News55 > Nyheter

Tuesday, 12 November, 11:54

News55 - 07 nov 19 kl. 15:29

Så straffas liga som blåste pensionärer över hela SverigeDet är två män och en kvinna som nu döms för att ha stulit från främst äldre pensionärer, rapporterar Expressen. Stölderna som har skett under flera års tid har skett i anslutning till affärer eller nära deras hem. I tingsrättens skrivelse framgår att brotten har präglats av såväl planering som förslagenhet. Männen döms till fängelse i fyra år och två månader, respektive tre och och två månader. Rubriceringen är grova stölder och grova bedrägerier.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Expressen, Borås, Stockholm, Spanien, Rumänien, , News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , straffas, ligasom , blåste, pensionäreröver hela , Sverige
Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 15:16

Nationellt intresse att granatkastarna spåras upp, döms och straffas.

Brottsförebyggande rådet, Brå, ser inget mönster. Polisen ser inget mönster. Ändå har över trettio handgranater sprängts i Malmö i år, tiotalet de senaste två månaderna.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 15 kl. 15:16

Nationellt intresse att granatkastarna spåras upp, döms och straffas.

Brottsförebyggande rådet, Brå, ser inget mönster. Polisen ser inget mönster. Ändå har över trettio handgranater sprängts i Malmö i år, tiotalet de senaste två månaderna.

Expressen - 18 feb 15 kl. 16:15

FP: Hatbrott straffas inte tillräckligt hårt

I judiska församlingar och skolor runtom i Sverige växer nu rädslan efter terrordåden i Köpenhamn, Paris och Bryssel. Brott som motiveras av antisemitism och andra hatmotiv ska straffas hårdare i Sverige – enligt lagen. Men enligt Folkpartiet används inte möjligheten till skärpta straff i domstolarna tillräckligt.

Expressen - 13 mar 17 kl. 14:16

Straffas: "Måste säkerställa att det inte sker igen"

I lördagens playoff-match mellan Kristianstad och Nybro utbröt kaos på läktaren och en 23-årig man sparkades medvetslös.Nu bekräftar hemmalaget Kristianstad skyldiga supportrar kommer att straffas.– Vi måste säkerställa att det inte sker igen, säger säkerhetsansvarige Christians Falk..

Skånskan - 11 feb 17 kl. 01:00

Lä­ra­re måste få stöd för att hålla or­dning

ERWP.fif(1)Oro i klass­rummet är en­ligt in­ter­na­tio­nella un­der­sök­ningar ett större pro­blem i svenska sko­lor än i an­dra länder. Även un­der­sök­ningar bland elever i Sve­ri­ge visar att det ses som ett av de största pro­blemen i sko­lan.

YLE - 29 apr 16 kl. 05:30

Arbetslivsexpert: Dåligt chefsskap måste utredas

Missförhållanden på arbetsplatser ska enligt lagen utredas, och åtgärdas. Det säger Maarit Vartia, ledande sakkunnig vid Arbetshälsoinstitutet. Hon fick frågan om dåliga chefer och personal som av den anledningen flyr fältet sedan vi fick ett tips om ett arbetskollektiv, där många i personalen mått dåligt under en lång tid.

YLE - 06 okt 14 kl. 04:12

"Man straffas för att jobba under studietiden"

De studerande riktar besk kritik mot återbetalningarna av studiestöd och de straffräntor som tillämpas. Fler än var tionde eller nästan 35 000 studerande tvingades i år i efterskott betala tillbaka av studiestöd de lyft - två år tidigare. Lyssna på reportaget ur Aktuellt 17 här intill!

YLE - 26 nov 14 kl. 05:56

Busschaufför: Vägarna är så dåliga att bussarna inte kan hålla tiden

Busschaufförer i huvudstadsregionen anser att vägarna blivit i sämre skick under de senaste åren. Både små vägar och stora leder får kritik. Vägarna i huvudstadsregionen har blivit klart sämre under de senaste åren.

