PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 17 November, 20:09

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 14:33

SBAB sänker kalkylräntan på bolån
Läs också: Skandia sänker kalkylräntan på bolån (oktober 2019) Det framgår av ett pressmeddelande där SBAB även hänvisar till att de ökade amorteringskraven innebär att kundens belåningsgrad sjunker snabbare än tidigare, vilket minskar framtida räntebetalningar. ”Sammantaget gör det förändrade ränteläget och amorteringskraven att det är möjligt för oss att s
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Klas Danielsson, Skandia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, sänker, kalkylräntan, bolån
DI - 07 nov 19 kl. 13:24

SBAB sänker kalkylräntan

Statliga SBAB sänker kalkylräntan som används för att bedöma bolånetagarnas långsiktiga återbetalningsförmåga till 6,5….

DI - 09 jul 15 kl. 08:37

SBAB sänker listräntan på bolån

SBAB sänker listräntan på bolån med 3 månaders och ett års bindningstid med 0,10 procentenheter. Listräntan för bolån med två till tio års bindningstid sänks med 0,20 procentenheter..

Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 08:45

SBAB sänker listräntan på bolån

SBAB sänker listräntan på bolån med 3 månaders och ett års bindningstid med 0,10 procentenheter. Listräntan för bolån med två till tio års bindningstid sänks med 0,20 procentenheter..

DI - 25 maj 18 kl. 07:00

SBAB sänker boräntan

Bolåneinstitutet SBAB sänker listräntan för bolån med kort löptid den 25 maj. Därmed är räntebotten troligtvis nådd, konstaterar bankens vd Klas Danielsson..

SvD - 09 jul 15 kl. 09:11

SBAB sänker boräntan

Den statligt ägda banken SBAB sänker listräntan på bolån med 3 månaders och ett års bindningstid med 0,10 procentenheter..

DN - 19 dec 12 kl. 10:52

SBAB sänker sparräntan

SBAB sänker sparräntan med 0,30 procentenheter för både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag..

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 11:02

SBAB sänker långa bolåneräntor

Statligt ägda bostadsbubblebanken SBAB sänker sina långa bolåneräntor, efter att räntorna på bolåneobligationer har fallit. Uppenbarligen vill marknaden fortfarande låna ut pengar till den svenska bostadsbubblan, men det kan också vara ett utfall av att pengar börjat röra sig bort från andra marknader, t ex börsen. Vad har du själv för bolåneränta?

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 08:11

SBAB sänker rörlig bolåneränta


Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,05 procentenheter. Därmed verkar inte Finansinspektionens flaggade förslag om höjda kapitalreserver på bolån, riskvikter, ha fått effekt.Den nya SBAB-räntan blir enligt prislistan 2,83 procent..

Opinionen.se - 29 nov 13 kl. 08:15

SBAB sänker rörlig bolåneränta


Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,05 procentenheter. Därmed verkar inte Finansinspektionens flaggade förslag om höjda kapitalreserver på bolån, riskvikter, ha fått effekt. Den nya SBAB-räntan blir enligt prislistan 2,83 procent..

TA - 29 nov 13 kl. 08:11

SBAB sänker rörlig bolåneränta


Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,05 procentenheter. Därmed verkar inte Finansinspektionens flaggade förslag om höjda kapitalreserver på bolån, riskvikter, ha fått effekt.Den nya SBAB-räntan blir enligt prislistan 2,83 procent..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 12:40

ING: SEB är välpositionerad mot eventuella kostnader

ING framhåller att SEB har solida lönsamhetsmått och att banken hade en kärnprimärkapitalrelation på 16,4 procent vid det senaste kvartalsskiftet, vilket var 1,65 procentenheter över myndigheternas kapitalkrav på banken. SEB-aktien har tappat 13 procent på fredagen efter att banken på morgonen uppgett att den har blivit kontaktad av Sveriges Televisions program Uppdrag granskning, som uppger att de kommer att rapportera om misstänkt penningtvätt i Baltikum i ett kommande program. Uppdrag granskning uppgav att de har material som inkluderar SEB, meddelade banken i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:23

