Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 11:02

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:30

Ryttarna kräver ett besked om framtidenSTAFFANSTORP I 20 år har frågan om en ny placering för ridskolan i Staffanstorps kommun diskuterats men inget har hänt.
Nu har ridsportföreningen tröttnat och bjuder in till två möten för att kraftsamla och diskutera hur man ska gå vidare.– Situationen har inte löst sig, och nu har vi tröttnat, säger Lotta Fransen som är ridsportföreningens ordförande.
– Det här är pinsamt dåligt. Om cirka 1,5 år sätts spaden i marken för att bygga nya badhuset på Åttans idrottsplats intill ridsportföreningen och det är då läget blir akut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorp, Staffanstorps, Lotta Fransen, Åttans, Hjärupslundsskolans, Hjärup, Fransen, Framtidens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryttarna, kräverett , beskedom , framtiden
Expressen - 02 sep 13 kl. 07:47

Nilsson: Nya profiler gör framtiden ljus

Nya stjärnskott har blommat upp framför Zlatan Ibrahimovics gamla hus. Ludwig Svennerstål och Frida Andersén är talangerna som bärgade ett EM-silver med Sveriges fälttävlanslandslag. Lita på att det blir fler vinster från de våghalsiga och vältaliga ryttarna framöver..

Skånskan - 05 maj 17 kl. 14:00

Inget besked till ridsportföreningen

STAFFANSTORP Ridsportföreningen med sin anläggning intill Åttans idrottsplats oroar sig för framtiden och hade flera representanter på plats vid onsdagskvällens möte. ERWP.fif(6)– Vi har fört fram våra synpunkter och satt frågan om vår framtid på agendan, säger ridsportföreningens ordförande Lotta Fransén som deltog i mötet.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 18:43

Medaljregn över skånska ryttare

ridsport De skånska ryttarna kunde knappast presterat bättre under den gångna helgen. På de nordiska mästerskapen i norska Drammen regnade det in medaljer till Sverige.Återigen har de Nordiska mästerskapen i hoppning och dressyr för unga ryttare genomförts.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 14:00

Ryttarna firar 50 år med en ny hoppbana

STAFFANSTORP Staffanstorps Ridsportförening fyller 50 år i år och firar med att bygga en ny hoppbana.Banan ska invigas den 18 augusti under föreningens 50-årsjubileum.
– Det blir ett evenemang i ridsportens och hästnäringens tecken där vi bjuder in alla kommuninvånare, säger föreningens ordförande, Lotta Fransén.

Vimmerby Tidning - 29 mar 18 kl. 02:00

Kommunens besked lugnar ryttarna

Vimmerbyortens Ryttarförening fick vaga svar efter kommunstyrelsens arbetsutskotts möte i tisdags, där den krisande föreningen hade vädjat om ekonomisk hjälp hos kommunen. Men beskedet från kommunalråden att man har för avsikt att hjälpa föreningen, i alla fall på något sätt, gör att styrelsen vågar tro på en framtid. - Det känns som det akuta konkurshotet inte hänger över oss just nu, säger Niklas Gustafsson, styrelseledamot..

Skånskan - 17 jul 16 kl. 23:24

OS-besked två dagar efter födelsedagen

RIDSPORT Två dagar efter sin 54:e födelsedag fick Anna Nilsson från Tågarp det besked hon hoppats på hela året: hon är klar för OS i Rio.OS-truppen i fälttävlan
Ludwig Svennerstål – Aspe/King Bob.
Frida Andersén – Hertha.

Skånskan - 08 nov 15 kl. 18:27

Ryttarna har flyttat in

Klagshamn I 30 år fick ryttarna hålla till godo med den gamla cementfabriken. Nu har Klagshamns Ryttarförening (KRF) flyttat in i en helt ny ridanläggning.
– Helt underbart, konstaterade Alicia Grentzmann och Ebba Salomonsson som kan jämför med det gamla.

SR - 11 maj 16 kl. 21:08

Efter ryttarna kritik: Söderstrand kvar över OS

För ett par veckor sedan fick svenska hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand sparken. Ryttarna var missnöjda med beslutet - och nu blir Söderstrand trots allt kvar som olympisk headcoach i OS i Rio de Ja.

