Skånskan > Nyheter

Friday, 22 November, 06:00

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:24

Mindre pengar till politiker i Almedalenlund De senaste åren har Lund satsat 700 000 kronor på att skicka politiker och tjänstemän till Almedalsveckan i Visby.
Nu har kommunstyrelsen beslutat att sänka budgeten för Almedalsvisiten till 400 000 kronor.Socialdemokraterna och Moderaterna ville bibehålla nuvarande belopp, medan Vänsterpartiet inte ville skjuta till några pengar alls och Sverigedemokraterna ville sänka budgeten till 50 000 kronor. En majoritet röstade för att minska beloppet till 400 000 kronor.
– Vi skickar en mindre delegation.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Almedalen, De, Lund, Almedalsveckan, Visby, Almedalsvisiten, Moderaterna, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Öresundshuset, Philip Sandberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mindre pengartill , politikeri , Almedalen
Nyheter 24 - 02 jul 12 kl. 10:26

Nyheter24 utser Sveriges sexigaste politiker


NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. För tredje året på raken korar Nyheter24 Sveriges sexigaste politiker. ALMEDALEN.

Nyheter 24 - 05 jul 12 kl. 08:30

Jennie Nilsson - Sveriges 2:a sexigaste politiker


Hon klättrar spikrakt uppåt och har på kort tid blivit en sosse att räkna med. Varsågoda, här är Sveriges näst sexigaste politiker. ALMEDALEN.

Newsmill - 06 jul 11 kl. 07:21

Försvaret och Socialstyrelsen: Därför lägger vi pengar på Almedalen

Almedalsveckan är en guldgruva för den samhällsintresserade. Ett tillfälle att ta tillvara på. Därför är vi där, menar Ulrika Lyth och Erik Lagersten, kommunikationsdirektörer för Socialstyrelsen respektive Försvarsmakten..

SmålandsPosten - 05 jul 18 kl. 08:24

Stoppa slöseriet med våra pengar i Almedalen

Våra skattemedel ska gå till offentlig kärnverksamhet såsom skola och säkerhet och inte till lobbying mot oss själva. Det skriver Medborgerlig Samling Kronoberg som är kritiskt mot de kostnader som Kronobergs deltagande under Almedalsveckan medför..

GöteborgsPosten - 03 jul 19 kl. 05:00

Varför slösar Göteborgs stad pengar i Almedalen?

Stadens satsningar under Almedalsveckan bör utvärderas mycket hårdare. Just nu framstår värdet som väldigt litet för skattebetalarna..

YLE - 18 okt 17 kl. 18:17

"Vad var det vi sa" - politiker i Västnyland överraskas inte av ny rapport om kommunfusioner

En ny forskningsrapport från Statens ekonomiska forskningscentral, Vatt, visar att kommunfusionerna år 2009 inte sparade pengar. Politiker i Västnyland är inte förvånade..

Dagen - 18 dec 14 kl. 09:56

Kyrkhjälpen får pengar – politiker tvärvände

Kyrkhjälpen i Jönköping får nu stöd efter att politikerna tvärvänt. Men kyrkorna hoppas på gåvor från andra aktörer för att kunna hjälpa fler utsatta EU-migranter under vintern.  "Jag är glad, men vilken bergochdalbana", kommenterar prästen Fredrik Hollertz..

Barometern - 31 jul 14 kl. 08:03

Pengar är inte allt ? för dem som redan har dem

Samma pr-byrå som prisade ärkebiskop Antje Jackelén som “Hetast i Almedalen 2014” gav för några år sedan utmärkelsen till Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman. Och het var Schyman sannerligen, eftersom hon stod nära elden och brände upp pengar, närmare bestämt etthundratusen kronor. Ett pr-jippo är alltid ett pr-jippo och de finns för att de fungerar.

Barometern - 31 jul 14 kl. 08:03

Pengar är inte allt ? för dem som redan har dem

Samma pr-byrå som prisade ärkebiskop Antje Jackelén som “Hetast i Almedalen 2014” gav för några år sedan utmärkelsen till Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman. Och het var Schyman sannerligen, eftersom hon stod nära elden och brände upp pengar, närmare bestämt etthundratusen kronor. Ett pr-jippo är alltid ett pr-jippo och de finns för att de fungerar.