YLE - 16 okt 14 kl. 15:36

Hundar lider av dåliga tänder

Många hundar har dåliga tänder och lider av tandvärk. Det här på grund av att alltför många ägare inte vet om att hundarnas tänder borde borstas, skötas och hållas rena från tandsten. I synnerhet små hundar under tio kilo har mycket problem med tandhygienen.

SmålandsPosten - 15 dec 13 kl. 21:55

Wildcards? Nej ? men kvalserierna måste försvinna

I lördags satt jag på Cloetta Centers pressläktare och hörde Linköpings och Växjö Lakers klackar växelvis skandera "SHL – hockeymördare!"
Hockeymördare? frågar jag mig.

Fler nyheter från News55

News55 - 45 minuter sedan

Så är Kapten klännings liv i frihet

Göran Lindberg, som gått under smeknamnet Kapten klänning, har blivit föremål för bland annat en bok. Han dömdes till sex års fängelse men är nu åter en fri man. Han erkände endast att han köpt sex av några kvinnor.

News55 - 18 timmar sedan

Då kan posten sluta komma varje dag

Formellt handlar det om att Post- och Telestyrelsen, PTS, fattat beslut om att låta Postnord genomföra försök på att dela ut posten bara varannan dag till hushållen. Tanken är att de ska leda till rejäla besparingar för Postnord. Det saknas inte heller utmaningar för postverksamheten.

News55 - 20 timmar sedan

Här är eldsjälarna som protesterar mot pensionssystemet

Rörelsen heter “Tantpatrullen” som startades av eldsjälen och fattigpensionären Marianne Eriksson. Hon tröttnade på att se väninnor och kvinnor i hennes omgivning kämpa med att få livet att gå ihop och så var rörelsen Tantpatrullen ett faktum. “Vi har över 300 000 fattigpensionärer och 80 procent är äldre kvinnor”, säger Marianne till Newsner.

News55 - I förrgår: 08:49

Här kostar det tiotusentals kronor om barnen ska träffa tomten

Harrods har beslutat sig för att införa vissa regler för att begränsa antalet barn som får träffa jultomten och komma in till tomteverkstaden. Numera kommer endast kunder som spenderat totalt minst 2 000 pund, motsvarande nära 25 000 kronor, det senaste året i varuhuset att släppas in. Harrods tomteverkstad är en tradition i den brittiska huvudstaden.

News55 - 09 nov 19 kl. 08:42

Här är det svenska ordet som blivit årets engelska ord

Årets engelska ord är “Climate strike”, vilket kommer från Greta Thunbergs klimatstrejk. Ordet har ökat hundra gånger under 2019, menar ordboken. Ordet har dock formellt funnits sedan 2015, men det är först det senaste året som det verkligen börjat att användas.

News55 - 09 nov 19 kl. 07:50

Så hyllas Greta Thunberg av rockgrupp

Rockbandet U2 är åter på turné. I samband med turnén tar bandet också upp ämnen som man finner viktiga. I år är det bland annat klimatet och vapenkontroll.

News55 - 08 nov 19 kl. 15:31

Här avslöjas Zlatans nya klubb av misstag

Don Gerber som är chef för MLS berättar om Zlatans framtid i en tv-intervju med ESPN. Något som MSN Sport uppmärksammat: – Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan, som är en av världens största klubbar. Han har slagit flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen.

News55 - 08 nov 19 kl. 09:55

Artisten som misstänks för mord: “Ni tar mig aldrig levande”

  Mannen, en 27-åring greps i lördags i Norrköping under spektakulära former, vilket News55 då rapporterade om. Han är nu häktad. Artisten är sedan tidigare dömd för bland annat grov misshandel och har avtjänat straff för rån och narkotikabrott, skriver MSN.

News55 - 07 nov 19 kl. 12:04

Så sågas förslag på strykt nationalsång i skolan

Det är lågstadieelever som i sin musikundervisning inte ska inslag av nationalsånger och psalmer. Skolinspektionens överdirektör Hans Albin Larsson är skeptisk och menar att Skolverket borde ha begripit att förslaget skulle bli kontroversiellt, säger han till Lärarnas tidning. Något som Expressen uppmärksammat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.