Realtid > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 23:07

Realtid - 07 nov 19 kl. 14:25

Förslag: Kortare handelsdagarKortare handelsdagar skulle ge mer aktiv handel och samtidigt öppna för fler kvinnor. Det tycker den europeiska investerarföreningen AFME och brittiska IA..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
AFME, IA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Kortare, handelsdagar
YLE - 23 okt 13 kl. 14:00

Sparförslag: Kortare arbetsvecka och mera talko

Kristinestadsbon Ida Haapamäki tyckte att diskussionen kring stadens ekonomi inte lett fram till inbesparingsåtgärder som kan vara bestående. Därför ville hon bredda diskussionen och komma med egna förslag på hur stan borde spara. Bland annat tycker Haapamäki att de finska och svenska skolorna ska vara på skilda adresser.

SVT - 18 jun 15 kl. 17:17

M-förslag: Kortare sommarlov och mer undervisning

Sommarlovet bör kortas och eleverna få flera undervisningstimmar. Och tre terminer är bättre än två. Det föreslår en arbetsgrupp inom Moderaterna men både lärare och elever är skeptiska.

Hela Gotland - 02 maj 16 kl. 11:56

FÖRSLAG: Kortare badtid för allmänheten

Efter stängningen av Romabadet måste fler skolor få tillgång till Solbergabadet..

TA - 09 okt 13 kl. 11:23

Förslag ska förenkla skuldsanering

Det ska bli lättare att få hjälp för dem som fastnat i skuldfällan. Det är syftet med förslagen i en utredning som lämnats till justitieminister Beatrice Ask (M).
Utredningen förslår bland annat att ansökningsförfarandet om skuldsanering förenklas för den skuldsatte, att dagens hårda krav för att få skuldsanering används mer nyanserat och att större hänsyn tas till den enskildes egna förutsättningar att betala sina skulder.

YLE - 22 mar 17 kl. 04:13

Fritt vårdval i Sverige - kortare väg till läkaren, men ojämlikt

Samtidigt som Finland vill införa ett fritt vårdval enligt svensk modell funderar Sverige på att bromsa. Stora vinster i vårdföretagen väcker motstånd bland svenskarna, som ändå vill ha kvar det fria vårdvalet. De fria vårdvalet, som planeras som en del av vårdreformen i Finland, leder inte nödvändigtvis till en mer jämlik vård.

Skånskan - 27 jul 19 kl. 15:30

Ingen kortare arbetsdag

Sex timmars arbetsdag verkar ha försvunnit från den politiska diskussionen. Det är knappt ens Vänsterpartiet längre talar om förslaget. Det är på sätt och vis synd: förslag på hur vi ska kunna förbättra samhället i framtiden är alltid välkomna och intressanta.

Supermiljöbloggen - 20 aug 15 kl. 08:05

Centerpartiet: ”Tio skarpa förslag för att minska användningen av antibiotika”

En av vår tids stora ödesfrågor, och regeringen har efter ett år vid makten inte fört fram några förslag på åtgärder, det skriver Kristina Yngwe, riksdagsledamot och vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Fredrick Federley, EU-parlamentariker. Överanvändningen av antibiotika är en av vår tids stora ödesfrågor. Bara i Europa står antibiotikaresistensen för 25 000 dödsfall och kostar cirka 13 miljarder kronor per år, enligt OECD.

BT - 13 apr 13 kl. 07:59

Lärare kan få kortare arbetstid

40 timmars arbetsvecka och vanlig semester för lärarna. Det är ett av fyra förslag som kan testas på Borås skolor. Men facket är kritiskt och vill istället ha färre arbetsuppgifter.

YLE - 26 nov 13 kl. 13:47

Studentkårer kritiserar kortare studiestöd

Finlands studentkårers förbund (FSF) kritiserar regeringens förslag om att minska på mängden studiestödsmånader samtidigt som man höjer studiepenningen. Regeringen föreslår i sin tilläggsbudget att antalet studiestödsmånader ska minskas från 55 till 50 månader. Det här ska göras samtidigt som studiepenningen höjs med 30 euro i månaden.

BT - 03 feb 14 kl. 11:54

Förslag om kortare häktningstider

Hur ska långa häktningstider kunna kortas? En arbetsgrupp från Åklagarmyndigheten ska svara på det i dag. Dessutom ska den föreslå hur användningen av restriktioner i häktet, som förbud mot tidningsläsning och besök, ska kunna minskas.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Lena Apler: Collectors låga aktiekurs lockade till köp 

Collectors låga aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning, enligt Collectors styrelseordförande Lena Apler. .

Realtid - 6 timmar sedan

Courtagefria mäklaren Robinhood går in i Europa 

Börsmäklarappen Robinhood får licens i Storbritannien och kommer att lansera gratis börshandel under nästa år..

Realtid - 6 timmar sedan

Abelco köper in sig i plattform för neobanker

Investmentbolaget Abelco köper 8 procent av norska Vopy Technology, vars plattform gör det möjligt för globala aktörer att skapa en egen neobank..

Realtid - 6 timmar sedan

Nordea sänker rekommendationer för svenska banker 

Nordea Markets sänker rekommendationerna för tre svenska storbanker. .

Realtid - 6 timmar sedan

Oscar Properties överlåter fastighet 

Oscar Properties  har idag avyttrat fastigheten Nacka Sicklaön 118:2  via bolagsförsäljning av aktierna i dotterbolaget Planiavägen Fastighet. Resultateffekten beräknas uppgå till 80 Mkr..

Realtid - 7 timmar sedan

Danske Bank uppges inleda uppsägningar inom obligationer och valutor

De omfattande uppsägningar inom Danske Banks avdelning för handel med obligationer och valutor, som aviserades i början av denna månad, kommer enligt uppgift att ske på torsdag..

Realtid - 8 timmar sedan

Goldman Sachs toppar ranking

Goldman Sachs Asset Management rankas som nummer ett i Prosperas undersökning. "Det är ett kvitto på ett långsiktigt kundfokuserat arbete som vi har bedrivit från Goldman Sachs sida sedan många år tillbaka", säger Mårten Bäck, Head of Nordic Retail Client Business på Goldman Sachs asset management..

Realtid - 9 timmar sedan

Svalner stärker upp inom transaktionsrådgivning

Skatterådgivningsbyrån Svalner fortsätter att rekrytera inom sitt nya område finansiell transaktionsrådgivning. Nu ansluter John Hovsenius som ny partner. Han kommer senast från Grant Thornton..

Realtid - 9 timmar sedan

Danske Bank vinner pris för bästa open banking-strategi

Att kunder ofta har konton i fler än en bank ligger bakom Danske Banks satsning på en aggreagator som ska ge en samlad ekonomisk översikt oavsett bank. För detta får nu Danske Bank priset "Best Open Banking Strategy.".

Realtid - 11 timmar sedan

Nordnet får “ris och ros” för sin nya svenska sajt 

Nordnet är klart med sin nya svenska sajt – ett första försök gjordes redan 2017. Vd Lars-Åke Norling vill att Nordnet ska ha en "användarupplevelse i världsklass"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.