Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 18 November, 23:03

Trelleborgs Allehanda - 07 nov 19 kl. 15:00

Helikopter kartlägger grundvatten för att lösa framtida vattenbristerDe senaste dagarna har en helikopter kunnat siktas över Trelleborgs kommun. Den stannar i cirka en vecka till och kommer att mäta hur grundvattnet ser ut under jord. De senaste årens torka tros ge behov av nya borror..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helikopter, kartlägger, grundvattenför att , lösa, framtida, vattenbrister
Cornucopia - 25 sep 13 kl. 11:41

Media och journalister kartlägger efter kön och etnicitet - och hänger ut

Med anledning av #analysfilgate, så är det på sin plats att uppmärksamma att media och journalister upprättar omfattande personregister, där de både registrerar kriminalitet, kön, ålder, namn, åsikter mm. Delar av dessa personregister publiceras sedan i artiklar eller i böcker, för allmänheten att läsa. Syftet är att tjäna pengar och inte att likt polisens motsvarigheter, som inte publiceras för allmänheten att beskåda, bekämpa brottslighet.

Dagensanalys.se - 12 jun 18 kl. 18:52

Här är alla sätt som Facebook spårar och kartlägger alla internetanvändare

Här är alla olika sätt som Facebook erkänner öppet att de använder för att spåra och kartlägga oss alla, även om vi inte är användare. Spårningen inkluderar allt från musrörelser, loggning av batterinivåer, bevakning av enheter på samma nätverk och mycket mer. Enhetsinformation
Facebook har stenkoll på vilka enheter du använder på deras plattform.

Cornucopia - 24 apr 19 kl. 15:11

Tredjepartsappar kartlägger dina rörelser - säkerhetsrisk

Dagens Nyheter har gjort ett bra reportage om hur olika tredjeparts installerade appar på våra smartphones i bakgrunden kartlägger alla dina rörelser. Datat finns sedan att köpa, och det går med lätthet att identifiera enskilda personer, åtminstone om dessa bor i villa, vilket kan vara en rejäl säkerhetsrisk. Bara på min egen telefon kunde jag identifiera Hitta.

YLE - 11 jun 13 kl. 18:37

Kolumn: Varför kartlägger vi stiftelsemakten?

Välbärgade stiftelser och fonder spelar en stor roll för den finlandssvenska kulturen och samhällslivet. Trots det vet vi överraskande lite om vem som bestämmer över stiftelsernas egendom på 2,4 miljarder. Lägger man till de stora fondernas tillgångar handlar det om ännu mer pengar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Folksam kartlägger kunder

Försäkringsbolaget Folksam kartlägger sina kunder och sparar integritetskränkande personuppgifter i upp till tio år. Bolaget har anställd före detta poliser som arbetar med kartläggningarna i det hemliga arkivet, som mest liknar polisens spaningsarkiv. Uppgifterna rör allt från familjemedlemmar och partners, till rörelsemönster, utseende, sexuella problem och socioekonomisk situation.

Expressen - 15 apr 18 kl. 02:24

Så kartlägger Liberalerna besökarna på sin webbsida

Liberalerna är det riksdagsparti som har överlägset flest så kallade spårare. Syftet är att kartlägga besökarnas surfmönster på sin webbsida. En genomgång av DN, i vilken grad riksdagspartierna spårar och kartlägger sina webbsidebesökare, visar att Liberalerna har 15 spårare på sin webbsida.

Expressen - 31 maj 18 kl. 11:37

Flera partier kartlägger dig i smyg – kan vara olagligt

Centerpartiet, Moderatrena och Miljöpartiet kartlägger i smyg vad du gör på deras sajter - och delar sedan materialet med Facebook, skriver Breakit.En kartläggning som enligt experter som sajten har talat med kan vara olaglig. .

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 12 kl. 00:00

Polisen kartlägger tiden före mordet

Länskriminalen kartlägger dagarna före mordet i Ekeby då mördaren tros ha förberett sig. Men ännu har polisen ingen misstänkt i utredningen..

Expressen - 17 jan 13 kl. 08:39

Folksam kartlägger kunder i hemligt arkiv

Folksam kartlägger människor i ett hemligt arkiv. Allt i kampen för att komma åt fuskare. I filerna registreras alltifrån sexuella problem till etnicitet, skriver Aftonbladet.

Västerbottens Folkblad - 05 jun 13 kl. 09:00

Google kartlägger Galapagos

Jättesköldpaddor, vulkaner och exotiska djur: Nu ska man kunna upptäcka Galapagos från datorn. Google Maps kartlägger den natursköna platsen..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Handboll: Säsongens sämsta halvlek bakom ny HBK-förlust

HBK:s tränare Stefan Mårtensson tvingades ta timeout redan efter nio minuter. Trelleborgarnas första halvlek beskriver han som usel, och det gav också Helsingborgs HK segern med 23–21..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Just nu: Larm om brand i koloniområde

Det brinner just nu i en kolonistuga på Sommarfrid i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Fotboll: FCT testade lokalrivalens spelare i träningsmatch

FCT drar igång försäsongen med dunder och brak redan i november. Den gångna helgen spelade laget träningsmatch och testade två nya spelare från lokalrivalen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Nej till Reko-ring på Stortorget

Stortorget blir inte utlämningsställe för lokalt producerade varor i den så kallade Reko-ringen. Politikerna hänvisar i stället till Övre eller Rådhusets parkering..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Värdelös värdegrund

Vad innebär det att kommuner har en värdegrund? Allt och inget, tydligen..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Slut på anställningsstoppet

I januari beslutade det då nya kommunala styret att införa ett anställningsstopp. Vid årsskiftet får förvaltningscheferna tillbaka beslutsmakten, men det gäller fortsatt att vara restriktiv med anställningarna..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

En uppgiven statsminister

Statsminister Stefan Löfven siktar mot nya rekord. Kan han bli först under 20 procent?.

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Brott: Drabbad av bilinbrott och stöld hemma – samma dag

En kvinna i 40-årsåldern ska i fredags kväll upptäckt att någon varit inne i hennes lägenhet på Hantverkaregatan. Tidigare samma dag hade hon inbrott i bilen och då misstänker hon att nycklarna stals..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

S-budget: Sänkta arvoden och satsningar på vård och skola

S offrar 25 miljoner kronor av styrets budgeterade överskott och satsar pengarna på framför allt skola och omsorg. Dessutom vill man sänka politikernas arvoden. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Trelleborg Pirates vidare i U19-SM

Trelleborg Pirates vann sin grupp när steg ett i U19-SM spelades. Gruppsegern gör att laget går direkt till steg tre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.