Skånskan > Nyheter

Sunday, 17 November, 01:46

Skånskan - 07 nov 19 kl. 14:30

”Har fått mycket bättre förståelse för geologin”HÖRBY Det skulle ha tagit tre veckor – men det dröjde omkring elva veckor innan provborrningarna i Lyby kunde avslutas.David Minchin, vd för Scandivanadium, förklarar förseningen så här i bolagets senaste nyhetsbrev:
– Provborrningsarbetet förlängdes på grund av att det krävdes extra försiktighet att få upp materialet. Arbetet förlängdes också efter analysen att de första borrningarna visade att två av borrplatserna behövde flyttas längre norrut, skriver bolaget.
Borrningar genomfördes på totalt sex platser i Lybyområdet. Arbetet kunde genomföras sedan bygg- och miljönämnden i Hörby sagt ja till provborrningarna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Det, Lyby, Minchin, Scandivanadium, Lybyområdet, Hörby, ALS, Piteå, David Minchin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har fåttmycket bättre , förståelseför , geologin
BT - 04 jun 14 kl. 08:24

Att lära rätt ? med förståelse

Replik. Svar till Per Fröjd, BT 31/5. Träning är viktigt för lärande.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 14:42

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva.
- Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

BT - 02 dec 13 kl. 14:44

Regeringen satsar på läsförståelse

Svenska elevers läsförståelse måste bli bättre. Det anser regeringen som nu satsar på Läslyftet, en satsning för att utbilda lärare i effektivare metoder för att lära elever läsa och skriva. - Lärare som är duktiga och erfarna i detta ska hjälpa till att utbilda sina kollegor, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP) vid en pressträff.

YLE - 29 mar 13 kl. 10:14

"Bort från fiendebilder - mot större förståelse"

Ann-Sofi Storbacka har en lång erfarenhet inom den evangelisk-lutherska kyrkan bakom sig. Hon har verkat som präst i bland annat Ingå församling och arbetar som sjukhuspräst i dag - ett arbete som går ut på att möta människor och anhöriga under svåra omständigheter, ofta i dödens väntrum. Nu är det dags att gå från fiendebilder till förståelse och mänskliga möten inom kyrkan, säger hon.

YLE - 21 jun 16 kl. 19:07

Haglund: Tacksam för att det funnits förståelse

Carl Haglund lämnar politiken den sista juli och byter bransch till kinesiskt biobränsle. Haglund kan ändå inte säga om hans avsked från politiken är permanent. – Man ska aldrig säga något slutgiltigt men det är klart att jag de närmaste åren kommer jobba med annat än politik – även om de två är besläktade.

DN - 13 dec 13 kl. 07:00

”Så kan svenska elevers läsförståelse förbättras”

Ny avhandling. Betydelsen av vad som sker i själva undervisningen har inte lyfts upp tillräckligt i debatten efter Pisarapporten. Centralt för resultaten i alla ämnen är läsförståelse.

BT - 08 jan 15 kl. 14:59

En avgrund av oförståelse

Det går förstås inte att finna något gott i massakern på redaktionen för satirtidskriften Charlie Hebdo. Man kan hävda att det väcker liv i diskussionen om yttrandefriheten och dess pris, kanske leder det till nyttiga samtal i skolornas klassrum om de värden vi tagit för givna. Men väl så viktigt vore om religionsforskare och vanliga muslimer själva kunde hjälpa till att göra det begripligt varför satir om islam och avbildande av profeten Mohammed upplevs så in i själen sårande för så pass många.

SmålandsPosten - 30 jul 14 kl. 06:11

Pastoratets sparbeting ? bestörtning blev förståelse

Hos en del församlingar hade pastoratets spar­beting till en början framkallat bestörtning. Nu har förståelse tagit över. – Pastoratet har hamnat i en allvarlig situation.

YLE - 05 nov 16 kl. 12:13

Svensk retorikexpert kritisk till Johaugs uttalanden: Borde visa förståelse

Den norska skidstjärnan Therese Johaug, som nyss åkt fast för att ha använt det förbjudna preparatet clostebol, bedyrade sin oskuld på presskonferensen som ordnades samma dag. Den svenska retorikexperten Elaine Eksvärd är kritisk till Johaugs uttalanden på presskonferansen. Under presskonferensen satt Johaug och grät och bedyrade att hon var oskyldig, och att hon fått i sig det förbjudna ämnet via en läppsalva som hon fått av landslagsläkaren.