NT - 17 jun 12 kl. 19:15

Bra besked av svenskar i fälttävlan

Förbundskapten Gunilla Fredriksson i fälttävlan har angenäma bekymmer för de svenska ryttarna är i storslag. På söndagen blev Sara Algotsson-Ostholt tvåa vid tävlingar i tyska Luhmühlen..

SVT - 10 aug 18 kl. 18:19

Starka besked av VM-truppen – Tinnes ”Anton” tillbaka

De svenska VM-ryttarna gör av allt att döma sin sista tävling innan VM i september. I Grand Prix i Tyskland la de beslag på första-, tredje- och fjärdeplatsen. – Det bådar gott inför VM, säger förbundskaptenen Bo Jenå..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Förare greps för rattfylla

TRELLEBORG Gränskontrollen i Trelleborg stoppade på torsdagsmorgonen 8.30 en 51-årig lastbilschaufför för kontroll.
Det visade sig att mannen var påverkad av både alkohol och narkotika.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott och skadegörelse

TRELLEBORG Tre okända ynglingar tog sig på torsdagen in i en bostad på Granlundagatan i Trelleborg och genomsökte huset.
De kom sannolikt in genom en olåst källardörr men om något stulits var inte klart på fredagen.
Senare samma dag trängde sig minst två personer in i samma bostad men om det är samma personer som gjorde inbrottet är oklart.

Skånskan - 1 timme sedan

Par greps för stöld

TRELLEBORG En man och en kvinna greps på torsdagskvällen sedan de försökt stjäla varor för sammanlagt nära tusen kronor hos Ica Maxi i Trelleborg.
En butikskontrollant såg paret ta hörlurar, en bits-sats till borr och skruvmejsel och gå ut utan att betala. Varorna har återställts till affären..

Skånskan - 1 timme sedan

Borrade hål i bensintank

SVEDALA När bilföraren skulle tanka sin bil upptäckte hon att det rann ut bensin på marken.
Bilen bärgades till en verkstad där man konstaterade att någon borrat två hål i bensintanken.
Bilen hade, innan föraren tog den till macken, stått parkerad mellan 18.

Skånskan - 1 timme sedan

”Hoppas att staten riktar bidrag”

höör/Skåne På onsdagskvällen hölls ett möte i Höörs kommunhus mellan olika parter som har en roll i fiberutbyggnaden. Efteråt var Höörs kommuns IT-strateg Hans Magnusson någorlunda optimistisk.– Vi hoppas kunna nå en lösning även för de Höörsbor som inte längre omfattas av fiberutbyggnaden.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal högtryckstvätt från gård

Vollsjö En högtryckstvätt blev stulen från Vollsjö på onsdagen. Någon gång på förmiddagen ska tvätten, värd 3000 kronor, ha försvunnit från en gård på Starrarpsvägen. Tjuvarna var noggranna och tog även med sin slangar och tillhörande utrustning.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på Storkskolan

Blentarp På torsdagsmorgonen var en ytterruta krossad på Storkskolan. Händelsen rubriceras som skadegörelse..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ägarbyte för hus i Stehag

Stehag Fastigheten på adressen Sjöholmen Nebbehus 1 i Stehag har fått en ny ägare. Annika Dennbo, 50 år, har fått fastigheten som gåva av Else Solveig Dennbo. Överföringen blev klar i oktober 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

Flerbilskrock på E22

Lund Tre bilar kolliderade på E22, i norrgående riktning, utanför Lund på fredag morgon.Enligt larminfon är tre personbilar inblandade i olyckan, som inträffat på E22 mellan trafikplats Kronetorp och Lund Norra i riktning mot Lund. Räddningsfordon är på plats.

Skånskan - 6 timmar sedan

Telia avbryter fibersatsning

Höör/Eslöv Telias bekräftar nu officiellt att man avbryter fiberutbyggnaden i utvalda delar av Höörs kommun. Drygt 300 kunder påverkas. För drabbade kunder råder stor osäkerhet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.