SmålandsPosten - 04 aug 14 kl. 00:30

Pengar inte allt - för de som har dem

Samma pr-byrå som prisade ärkebiskop Antje Jackelén som Hetast i Almedalen 2014 gav för några år sedan utmärkelsen till Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman. Och het var Schyman sannerligen, eftersom hon stod nära elden och brände upp pengar, närmare bestämt etthundratusen kronor.

Ett pr-jippo är ju alltid ett pr-jippo och de finns för att de fungerar.

Trelleborgs Allehanda - 01 jul 14 kl. 10:09

Aktivist tar ton i Almedalen

Almedalsveckan är inte bara till för politiker och journalister. Bland de cirka 25 000 personer som samlas under politikerveckan finns också aktivister, lobbyister och makthavare. Vi har mött tre av dem.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Myttynen: Vi blir allt bättre

ISHOCKEY Att Malmö Redhawks haft svårt med målskyttet märktes inte mot Växjö där det blev rena rama ketchupeffekten och 5-3 till slut. Två av målen gjorde Matias Myttynen.Nyförvärvet från finska Jokerit levererade och fick mycket beröm av Redhawkscoachen efter matchen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Brukshundklubb söker borgenslån

Skurup Nästa vecka avgörs om Skurups Brukshundklubb får kommunal borgen eller inte.
Kommunstyrelsen ska ta ställning i frågan.Brukshundklubben blev av med sin lokal i samband med att Padelhallen i Skurup byggdes.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kommission för trygghet

lund Lundakvintetten föreslår nu att en lokal trygghetskommission tillsätts för att stärka det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.I en skrivelsen till kommunstyrelsen tar kvintetten upp den senaste tidens bränder, rån och skadegörelse. Även explosionen utanför en butik, som ledde till att en ung kvinna skadades allvarligt, nämns.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ica vill starta i väst innan påsken 2021

SJÖBO Någon gång i vår måste spaden i jorden för att Icas nya livsmedelshall på Sjöbo Väst ska hinna bli klar i tid.
– Ica vill flytta in innan påsk 2021.Det säger Carl-Henrik Lagnefors, projektledare på Melica Invest,.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fortsättning för Heleneholmsverket

Malmö Höjda koldioxidskatter fick Eon att stänga ner elproduktionen i Heleneholmsverket i somras.
Men nu producerar verket åter både fjärrvärme och el och Skåne som helhet har fått ökad elkapacitet.På grund av dålig kapacitet i stamnätet och lokalt liten produktion av el, har det rått elbrist i Skåne.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fullt hus när Lasse Sigfridsson spelade

ESLÖV Artisten Lasse Sigfridsson skapade ett rejält publiktryck på Mötesplats Karidal i Eslöv på torsdagseftermiddagen. Varenda stol av de 145 platserna gick åt. Till slut fick man stänga till samlingssalen och några fick därför njuta av konserten utanför de stängda dörrarna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Ludvigsborg

Ludvigsborg Jakob Larsson, 24, och Elin Hemby, 25, har tagit över fastigheten på adressen Blågullsvägen 10 i Ludvigsborg från Camilla Millbank. Ägarbytet blev klart i november 2019 och köpesumman blev 2 500 000 kronor. I vintras såldes ett annat hus på samma gata, på Blågullsvägen 16.

Skånskan - 12 timmar sedan

Larm om lastbilsolycka på E6 vid Lundåkra

Kävlinge En trafikolycka har inträffat på E6 där flera fordon ska vara inblandade. Vägen är avstängd i höjd med Lundåkra.Larmet kom in 17.

Skånskan - 12 timmar sedan

Ny skolchef i Sjöbo kommun utsedd

Sjöbo Per-Olof Wigsén blir ny skolchef i Sjöbo. Han tillträder uppdraget i januari 2020.Per-Olof Wigsén jobbar just nu på
Han har tidigare varit skolledare i Sollentuna, Järfälla och Upplands Väsby.

Skånskan - 13 timmar sedan

Det blir julfirande på Nibblegården

LUND
Det blir julfirande på Nibblegården även i år. Vård- och omsorgsnämnden har, efter önskemål från medborgarna, beslutat skjuta på stängningen av Nibblegårdens lunchrestaurang.
Beslutet att stänga har, som SkD tidigare berättat, väckt kraftiga protester.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.