Trading Direkt: SBB, Elekta och SEB i fokus

Teknisk analys i dagens avsnitt Tobbes val: S&P500, OMXS30, DAX, Atlas Copco, Klövern, Elekta, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarnas önskemål: Absolent, Boliden, Clas Ohlson, Dustin, Mekonomen, Arcus, Hoist Finance, Abiomed, Hanza Holding, Hoist Finance, Telia, Bonava, Saab, Austevoll Seafood.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:10

Hernhag: Sju tillväxtaktier för långsiktiga

Matte: Hej Marcus! Om du skulle sätta ihop en tillväxtportfölj på 10-15 års sikt, med dagens värderingar, kursutveckling och megatrender i åtanke, hur skulle den portföljen se ut och varför? Tack på förhand!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:15

Carnegie tror på fortsatt mix-förbättring för Embracer

Embracer noteras drygt 2 procent upp på fredagsförmiddagen till 70:85 kronor. Carnegie betecknar Embracers rapport som starkt mot bakgrund av att andra kvartalet innehöll få lanseringar av egna spel och att affärsområdet Partner Publishing hade en svag period. ”Vi väntar oss en stark långsiktig organisk tillväxt som drivs av investeringar i förvärvade spelstudios.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:09

UBS: Investerare bör räkna med svagt 2020

Bolagen försöker enligt Niall MacLeod minska sina risker genom att sänka kostnaderna, skjuta investeringar på framtiden och minska lagren. Strategen räknar med en ytterligare försvagning av den ekonomiska omgivningen under inledningen av 2020, men under andra halvåret spås den ekonomiska tillväxten börja ta fart igen. Detta bör i sin tur driva på en återhämtning för bolagens resultat, enligt Niall MacLeod, som dock inte räknar med kursåterhämtningar på mer än högst 7 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:13

Elekta släpper preliminära resultatsiffror

Bruttoorderingången uppgick till cirka 4.000 miljoner kronor (3,67), motsvarande en organisk tillväxt om 5 procent. Nettoomsättningen uppgick till cirka 3.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:18

Analytiker: Alla bitar börjar falla på plats i Lundin Mining

Analyshuset upprepar sin köprekommendation för bolaget och höjer riktkursen till 70 kronor (59). ”Alla bitar börjar falla på plats för Lundin Mining i form av det brasilianska förvärvet Chapada, den förbättrade produktionsprofilen vid koppargruvan Candelaria och zinkexpansionen vid Neves-Corvo i Portugal som dubblar zinkproduktionen”, skriver mäklarfirman. Samtidigt väntas investeringskostnaderna minska till underhållsnivå under 2021 och 2022, vilket bör bidra till goda kassflödesnivåer på 400-500 miljoner dollar kommande två år.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:26

Norska laxbolag pressas av amerikanska stämningar

Flera norska fiskodlare har mottagit en stämning från den konkurrensbevakande delen av det amerikanska justitiedepartementet, ”the Antitrust Division of the Department of Justice”, som inleder en utredning om prissamarbete. På torsdagskvällen gick Mowi, Grieg Seafood och Salmar ut med liknande pressmeddelande om saken. Bolagen pekar i sina pressmeddelande på att EU-kommissionen redan initierat en utredning efter misstankar om prissamarbete mellan den norska fiskodlingsaktörerna och utredningen i USA baseras på liknande misstankar, enligt bolagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:03

Kapitalförvaltare ser 75-procentig nedsida i Ica

Det framkom på en investeringskonferens i London på torsdagen där Makurias grundare och investeringschef Måns Larsson deltog, enligt ett referat från Bloomberg News. Makurias resonemang baseras bland annat på tron att Ica kommer att lida skada av den ökande konkurrensen i Sverige och av skiftet mot onlinehandel. Måns Larsson sade även, enligt Bloombergs referat, att Ica kan komma att få problem att täcka sin utdelning med motsvarande kassaflöde.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:46

Här är fredagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Mentice till 105 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lundin Mining till 70 kr från 59 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.