Nyan - 17 mar 15 kl. 14:00

Tydligare strategier för läsförståelse

Fredagen den 20 mars arrangerar Öppna högskolan ett seminarium med rubriken ”Läsförståelse och strategier” – Även ämneslärare behöver jobba med elevers strategier för att komma åt innehållet i texterna. På seminariet diskuterar vi läsförståelse och hur lärarna och skolan kan jobba med att hjälpa elever skapa strategier, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Föreläsare är läsambassadör Katarina von Numers-Ekman och professor Monica Reichenberg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Tre bilar i kollision på riksväg 23

Höör Under lördagskvällen var tre bilar involverade i en trafikolycka på riksväg 23 vid Höör. Enligt Trafikverket är väg 23 helt avstängt från Karlsholm till Nyby i båda riktningar efter en olycka med tre fordon. Skadeläget är initialt oklart..

Skånskan - 6 timmar sedan

YIF visade klassen i heta Ystadderbyt

Det var match i ingefär 20 minuter. Sedan la Ystads IF in en växel till och körde formligen över IFK Ystad till slut. 29-20 till det vita laget och en efterlängtad revansch för förlusten i början av säsongen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Många ville dela mera

Malmö Boende i området och folk från grannkommunerna samsades med internationella besökare när Malmö stad höll öppet hus och bjöd på inspirationsdag om delning och presenterade framtidens Sege Park.– Det här är banbrytande på flera sätt. De gemensamma byggherremötena har gjort att alla vi byggaktörer har fått en gemensam målbild och överblick.

Skånskan - 7 timmar sedan

Regn var inget hinder för tidigt julmys på slott.

Svaneholm En häftig regnskur avskräckte inte, det var julmarknad på Svaneholms slott och fullt med besökare. Det kom personer från hela Skåne.Slottet tog bara in ett visst antal besökare, utanför ringlade en lång kö med människor som tog skydd under uppsatta parasoll.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lyckad kabaré på Operaverkstan

På Malmö Operas lilla scen, Operaverkstan, bjuds det nu på en kabaré i en akt, Inget får hejda premiären. Föreställningen är Operaverkstans 75-årspresent till teaterhuset. Det är ett firande med avslappnad och mysig stämning, det bjuds på varmkorv och dryckerna från baren får medtagas in i salongen.

Skånskan - 11 timmar sedan

En röst som aldrig upphör att fascinera

Recension Sarah Klang spelade på Kulturbolaget på fredagskvällen..

Skånskan - 11 timmar sedan

Hus på 124 kvadratmeter sålt i Rydsgård

Rydsgård Emir Hubanic, 35 år, från Malmö är ny ägare till fastigheten på adressen Västra Storgatan 17 i Rydsgård. Huset har en boyta på 124 kvadratmeter. Säljare är Fritz Jansson.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten Lyby 8:6 i Hörby kommun

500 000 kronor fick Jeanette och Michael Ahlman, 39 och 42 år, från Hörby, ge för fastigheten Lyby 8:6 i Hörby kommun. Köpet från säljaren Ulla Margareta Jönsson blev klart i november 2019. I våras såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Lyby 3329.

Skånskan - 15 timmar sedan

Nya ägare till stor villa i Eslöv

Eslöv Försäljningen av fastigheten på adressen Kappevägen 5 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Emma och Jacob Frohm, 28 och 29 år, tidigare boende på Odengatan i Eslöv och säljare är Cecilia Svensson. Byggår för huset är 1976 och boarean är 214 kvadratmeter.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ilsken hund till attack mot femåring

HÖRBY En ilsken hund slet sig och attackerade ett barn i femårsåldern och en kvinna i 30-årsåldern på Näckrosgatan i Hörby vid 16-tiden på torsdagen. Både barnet och kvinnan blev bitna av hunden, bland annat i armarna, och började blöda och fördes med ambulans till sjukhuset för vård.
Polisen ryckte också ut till platsen och omhändertog hunden, som enligt polisen ska vara av rasen pitbull eller amstaff.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.