Skånskan > Nyheter

Wednesday, 20 November, 02:52

Skånskan - 07 nov 19 kl. 15:09

Fuskade till sig vabbpengar – dömshöör En pappa i Höör döms för bidragsbrott efter att ha fuskat med vabbersättning från försäkringskassan.Mannen döms för att ha begärt ut – och fått – pengar vid fyra tillfällen 2015-2017. Det rör sig om ersättningar för vård av sjukt barn, 1 792-1 938 kronor per gång. Fusket upptäcktes när försäkringskassan kontrollerade med hans arbetsgivare om han verkligen varit hemma från jobbet.
Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 5 600 kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Höör, Försäkringskassan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fuskadetill sig , vabbpengar, döms
Sydsvenskan - 13 sep 12 kl. 15:10

Poliser fuskade på utbildning

Tre skånska poliser och en polisanställd jurist fuskade när de gick Polisens chefsutvecklingsprogram vid Linnéuniversitetet i Växjö. Istället för att skriva en inlämningsuppgift själva använde de en annan grupps text. Nu tvingas en av dem att avbryta utbildningen..

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 12 kl. 23:44

Poliser fuskade på chefsutbildning

En grupp om fyra poliser och en polisanställd jurist fuskade under en chefsutvecklingskurs på Linnéuniversitet i Växjö i våras, rapporterar lokala medier. Efter inlämnandet av en gruppuppgift avslöjades det att de hade kopierat materialet av en annan grupp. En av de inblandade har blivit avstängd från den fortsatta utbildningen..

NSD - 21 feb 13 kl. 16:05

Student fuskade med mini-wifi

En student vid Luleå tekniska universitet har stängts av från undervisning i sex veckor. Han fuskade på en tentamen med hjälp av ett pyttelitet externt nätverkskort..

Expressen - 21 jun 13 kl. 16:47

Taxibilarna fuskade med taxametrarna

Flera taxibilar fuskade med taxametrarna. Nu slår taxibolagets vd ifrån sig. ?

Barometern - 09 dec 13 kl. 11:41

Restauranger fuskade med maten

Parmaskinkan var i hälften av fallen ingen äkta parmaskinka. En stor kontroll visar att många restauranger i länet fuskar med vad som serveras. Livsmedelsinspektörer på miljöförvaltningen har genomfört en stor undersökning i Kalmar län mellan mars och september.

SmålandsPosten - 13 mar 16 kl. 15:05

Fuskade med vabbandet – krävs på 150 000 kronor

Vid en slumpmässig kontroll upptäckte F-kassan att en Växjöbo fuskade med vabbandet. Nu kräver myndigheten tillbaka över 150 000 kronor – som ska vara återbetalda före månadsskiftet..

UNT - 26 apr 16 kl. 14:34

Mitsubishi fuskade under 25 år

I 25 års tid fuskade den japanska fordonsjätten Mitsubishi med mätningar av bilarnas bränsleförbrukning, erkänner företagsledningen..

BT - 26 apr 16 kl. 18:21

Erkänner: Vi fuskade i 25 år

I 25 års tid fuskade den japanska fordonsjätten Mitsubishi med mätningar av bilarnas bränsleförbrukning, erkänner företagsledningen..

SVT - 20 jul 16 kl. 16:36

Vab-fuskade för över 124.000 kronor

Genom falska frånvarointyg från sitt barns förskola fuskade en man i Malmö till sig 48 utbetalningar från Försäkringskassan på sammanlagt omkring 124.000 kronor. Vab-fusket i Sverige slår nu alla rekord..

Kristianstadsbladet - 25 aug 16 kl. 23:21

"Vi fuskade rätt mycket"

Efter två försvarsstarka insatser på försäsongen var Kristianstads IK:s defensiv betydligt svagare mot Tranås. – Vi fuskade rätt mycket, säger backen Amil Krupic självkritiskt..

