Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 November, 03:25

Skånskan - 07 nov 19 kl. 14:38

Många rasar mot rivningsplaner av skolanMALMÖ Protesterna strömmar in efter nyheten att Malmö församling vill riva Hyllie skola för att bygga en helt ny förskola på marken.– Hyllie skola har haft en funktion som skola under mycket lång tid och fastigheten byggdes med stor möda på 1800-talet. Än i dag kan vi tydligt se att det finns goda möjligheter att göra något mycket bättre än att riva byggnaden. Den kan återigen bli en lokal som rymmer barn, menar arkitekten Magnus Fernebrandt. Han växte upp i Hyllie by och gick på skolan i lågstadiet i slutet på 1980-talet och början på 1990-talet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Protesterna, Malmö, Hyllie, Magnus Fernebrandt, Gösta Winge, Skånskan, Malmöborna, Facebookgrupper, Olof Martinsson, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många rasarmot , rivningsplanerav , skolan
Expressen - 06 dec 13 kl. 17:59

John Alvbåge rasar mot skolan i Partille

PARTILLE. Blåvitts målvakt John Alvbåge, 31, rasar mot skolan i Partille. Tillsammans med en föräldragrupp samlar han namnunderskrifter för att skolorna ska få mer pengar.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Återremiss för rivningsplaner

Museet vill att Gamla skolan i Nykroppa bevaras.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Gamla skolan får respit

Majoriteten lägger rivningsplaner på is.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 06:00

Föräldrar rasar för skolflytt

MALMÖ Låt inte våra barn utsättas för farorna med att gå i skolan nära Triangeln. Det skriver Västra skolans föräldraföreningen i ett argt brev till skolförvaltningen och ansvariga politiker.– Vi är upprörda över att skolledningen vill att våra barn redan som tioåringar ska tvingas ta sig över flera trafikfarliga gator och korsningar för att komma till sin nya skola Dekanen redan i fjärde klass, säger Mia Erics, en av kontaktpersonerna i Västra skolans föräldraförening, till Skånskan.

Sydsvenskan - 04 dec 13 kl. 06:30

Skolan viktigaste valfrågan

Larmet sätter skolan högst på den politiska dagordningen inför supervalåret 2014.Nu måste trenden vändas. Annars tappar Sverige konkurrenskraft och jobb.

BT - 07 nov 13 kl. 19:58

Rektor rasar mot sabotörer

En spökvandring ordnad av elever urartade på Dalsjöskolan. I ett mejl till alla föräldrar lovar nu rektorn Julio García Atterström att ta i med hårdhandskarna mot de som saboterar. – Man kan tycka att jag överreagerar, men jag vill inte låta detta avskyvärda och ynkliga passera, säger han till BT.

BT - 24 nov 14 kl. 12:03

Lärare rasar mot budgetbesked: "Sviker skolan"

Besvikelsen över att inga satsningar görs på skolan är enorm. "De sviker skolan", säger Rickard Jennerhed, vice ordförande i Lärarförbundet. Skolan var en het fråga i valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 06:30

Fritidspedagoger rasar mot att lämnas utanför

Foto: Johanna Wallin
De nya lärarlegitimationerna omfattar inte fritidspedagoger. Något som både upprör och oroar fritidspedagogerna på Slättängsskolan i Kristianstad. "Vi oroas både å barnens vägnar och för vad som händer med vårt yrke", säger Anette Lasson.

BT - 07 nov 12 kl. 10:02

... då rasar föräldrarna

Ett 30-tal föräldrar mötte politiker i Svedjeskolans matsal igår ? och motståndet mot att lägga ner skolan var massivt.
?

