SR > Nyheter

Monday, 18 November, 22:34

SR - 07 nov 19 kl. 14:24

Amnestychef oroad över polismetoder i HongkongDet ökade våldet i protesterna i Hongkong gör situationen mycket oförutsägbar. Det säger Joshua Rosenzweig, chef för människorättsorganisationen Amnesty International i regionen på besök i Sverige till Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong, Joshua Rosenzweig, Amnesty International, Sverige, Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amnestychef, oroadöver , polismetoderi , Hongkong
UNT - 13 aug 19 kl. 09:10

Nya protester på flygplatsen i Hongkong

Hongkongs ledare Carrie Lam säger att hon är oroad över att protesterna i Hongkong den senaste veckan har nått en punkt där det inte längre finns någon återvändo..

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 11:44

Ledare oroad över försvunna personer

Hongkongs Pekingstödda ledare Leung Chun-ying är "mycket bekymrad" över de fem regimkritiska bokhandlare som försvunnit de senaste månaderna, bland dem en svensk man i 50-årsåldern.En oppositionell parlamentsledamot anklagade i går Kina för att ha kidnappat männen.— Om rättsvårdande personal från Fastlandskina verkställer lag i Hongkong så är det oacceptabelt, eftersom det bryter mot Basic Law, säger Leung Chun-ying, med hänvisning till den lag som reglerar Hongkongs självbestämmande i förhållande till Peking.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 11:44

Ledare oroad över försvunna personer

Hongkongs Pekingstödda ledare Leung Chun-ying är "mycket bekymrad" över de fem regimkritiska bokhandlare som försvunnit de senaste månaderna, bland dem en svensk man i 50-årsåldern.En oppositionell parlamentsledamot anklagade i går Kina för att ha kidnappat männen.— Om rättsvårdande personal från Fastlandskina verkställer lag i Hongkong så är det oacceptabelt, eftersom det bryter mot Basic Law, säger Leung Chun-ying, med hänvisning till den lag som reglerar Hongkongs självbestämmande i förhållande till Peking.

YLE - 18 dec 13 kl. 05:04

Inko Lindberg oroad över Fiskars bruks framtid

Ingmar Inko Lindberg är oroad över framtiden för Fiskars bruk. Han är kritisk till hur Fiskarsbolaget i dag ser på framtiden på bruket. - Konstnärlig design av hög klass blir till cirkuskonst, anser han.

YLE - 25 aug 17 kl. 12:23

Finlands Flyktinghjälp oroad över ökade motsättningar

Finlands Flyktinghjälp är oroad över den debatt som har förekommit efter knivdådet i Åbo. Hjälporganisationen säger att det rörde sig om en förkastlig tragedi och ett fruktansvärt dåd. Flyktinghjälpen konstaterar att det är förståeligt att händelserna väcker starka känslor.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Uppåt i Hongkong – trots kravallerna

Så mycket stiger börsen i Hongkong – och så ser utvecklingen i övrigt ut i Asien. På söndagen barrikaderade sig studenterna i Hongkong i ett universitet, vilket fick kravallpolis att rycka under måndagsmorgonen, svensk tid. Trots eskalerande oroligheter stiger börsen i dag i Hongkong, uppger Omni Ekonomi vars börsrapport från 05.

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

BT - 05 okt 14 kl. 10:45

Hongkong har vaknat ? vad händer om väckarklockan slås sönder?

Hongkongborna har genomgått sitt dop i demokrati. "Demokrati är inte bara ett valsystem, det handlar också om folkets demokratiska kvalitét”, tweetade Benny Tai, en av intiativtagarna till Occupy Central i helgen. Om det stämmer så har aktivisterna redan vunnit.

BT - 01 dec 14 kl. 17:29

Demonstranter i Hongkong varnas

Protestledare i Hongkong har inlett en hungerstrejk medan motsättningarna mellan demonstranter och poliser intensifieras. Stadens ledare varnar för att polisens tålamod snart är slut. Protestledaren Joshua Wong och två andra ledare från studentrörelsen Scholarism i Hongkong har inlett en hungerstrejk, meddelade de på måndagen.

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 10:00

Splittrad syn på Hongkong

Hang Seng-indexet genomlever den sämsta perioden sedan 2015 just nu. Förra veckan sjönk indexet till sjumånaderslägsta samtidigt som hela vinsten för året raderades ut. Indexets låga nivå kan innebära ”ett historiskt köpläge” av Hongkong-aktier efter elva raka veckor av våldsamma protester och demonstrationer.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

FN: Miljontals barn frihetsberövade i världen

Fler än sju miljoner barn runtom i världen är frihetsberövade i till exempel fängelse, häkten eller migrationscenter, enligt en ny rapport från FN.

SR - 1 timme sedan

Läckta dokument visar Irans inflytande i Irak

Samtidigt som det pågår protester mot Irans inflytande i Irak, så publicerade New York Times i dag läckta dokument, som visar hur stor påverkan Iran faktiskt har på Irak..

SR - 1 timme sedan

Ingen skola för utsatta barn

Nästan tre av fyra kommuner saknar särskilda rutiner för att säkra skolgången för barn som bor i skyddat boende. Det visar Unizons kvinnofridsbarometer för 2019..

SR - 1 timme sedan

Svårt att nå anhöriga i Iran

Iranska myndigheter har strypt internet, vilket har gjort det svårt eller omöjligt för personer i Sverige att komma i kontakt med släktingar och anhöriga i Iran..

SR - 1 timme sedan

USA: Israels bosättningar bryter inte mot internationell lag

USA anser inte längre anser att Israels bosättningar på Västbanken strider mot internationell lag..

SR - 4 timmar sedan

Läcka ger detaljer om kinesiska omskolningsläger

En stor läcka av statliga dokument från Kina avslöjar detaljer om de senaste årens hårda kampanj mot minoriteter i provinsen Xinjiang. I hemliga linjetal har president Xi Jinping beordrat ett "krig" som "med diktaturens verktyg" ska bedrivas "skoningslöst"..

SR - 4 timmar sedan

Mänskliga kedjor stödjer ockuperande demonstranter

En dramatisk dag i Hongkong fortsatte långt in på kvällen. Tiotusentals Hongkongbor visade sitt stöd för demonstranterna utanför stadens polytekniska universitet..

SR - 5 timmar sedan

Unga för kampen i Hongkong

De ihållande demonstrationerna i Hongkong, som nu går in på sin sjätte månad, har lamslagit Hongkongs ekonomi. Från Peking har varningar kommit om ett ingripande från fastlandet, men Lee Cheuk Yan, generalsekreterare för Hongkongs demokratiska fackföreningar, tror att protesterna fortsätter..

SR - 5 timmar sedan

Skarp kritik mot valet i Vitryssland 

Helgens vitryska parlamentsval får skarp kritik av de internationella observatörerna från OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Det lever inte alls upp till internationella normer för hur ett demokratiskt val ska gå till..

SR - 6 timmar sedan

Klimataktivister hungerstrejkar utanför riksdagen

En handfull med hungerstrejkare samlades på måndagsmorgonen utanför riksdagen, med syftet att tvinga politikerna till skarpare klimatåtgärder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.