lojo ska utvecklas

Arbetet med att förnya torget i Lojo fortsätter. Tekniska nämnden vill bland annat föra diskussioner med torghandlarna för att torgets öppettider och evenemang ska bli mera enhetliga. Men nämnden anser inte att det hör till den tekniska sektorn att anställa torgvärdar.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 09:55

Ja till lägenheter på torget

ESLÖV Det är inte bara i och kring nuvarande polishuset det kan bli nya lägenheter i Eslöv.
Kommunstyrelsen tillstyrkte på tisdagen en detaljplan som, om kommunfullmäktige beslutar det, möjliggör att ett nytt stort kringbyggt hus byggs på Föreningstorget rakt mittemot. Även det kan få 80-90 nya lägenheter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Oro för urlakning i Öresund

Lund/Barsebäck Mångåriga störningar för närboende och oro för urlakning av gifter i grundvattnet och i Öresund, men ingen som ifrågasatte att Barsebäcksverket ska få rivas. Så kan tisdagens förhandling i mark- och miljödomstolen sammanfattas.Dagligen hålls förhandlingar vid tingsrätten i Lund.

Skånskan - 5 timmar sedan

Dubbla stopp i tågtrafiken

Det råder just nu problem i den skånska tågtrafiken och det är stopp på två sträckor. Dels är det stopp på sträckan mellen Eslöv och Örtofta och dels mellan Önnestad och Kristianstad.
”Inga tåg kan i nuläget passera på sträckorna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Handarbetsfestival 16 nov

Kävlinge Lördagen den 16 november hålls en handarbetarfestival på Kävlinge bibliotek. Författaren och hemslöjdskonsulenten Erika Åberg håller föredrag och har workshops.
Den som vill kan även titta på en utställning..

Skånskan - 5 timmar sedan

Afternoon tea med MIK

Kävlinge Musik i Kävlinge, MIK, har en ny samarbetspartner. Lördagen den 16 november mellan klockan 10 och 15 kommer det att bli levande jazzmusik till afternoon tea på Nillas café.
Musikerna är Ebba Dankel på piano, Oskar Nordkvit på trumpet och William Mannerland på kontrabas..

Skånskan - 6 timmar sedan

Psykologisk thriller med miljötema

eslöv Riksteatern gästar Medborgarhuset med föreställningen ”Barnen” den 17 november.Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Lucy Kirkwood och flerfaldigt prisbelönt.
Den beskrivs som en ”blandning av relationspjäs, psykologisk thriller och drama som ställer frågan om miljöansvar gentemot kommande generationer”.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bil brinner på butiksparkering

Malmö En personbil brinner på Ica Maxis parkering på Ystadsvägen. Enligt SOS alarm kom larmet klockan 17.34.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på Ringsjöbaden 17 i Stehag

Stehag Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Ringsjöbaden 17 i Stehag av Nina Sonja Marika Wickström och Max Alexander Wickström. Nya ägare är Sara Almqvist, 32, och Richie Nissen, 38. Priset blev 2 300 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skjuten 16-åring lindrigt skadad

Malmö Den 16-årige pojke som skottskadades när två bilar besköts på Eriksfältsgatan i måndags klarade sig undan med lindriga skador.
Det uppger polisen på tisdagen.– Han är inte kvar på sjukhuset.

Skånskan - 8 timmar sedan

Flicka påkörd av bilist

teckomatorp En flicka i lågstadieåldern blev påkörd av en personbil på måndagskvällen.
Det var vid 17-tiden som olyckan inträffade på Nygatan i Teckomatorp av en okänd anledning.
Flickan fick föras till sjukhus och nu är föraren misstänkt för både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada..

Skånskan - 8 timmar sedan

Fann stulen bil i Bjuvsrondell

KLÅVERÖD En bilägare fick sitt fordon stulet natten mellan lördagen och söndagen i Klåveröd.
När ägaren kom ut på morgonen var bilen borta, polisen kontaktades och ägaren själv gav sig ut på jakt.
Polisen gjorde samma sak och fann bilen mitt i en rondell i Bjuv, men när man kom dit fanns även ägaren där som helt enkelt hann före..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.