Nyheter 24 - 08 okt 13 kl. 09:54

RFSU rasar mot KD-politikerns förslag: "Väldigt sorgligt"Har klagat på "homoagenda"

STOCKHOLM. "Ett långt och konstigt påhopp". Så benämner Maria Andersson, generalsekreterare på Riksförbundet för sexuell upplysning, riksdagsmotionen från Kristdemokraternas Annelie Enochson.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Misshandlad man förd till sjukhus

Mannen, som är i 70-årsåldern, hittades utomhus på fredagseftermiddagen och fördes till sjukhus med ambulans.
– Det finns uppgifter om att det kan ha skett ett rån i mannens hem. Där ska han också ha blivit misshandlad, säger Calle Persson, Skånepolisens presstalesperson.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ingen JO-kritik efter korvbråk

MALMÖ Den intagne ansåg att han lurats att äta griskött innan på anstalten där han avtjänade sitt straff.
Något som orsakade tumult på en av avdelningarna.Det var i somras under en lunch som mannen sak ha frågat den kriminalvårdare som skötte serveringen om maten som serverades innehöll griskorv.

Skånskan - 8 timmar sedan

Korttidsplatser är redan indragna

Skurup Fixar-Hanna jobbar vidare till årsskiftet och en del korttidsplatser är redan neddragna.
Beslutet är taget och kommunen har inga planer på att riva upp åtgärderna.– Det har gått en sjukdom i den här kommunen sedan Slimmingeby skola, alla beslut ska tas flera gånger.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mild knarkdom mot par: ”Sålde till vänner”

HÖRBY Ett par i Hörby döms vid Lunds tingsrätt för ett antal narkotikarelaterade brott och för att ha kört bil påverkade och utan körkort. Kvinnan döms även för narkotikaförsäljning men får en lindrig dom eftersom hon knarkat själv och – enligt egen utsago – sålt till vänner.Båda har erkänt brotten.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tre häktades för grovt vapenbrott

LUND
På fredagen häktades tre unga män misstänkta för grovt vapenbrott.
De greps av polis i veckan och hade då ett skjutvapen i bilen.
Männen är inte hemmahörande i Lund.

Skånskan - 10 timmar sedan

Polisen söker tjuv med karta

Skåne Polisen har nu lagt ut en bilder på den man som kan ha Polisen är säkra på att det är samma man som stulit från 21 andra offer i flera län.Mellan den 31 oktober och 21 november har tjuven härjat i södra Sverige.
Tillvägagångssättet har varit detsamma alla gånger: Han har gått upp till en äldre person med rullator, visat en karta som han brett ut över rullatorn och frågat efter en adress.

Skånskan - 10 timmar sedan

Polishistoria, hämnd och gömda skelett

Deckarspalten På söndag avslöjas vem som, enligt Svenska Deckarakademin, har skrivit årets bästa svenska kriminalroman och årets bästa till svenska översatt kriminalroman. I veckans Deckarspalt recenseras två av de nominerade – svenska Camilla Grebes nyutkomna Skuggjägaren och amerikanska S. A.

Skånskan - 11 timmar sedan

Brände flickvän och hotade döda katt

Malmö Under lång tid misshandlade och hotade den 28-årige mannen sin flickvän. Han brände bland annat henne med en cigarett, och hotade att vrida nacken av hennes katt.Nu ställs mannen inför rätta misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Skånskan - 11 timmar sedan

42-åring döms till åtta års fängelse för dråpförsök på polis

Malmö I hög fart och berusad på kokain körde den 42-årige Staffanstorpsbon rakt igenom polisens hastighets- och nykterhetskontroll på Lundavägen.
En polis som försökte vinka in föraren fick kasta sig åt sidan för att inte bli ihjälkörd.
Nu döms 42-åringen till åtta års fängelse för bland annat försök till dråp och grovt narkotikabrott.

Skånskan - 11 timmar sedan

Karlsson före Kalla i nationell premiär

I fjol var Frida Karlsson outsidern som överraskande blev tvåa i nationella tävlingspremiären.
Årets premiär var en helt annan femma.När Ebba Andersson skadats och Stina Nilsson valt att stå över den nationella tävlingspremiären stod tio kilometer fri stil i Gällivare mellan Frida Karlsson och Charlotte Kalla.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.