VA > Ekonomi

Sunday, 17 November, 10:58

VA - 07 nov 19 kl. 14:22

Nu sänker SBAB kalkylräntan – ”för att för fler ska kunna köpa ett boende””Eftersom bolån tecknas på lång tid, ofta kring 30-50 år, är det viktigt att det finns marginaler i bolånetagarens ekonomi”, skriver den statliga bolåneaktören. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu sänker, SBAB, kalkylräntanför att för , flerska , kunna köpa ett boende
PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 14:33

SBAB sänker kalkylräntan på bolån

Läs också: Skandia sänker kalkylräntan på bolån (oktober 2019) Det framgår av ett pressmeddelande där SBAB även hänvisar till att de ökade amorteringskraven innebär att kundens belåningsgrad sjunker snabbare än tidigare, vilket minskar framtida räntebetalningar. ”Sammantaget gör det förändrade ränteläget och amorteringskraven att det är möjligt för oss att s

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 09:42

Skandia sänker kalkylräntan på bolån

Kalkylräntan är den ränta som låntagare ska klara av att betala för bostaden när banken gör en beräkning på hushållets ekonomi. Skandia har beslutat att sänka kalkylräntan från 7,5 procent till 6,5 procent. – Med en sänkning av kalkylräntan så anpassar vi våra kalkyler för att alltmer överensstämma med en realistisk räntemiljö framåt.

DI - 07 nov 19 kl. 13:24

SBAB sänker kalkylräntan

Statliga SBAB sänker kalkylräntan som används för att bedöma bolånetagarnas långsiktiga återbetalningsförmåga till 6,5….

Expressen - 23 jul 19 kl. 06:50

Kalkylräntan krossar drömmen om en bostad

Bankernas tuffa räntekrav krossar bostadsdrömmarna för unga, hävdar allt fler kritiker.I stresstest ska nya bolånetagare klara en kalkylränta på sju-åtta procent. Trots att snitträntorna ligger en bra bit under två.

DI - 11 okt 19 kl. 09:29

Skandia sänker kalkylräntan – här är bankernas krav som avgör ditt bolån

Skandia lättar på kraven för att bevilja bolån, genom att sänka den så kallade kalkylräntan. ”Det är i första hand för….

DI - 05 jan 18 kl. 16:19

Storbanken: Då höjer vi kalkylräntan för bolån

Under det nya året kan det bli tuffare för de svenska hushållen med bolån. Bland annat införs hårdare amorteringskrav och även en höjning av reporäntan väntas. Nu flaggar Nordea för hur kalkylräntan kan höjas ännu mer..

DrivaEget - 07 maj 15 kl. 14:35

Oväntat besked: Nu höjer SBAB boräntan

 Pengar  De kraftigt stigande marknadsräntorna påverkar bolån med långa löptider. Nu höjer SBAB räntan på sina längre bolån, tvärtemot vad banken själva tippade bara igår. Läs vidare, kommentera eller dela.

Aftonbladet - 17 nov 14 kl. 06:19

Idag chocksänker SBAB boräntan

DI - 29 jan 15 kl. 16:21

Danmark sänker inlåningsräntan

Danmarks centralbank meddelade på torsdagen att den sänker inlåningsräntan (deposit) 15 punkter till -0,50 procent. Det rapporterar Bloomberg News. Utlåningsräntan lämnas oförändrad 0,05 procent.

DI - 22 jan 15 kl. 16:08

Danmark sänker inlåningsräntan igen

Danmarks centralbank meddelade på torsdagen att den sänker inlåningsräntan (deposit) 15 punkter till -0,35 procent (-0,20)..

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:16

Nya trähus ska lagra koldioxid – högsta träbyggnaderna i dag

I över ett sekel var det förbjudet att bygga trähus högre än två våningar på grund av brandrisken. Nu kommer höghusen i trä som ska rädda klimatet. .

VA - Igår: 16:17

En tidsresa tillbaka till 1800-talet

Ofta är det små flygplan och jeepar som gäller när man ska på safari. Men med Rovos Rail går resan med tåg. Ett nygammalt sätt som samtidigt är avkopplande och oftast mer hållbart.

VA - Igår: 15:25

Netflix visar upp sin nordiska satsning

Netflixproduktioner som presenterades var bland annat actionthrillern Red Dot och skräckfilmen Cadaver. .

VA - Igår: 14:58

Spotify måste ha minst en tredjedel av ljudmarknaden

”Vi måste fortsätta att hitta en miljard eller två miljarder nya dollar i intäkter varenda enskilt år framöver”,  sade Daniel Ek. .

VA - Igår: 14:41

Så mycket kostade den sällsynta rådiamanten

Brittiska Petra Diamonds sålde på fredagen en ovanlig blå rådiamant på 20,08 carat för 14,9 miljoner dollar, motsvarande 145 miljoner kronor. .

VA - Igår: 14:22

Apples annonsintäkter spås öka drastisk – passera 100 miljarder

 Nyckeln är tv-streamingsatsningen Apple TV+, som lanserades i september. .

VA - Igår: 13:51

Elektas nedgång den största på fyra år

Efter lunchtid var aktien ned över 13%. .

VA - Igår: 12:40

Finansinspektionen tar hårdare tag mot penningtvätt – tredubblar satsningar

Finansinspektionen, FI, kommer under nästa år ytterligare skärpa arbetet mot penningtvätt. .

VA - Igår: 11:29

Fler unga väljer att jobba som konsulter: Så gynnas arbetsgivarna

Andelen unga medarbetare har länge varit högre bland konsulter, jämfört med övriga arbetsmarknaden. Det är en trend som rekryteringsföretaget Gazella ser fortsätta växa och det finns många fördelar för arbetstagaren – som också gynnar arbetsgivaren. .

VA - Igår: 11:22

”ICA-aktien kan rasa 75%”

Måns Larsson, på Makuria Investment Manager, ser ICA som en blankningskandidat och  att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.