Skånskan > Opinion

Tuesday, 19 November, 01:00

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:30

Misstroendebeslut får hård kritikSTAFFANSTORP
Vid senaste kommunstyrelsemötet uttalade M- och SD-majoriteten att man saknar förtroende för kommunala musikskolans chef. Ett uttalande som kritiseras hårt av S-oppositionen som röstade mot detta.
– Genom kommunstyrelsens beslut har glädje och samspel släckts, skriver Socialdemokraterna i sin reservation.
S menar att en nedläggning av den kommunala musikskolan, vilket först föreslogs av M och SD men drogs tillbaka efter omfattande protester, skulle få allvarliga konsekvenser. – Musikskolan står för att alla som vill garanteras en plats, för att musikbredden bevaras och att det erbjuds orkester- och ensemblespel.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpvid, SD, Socialdemokraterna, Per Almström, SkD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstroendebeslutfår , hård, kritik

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

En bruten nacke stoppade inte elitsimmaren

LAGSPORT.– De flesta ser nog simning som en individuell sport. Men du gör det inte själv – vi tränar tillsammans, vi åker på tävlingar tillsammans, vi är ett lag.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fokuserar på att mota bort narkotika

Skurup Förekomst av narkotika och buskörning är det som oroar invånarna i Skurups kommun mest.
Totalt sett oroar sig färre i år jämfört med i fjor, förutom i Skivarp där oron varit stor generellt sett.Det har gått ut 300 enkäter vardera till invånare i Skurup, Rydsgård, Abbekås och Skivarp där polisen har bett dem svara på hur de upplever kommunen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Lokaltidning fick hot efter kritiska texter

STAFFANSTORP Det senaste halvåret har lokaltidningen Spegeln i Staffanstorp fått flera otrevliga mejl och hot via Facebook.
– Jag är inte rädd för egen del men numera låser vi dörren, säger tidningens publisher Stefan Svensson.På måndagsmorgonen upptäcktes också att någon eldat upp Spegelns tidningsställ utanför Netto i Staffanstorp.

Skånskan - 6 timmar sedan

Psykvård för anlagda bränder på härbärgen

Malmö Mitt i natten en sommardag 2017 tände kvinnan eld på textilier på Rönnbackens kvinnoboende i Malmö.
Två år senare satte hon fyr på en säng i ett vårdboende på Södervärn.
Nu döms kvinnan, som är i 35-årsåldern, till sluten psykiatrisk vård för mordbrand och grov skadegörelse.

Skånskan - 7 timmar sedan

Trafiken fortsätter att oroa Sjöboborna

SJÖBO Trafiken fortsätter att oroa Sjöboborna, både i och utanför centralorten. Enligt den senaste trygghetsmätningen har oron dessutom ökat.
En orsak kan vara att Sjöbo Väst blivit en samlingsplats för motorburen ungdom.

Skånskan - 7 timmar sedan

Brechts liv i exil på Hipps scen

1933 flydde dramatikern Bertolt Brecht från Tyskland och tillbringade 15 år i exil innan han kunde återvända. I Brecht – i mörka tider berättar skådespelaren Sven Boräng med tonsatta dikter av Brecht om livet och skapandet i exil.Sven Boräng om …
… Brechts dikter: ”De är enkla och raka och berättar mycket.

Skånskan - 7 timmar sedan

Krossade fyra rutor på hus

Skurup Någon förstörde fyra fönsterrutor på en bostad på Mejerigatan i Skurup natten mellan torsdag och fredag. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse. .

Skånskan - 8 timmar sedan

Fortsatt satsning på Rönne å

ESLÖV Kommunen ska gå med i en storsatsning längs Rönne å för att långsiktigt bygga upp ett fiskeparadis.
Under sex år ska Eslöv förbereda en kommande storsatsning på att locka fisketurister från hela norra Europa till kommunen. Tanken är att hela Rönne å på sikt ska ta upp kampen mot Mörrumsån i Blekinge och bli ett laxfiskeeldorado.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kallar brevbäraren för tjuv

Eslöv En kvinna har polisanmält Postnord sedan hennes brev har försvunnit. Enligt kvinnan ska en granne ha lagt ett kuvert med 400 kr i hennes brevlåda utan att skicka detta via Postnord. Grannen ska ha skickat ett sms om detta.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kvinnans bok dök aldrig upp

Eslöv En kvinna född 1993 har polisanmält ett bedrägeri. Enligt 26-åringen har hon betalat för en bok via en kurslitteratursajt, boken dök sedan aldrig upp. Kvinnan ska ha betalat 325 kronor för boken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.