Nerikes Allehanda - 04 sep 16 kl. 19:28

Bjerre rasar: Lindgren fuskade till sig VM-platsen

Fredrik Lindgren tog sista kvalplatsen till nästa års VM-serien efter särkörningsheat mot förre lagkompisen Kenneth Bjerre. Nu hävdar dansken att Lindgren fuskade i avgörande heatet..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Untersteiner J:r i fortsatt topp på Jägersro

TRAV Striden om kuskchampionatet på Jägersro går vidare mellan Johan Untersteiner och Joakim Lövgren.På tisdagskvällen hade båda kuskarna en del på förhand fina segerchanser, och när tävlingarna var över så hade de hämtat hem varsin seger,
Därmed är det fortfarande ett knappt övertag för Johan Untersteiner i kuskligan. Den 35-årige Halmstadtränaren leder med tre vinster före Lövgren, när bara sex tävlingsdagar återstår det här året.

Skånskan - 5 timmar sedan

Demokratiministern fördömer hot mot lokaltidning

Staffanstorp Demokratiminister Amanda Lind (MP) fördömer hoten mot lokaltidningen Spegeln. Staffanstorps lokaltidning Spegeln har utsatts för hot. Nu kommenterar  demokratiminister Amanda Lind (MP) uppgifterna, det rapporterar Kvällsposten.

Skånskan - 6 timmar sedan

En månads fängelse för stöld

STAFFANSTORP En kvinna i 60-årsåldern döms till en månads fängelse för att ha stulit varor från City Gross i Staffanstorp i september i år.
Kvinnan hade tagit en rakapparat, tre krämer och sex tandborstar till ett sammanlagt värde av 1 760 kronor. Varorna hade hon gömt under sina kläder men avslöjades och greps.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tecknen är hennes förstaspråk

TECKNAR. – Teckenspråk är mitt förstaspråk.
Det säger Anna Olsson, elev på Sima folkhögskola i Åkarp.

Skånskan - 6 timmar sedan

Mer granskning krävs

Lund
Detaljplanen för bygget av en idrottshall på Sankt Lars bedöms inte medföra någon betydande miljöpåverkan.
Stadsbyggnadskontoret menar att en ny idrottshall väger tyngre än de eventuella negativa konsekvenser som kan uppstå.
Eftersom förslaget avviker från översiktsplanen föreslås ett utökat förfarande.

Skånskan - 6 timmar sedan

Avtal för Västerbro klart för beslut

Lund Efter en flera år lång dialogprocess med de 25 privata fastighetsägarna på Västerbro i Lund ligger nu ett genomförandeavtal färdigt för beslut.
Omvandlingen från ett slitet industriområde till en ny stadsdel för tio tusen boende ska främst finansieras genom den så kalla de ”Västrebropengen”.Det är området runt Öresundsvägen som under en 40-årsperiod ska förvandlas från ett obefolkat och nergånget industriområde till en klassisk kvartersstad med 3 900 bostäder, tre förskolor en idrottshall och eventuellt en grundskola skola för 60 elever.

Skånskan - 6 timmar sedan

Framtid och poesi på nionde SFI-dagen

Malmö För många sfi-elever är sfi-dagen det första mötet med ett svenskt folkbibliotek.
Och utvärderingar har visat att många gärna återvänder.Det är stadsbiblioteket som koordinerar Sfi-dagen, men det är eleverna från Malmös sfi-skolor, det vill säga invandrare som studerar svenska, som själva arrangerar aktiviteterna.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tonåring utsatt för rån

Höör Tre gärningsmän tvingade till sig en tonårings mobil.En tonåring utsattes för rån vid 19.42-tiden på Bangårdsgatan i Höör.

Skånskan - 7 timmar sedan

Handväska stals ur låst skåp

STAFFANSTORP En person som besökte ett gym i Staffanstorp i måndags blev bestulen på sin handväska som även innehöll en dator.
Väskan förvarades i ett låst skåp där gärningsmannen hade tagit sig in. Det inträffade i måndags mellan klockan 14.

Skånskan - 8 timmar sedan

Klart med nya tränare i Lunds BK

FOTBOLL Lunds BK har gjort klart med nya tränare för den kommande division 1-säsongen.Tar över efter Jack Majgaard Jensen gör inte bara en tränare, utan två. Anders Grimberg och Ted Waltersson-Larsson kommer att bilda ett tränarteam 2020.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.